"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната

Предстои дело за неин пост във Facebook от 2021 г.
11 сеп 2023 11:54, Александър Попов
501
"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната
Снимка: БГНЕС

На 13 септември Върховният административен съд ще заседава по делото срещу Милена Славова, съдена от "София прайд" за дискриминация.

Причината е нелепа - рокаджийката публикува пост срещу гей парада в социалната мрежа Facebook преди две години.

"Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си". Това е постът, за който я съдят.

Стигнахме до момента, в който изказано мнение, макар и непремерено, те води до съдебната скамейка.

Който следи кариерата на Милена Славова знае, че тя често се изразява директно, понякога грубо. Тя е артист, тя е рокаджийка, тя е бунтарка. И е имала "топки" да изрича неща, които не са били угодни и на социалистическата власт преди 1989 г. Когато днешните борци за права не са били родени или пък са били снишени.

Свободата на словото не е слободия, но и Милена не е длъжна да се изказва в стил Николай Лилиев или да речем безспорния любимец на съдниците - Георги Господинов. Не харесва нещо и си го казва.

ОК, решили, завели дело. Ясно е, че то няма да е в полза на НПО-тата, които организират гей парада, дори чисто имиджово. Чудно ми е дали седящите зад "Прайда" са чели постовете на своите симпатизанти, преди той да бъде изтрит? Обидите, нападките и заканите са далеч по-стряскащи от трите реда на Милена. А все пак да не забравяме, че тя нито е рязала участник в гей парад с макетно ножче, нито е тръгнала на три уискита да ги гази с колата, нали?

Драги съдници, трябва да приемете, че в едно общество не може всички да ви харесват. И имат правото да си казват мнението. Рокаджиите винаги са били нещо специално, музиката им е давала тласък на много обществени промени в цял свят. Няма как да им затворите устата - едни подкрепят парада, други - не. И това е най-нормалното нещо. И ако тръгнете да водите дела за всяка тяхна непремерена дума, на съдиите няма да им остава време да се занимават с тия с макетните ножчета.

Единственото, което можете да постигнете с подобни дела е още по-голямо разделение. А вие все пак търсите емпатия и се борите за права. С дело като това срещу Милена трудно ще стане.

И винаги ще бъде по-хубаво да живеем в държава, където всеки може да изрази мнението си, да не си затваряме устите. Независимо дали ни харесва или не. И не, Милена няма да бъде кенсълната, защото причината е нелепа. Защото рокаджиите имат свободен дух, който няма как да бъде затворен от все по-налагащата се цензура...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: Милена Славова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
коя е лелята с незнаен цвят на косата от снимката ?!? :)
358
5
 
32
 
! Отговори
Браво! преди 8 месеца
Браво на Милена, не е *** като Фънки, който се мазнеше на чалгари в разни предавания.Против парадирането са и много гей хора,против тази кресливост и натрапване и много повече им вредят, отколкото нещо да постигат освен алчното смукане на субсидии от грантаджиите- ку цо и сакато без образование и професия само за врещене получава пари.
357
2
 
28
 
! Отговори
Браво! преди 8 месеца
Ей, най- после една нормална статия да се прочете в медиите, защитаваща гражданска позиция, не НПО- кресливите нищонеправещи търтеи и кърлежи!Нека не забравяме и колко известни гей хора са против парадите,а Мариус Куркински отдавна се изказа проти гей-бракове и осиновяване от тях на деца
356
1
 
26
 
! Отговори
нормален преди 8 месеца
Ами съдят я защото са гейове
355
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 374 Кажи честно. Верно ли парад един път годишно толкова ти пречи?
354
1
 
35
 
! Отговори
Един Българин преди 8 месеца
Само съдът да реши нещо тъпо какъв "парад" ще ви направим нормалните хора не е истина! То бива толерантност ама вашето на нищо не прилича. Ще я заплашват, ще я съдят....за какво? Че има мнение и че то се споделя от 99% от населението е ясно. Аз съм сигурен че много нейни колеги с меки китки са съгласни, че парадите излишна изява на пошлост, която останалите не проявяваме. Ще ме извиняват кротките ЛГБТ ама заради техните "вождове" се насажда негативно отношение към тях.
353
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скривайте я вече! Разбрахме!
352
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
глей парада си е дискриминация защото няма хетеро хора там, чиста проба дискриминация кокто за хората така и за хомос-те. само се показват колко различни парадират да бъдат за да вземат едни парички като нпо ... Да си глей е хубаво нещо но без парад плс.
351
2
 
