Наградите Сивина отличават млади актьори

Събитието е част от Софийския културен театрален салон
20 мар 2024 16:10, Инна Ангелова
0
Наградите Сивина отличават млади актьори
Снимка: Софийския куклен театрален салон

В Световния ден на кукления театър, който е на 21 март, ще бъде връчена наградата Синина, която ще отличи млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство. Събитието ще се проведе от 19:00 ч. в Столичния куклен театър, Салон „Гурко“, с подкрепата на Съюза на артистите в България.

Преди церемонията, от 16:00 ч., ще се състои беседата „Кукленият театър като средство за възпитание и образование“. Участници ще бъдат сценографът проф. Васил Рокоманов, проф. Славчо Маленов – режисьор и педагог, както и режисьорите Елица Петкова и Стоян Радев. Те ще обсъдят какви нови избори прави кукленият театър за създаване на спектакли, които да възпитават естетически вкус в подрастващата публика. Събитието е със свободен достъп.

Традиционният Парад на куклите ще се проведе на 23 март, събота, и ще започне пред Столичния куклен театър, Салон „Гурко“, в 12:00 ч. В него ще вземат участие студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ с художествен ръководител проф. Боньо Лунгов.
От 13:30 пък ще започне „Клоунада“ – урок по куклен театър, благодарение на който децата и техните родители ще се потопят в магията на клоунадата с помощта на артисти и художници от Столичен куклен театър. Събитието е с вход свободен след предварително записване на касата на Столичния куклен театър, Салон „Гурко“.

Организатори на Софийския куклен театрален салон са Асоциацията на куклените театри и Международния съюз на куклените дейци –  АКТ-Унима –  България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: наградитеатър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари