На 91 години си отиде актрисата Пайпър Лори

Тя три пъти е номинирана за Оскар
15 окт 2023 18:42, Нели Христова
7
На 91 години си отиде актрисата Пайпър Лори
Снимка: Getty

Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за награда "Оскар", почина в дома си в Лос Анджелис на 91 години, съобщи Асошиейтeд прес, цитирана от БТА.

Лори е починала от старост, се посочва в съобщение до агенцията на мениджърката й Марион Розенбърг. В него тя добавя, че Лори бе "отличен талант и чудесен човек".

Тя пристига в Холивуд през 1949 г. с рожденото си име Розета Джейкъбс и скоро след това сключва договор с "Юнивърсъл-интернешънъл". Получава сценичното име Пайпър Лори, което не харесва, и поредица от водещи роли във филми, в които се снима заедно с Роналд Рейгън, Рок Хъдсън, Тони Къртис.

Известна е с превъплъщенията си в "'The Hustler" ("Играчът на билярд") от 1961 г., "Кери" (1976 г.) и "Деца, забравени от Бога" (1986 г.), за които е номинирана за "Оскар". Играе и в театъра, и в телевизионни сериали като "Туин Пийкс" и "Спешно отделение".

Публикува готварски рецепти в "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Никос преди 6 месеца
И Мамуд за малко да се гърне щото изпи няколко напитки в Макдоналдс.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От къде черпите информация бе летописци.Вашия стенвестник е много актуален.Вие издигнахте дописновищото на ново ниво,блажени сме че ви има.
5
0
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 6 месеца
Збогом Пипи :)))
4
1
 
10
 
! Отговори
светла й памет! преди 6 месеца
Не съм слушал нищо за нея. Дори не знаех, че има такава актриса. Но разбира се, светла й памет! Такива таланти, хора на изкуството би трябвало да живеят поне 100 години. Актьори, художници, музиканти и композитори, поети и писатели.
3
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
толкова бих искал да поднеса съболезнованията си на близките й,ама пусто като не знам коя е покоюйната,как да го направя?
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Млади си заминават :(
1
4
 
8
 
! Отговори
На 91 преди 6 месеца
Толкова внезапно..