"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната

Предстои дело за неин пост във Facebook от 2021 г.
11 сеп 2023 11:54, Александър Попов
501
"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната
Снимка: БГНЕС

На 13 септември Върховният административен съд ще заседава по делото срещу Милена Славова, съдена от "София прайд" за дискриминация.

Причината е нелепа - рокаджийката публикува пост срещу гей парада в социалната мрежа Facebook преди две години.

"Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си". Това е постът, за който я съдят.

Стигнахме до момента, в който изказано мнение, макар и непремерено, те води до съдебната скамейка.

Който следи кариерата на Милена Славова знае, че тя често се изразява директно, понякога грубо. Тя е артист, тя е рокаджийка, тя е бунтарка. И е имала "топки" да изрича неща, които не са били угодни и на социалистическата власт преди 1989 г. Когато днешните борци за права не са били родени или пък са били снишени.

Свободата на словото не е слободия, но и Милена не е длъжна да се изказва в стил Николай Лилиев или да речем безспорния любимец на съдниците - Георги Господинов. Не харесва нещо и си го казва.

ОК, решили, завели дело. Ясно е, че то няма да е в полза на НПО-тата, които организират гей парада, дори чисто имиджово. Чудно ми е дали седящите зад "Прайда" са чели постовете на своите симпатизанти, преди той да бъде изтрит? Обидите, нападките и заканите са далеч по-стряскащи от трите реда на Милена. А все пак да не забравяме, че тя нито е рязала участник в гей парад с макетно ножче, нито е тръгнала на три уискита да ги гази с колата, нали?

Драги съдници, трябва да приемете, че в едно общество не може всички да ви харесват. И имат правото да си казват мнението. Рокаджиите винаги са били нещо специално, музиката им е давала тласък на много обществени промени в цял свят. Няма как да им затворите устата - едни подкрепят парада, други - не. И това е най-нормалното нещо. И ако тръгнете да водите дела за всяка тяхна непремерена дума, на съдиите няма да им остава време да се занимават с тия с макетните ножчета.

Единственото, което можете да постигнете с подобни дела е още по-голямо разделение. А вие все пак търсите емпатия и се борите за права. С дело като това срещу Милена трудно ще стане.

И винаги ще бъде по-хубаво да живеем в държава, където всеки може да изрази мнението си, да не си затваряме устите. Независимо дали ни харесва или не. И не, Милена няма да бъде кенсълната, защото причината е нелепа. Защото рокаджиите имат свободен дух, който няма как да бъде затворен от все по-налагащата се цензура...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: Милена Славова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ако видите двете същества които я съдят рязко ще ви се приходи до тоалетна
398
0
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 7 месеца
Какви да тия думи бре? Кенсълната? Алооо, няма ли българска дума? Вие сте с речника на киро простото.
397
1
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 7 месеца
Сигурен съм, че тия същите "либерални" и "обичливи" и "толеранти" ще скочат на нож, ако всяка година бели хетеро мъжи си правят "прайд"!И всички бели хетеро НЕ СЕМЕЙНИ също си правят "прайд"!И какво е това ПРАЙД?Щом тия се "гордеят", че са би, транс, херми, обратни и т.н. що па НИЕ да сме лошите, че сме хетеро
396
1
 
14
 
! Отговори
ЕРА преди 7 месеца
аз ако се съблека по *** на някой протест ще ме арестуват, а тия дет си мятат задниците наляво-надясно и вулгарничат качени на платформи, полицията ги пази!
395
1
 
6
 
! Отговори
маилс преди 7 месеца
До мостафа То щото тия у дома не са ниски ,набити и в *** развити=такъв ти гена баце не се прави на изненадан .А всеки като остарее наслага килца =което е по добре от слаб и съсухрен и сбръчкосан и евентуално болен .Моите почитания за Милена че има позиция в нашето болно време -които иска да си пъха дръжката на българското знаме в дирника -да си го прави у дома .
394
1
 
17
 
! Отговори
да те попитам преди 7 месеца
"кенсълната"??? - Да еВВВа мамамамати, дра$кач долен! По-умен ли си мислиш, че изглеждаш, като пишеш така?!?
393
32
 
6
 
! Отговори
мостафа преди 7 месеца
Тая дебелана охранена за нищо не става ....има три песни и скучна та знае ли се .Сега търси медийна изява белким не са я забравили ...
392
2
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Имаше времена,когато за една реплика се отиваше в Белене. Дойде демокрацията и всеки може да се изразява както си иска.Но изврaтеняците явно се смятат за богопомазани и никой не трябва да ги обижда,защото,видите ли това било дискриминация. *** на природата.
391
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изминали са 2 години от този пост на Милена. Защо изобщо трябва да го обсъждаме? Стига глупости, ебаcи! Очевидно е, че пострадала страна няма, щом и съдилищата са се произнесли. Но е безкрайно гнусно това, че заради изразяване на мнение може да се стигне до подобна драма.
390
5
 
32
 
! Отговори
шопендар преди 7 месеца
ХОРА, НЯКАКВИ ИЗВРАТЕНЯЦИ ПОСЯГАТ НА ПРАВОТО НИ ДА СЕ ИЗРАЗЯВАМЕ,ТОВА Е ЕДНО КРЕСЛИВО МАЛЦИНСТВО,КОЕТО НАЛАГА НЯКАКВИ СИ ТЕХНИ НОРМИ ,НА РАЗУМНО МИСЛЕЩИТЕ.НИМА ЩЕ ОСТАВИМ МИЛЕНА САМА ,СРЕЩУ ТЯХ.
389
2
 
23
 
! Отговори
Бай Ганя преди 7 месеца
Господа ПидираЗТИ ако не бяха хора като Милена , сега да леете тухли в някой затовор или да сте опитно зайче на учени ,че да ви управят секуалността. 3 дози васкинка и улрйнско знаме не ви давят права да ругатет другите ,а те вас не!!!
388
3
 
23
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 7 месеца
Съдът да реши Траверсите или Милена. Аз лично съм за Милена. Аз лично не бих учил момче че да целуваш кайсиите на някой дърт чичак е хубаво. Мое мнение.
387
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Миленоооо...останала си пред Магура...м.а вече е 21 век. Ти одъртяваш грозно!!!
386
2
 
23
 
! Отговори
Баста преди 7 месеца
Не е прайда, а ония двете, които се бракуваха в чужбина и сега с финансовата помощ на Copoc и БХК дойдоха в България да си налагат извращенията като норми.
385
19
 
3
 
! Отговори
Киро преди 7 месеца
Демокрацията е освен да се изразяваш,каквото мислиш и правото да съдиш някой,ако се чувстваш обиден.Ако съдът реши,че е виновна значи е така.Има си закони и никой не е над тях.Независимо дали е обикновен човек или рокаджия със свободен дух и изразяване.
384
1
 
20
 
! Отговори
Ник преди 7 месеца
Демокрацията предполага , че всеки може да не харесва определени неща , хора и тенденции....Вие хомо нещо си, ....след като сте либерали и демократи трябва да сте за нашето право да изразяваме включително и негативно мнение към вас .
383
0
 
2
 
! Отговори
Ни преди 7 месеца
извратеняка си е извратеняк явно от вашия пост
382
0
 
8
 
! Отговори
Ни преди 7 месеца
До АнонименНе е странно , че съвременните гейчета не знаят коя е Милена ....та я бъркат с тошко вото време ....
381
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
гнусна ми е ...
380
26
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Някой упорито държи статията с тая иддийодка на първа страница. А това, че изглежда и се носи десет пъти по-фрапантно от най-разюзданите геове, ми го изтриха.