42
 
! Отговори
Rock Star преди 8 месеца
Подкрепям Милена 10000%!!! Тези, които я съдите и заплашване: Жалки сте!!!
350
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз едно нещо не разбирам в статията. Защо делото се гледа от АДМИНИСТРАТИВНИЯ съд, а не по ГПК? Като физическо лице срещу теб там не могат да се водят дела. Пeдepyнгелите да не би да съдят някоя институция, която е отказала да я вкара в затвора, а не Милена директно или е поредната схемичка за злоупотреба с привилегии от страна на тази клика.
349
0
 
4
 
! Отговори
Тити Папазов преди 8 месеца
Алесио Бианки беше ли на гей парада? Искам да се целуваме с език
348
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви искове, те не осъзнават, че само те са виновни, че обществото масово не ги приема, защото го скандализират и се правят на маймуни. Какво като си с различна сексуална ориентация, трябва задължително да си сложиш пера в гъ..?! Ти си човек като всички останали, на никой не му пука с кого си лягаш, ако се държиш добре с хората около теб, ако си талантлив, ако си трудолюбив, ако си състрадателен. Те не осъзнават, че те не ни приемат, а не ние тях
347
0
 
34
 
! Отговори
Изумен... преди 8 месеца
Бааааго. Остава и Белене да отворите и да я тикнете там за изказване на различно мнение от това на властимащите толерасти.... Новия Газдов ще е някой от седмия пол с токчета, изкуствени сиси и брадясала физиономия . А аз си мислех че комунистите са на изчезване ...... Колко съм бил заблуден. КОМУНИСТИТЕ СА ТУК. Само са си сменили пола и отново правят опити да налагат идеологията си и да преследват всеки несъгласен.....
346
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Би му шута Роберт!
345
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Таз ли се смята за нормална - само я вижте на какво се е направила. Такива като таз дето се правят на много морални са най-пропадналите душици.
344
0
 
25
 
! Отговори
Цензурата преди 8 месеца
"... няма как да бъде затворен от все по-налагащата се цензура" ... Уви, да - ЦЕНЗУРАТА е на път да се превърне в НОРМА.
343
36
 
7
 
! Отговори
Драгана преди 8 месеца
1)Не е никаква бунтарка от времето на комунизма нито демокрацията.По комунизма баща и е някакво голямо партийно величие, а по демокрацията беше с мутрите. Ако не ме лъже паметта от средите на МВР е баща и .Същата история като на бунтаря Маричков.2)Сред рокаджиите има най много гейове и нещо което не се знае през 1990 първи метълите почнаха да продават наркотици.Те избиха пънкарите.3)Незнам от кой среди идваше но се разпространяваше като клюка ,че прави секс с кучето си .Има си врагове жената
342
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Третополовите нега видят какво се случва с Дисни и Бъдвайзер в САЩ и да си мълчат, защото повечето от тях са с ментални проблеми и дори педофили!
341
0
 
2
 
! Отговори
Марко Семов преди 8 месеца
Не видяхме през последните години парад на *** . Как тази дума се превежда на англ. фр. или италиански не се знае ; но за да има обратни ( гейове ) нали яките мъжаги , които обръщат обратните , също тряба да имат парад . Междудругото на атлантическите езици не съществува дума за животното картър - майката е кон , бащата магаре ; обратното е муле ... бедни езици ...
340
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Няма право публична и известна личност да настройва едни срвщу други Българи. Недопустимо е." - Ах, не думай, че *** заболя сърцето. Поводът за поста бил, както тя твърди, едно лице, което се снимало с българското знаме в задния отвор и снимката била изтрита във Фейсбук. Настройването го вършите вие от НПО-тата и речите ги знаем наизуст.