Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка

Сръбският режисьор ще снима "няколко филма за "Русия"
3 апр 2024 08:33, Петър Бойчев
217
Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка
Снимка Фейсбук

Сръбският кинорежисьор Емир Кустурица разгневи половината свят, след като се срещна с Путин в Кремъл. Руският президент го прие лично като стар приятел, съобщи ТАСС.

"Вашият поглед към историята е изключително интересен и продуктивен. Изкуството поддържа действителността от живота, който днес е само едно забравено минало", каза Путин по време на разговора с Кустурица. Той пък от своя страна съобщи, че ще "направи няколко филма за Русия".

"Тези идеи са много интересни и трябва да говорим за тях", отговори Путин.

Кустурица благодари на Путин за "историческата справедливост", която Русия води в момента.

"Случващото се днес в Украйна е борба за самите нас. Искам да Ви благодаря за вашата лична историческа справедливост, която ние славяните имаме от край време", каза още сръбският режисьор.

"Изгонването на 230 000 сърби от Хърватия и случващото се днес е една много важна аналогия за всички нас", каза още Кустурица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от Звезди
Невиждана здравна криза в кралското семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 3 седмици
И тоя се надява да захлеби...
182
2
 
2
 
! Отговори
Чери00 преди 3 седмици
СЪРБИЯ не е България и хората са хора! Ние сме последни в недоразомението ЕО, а те са къде, къде по напред!
181
2
 
2
 
! Отговори
ЯА преди 3 седмици
И тоя стана за резил на стари години. Беше вече, никъде няма да си приет и почитан. Ще си прожектира черните котараци в Северна Корея. Дурак
180
5
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 3 седмици
С тая сръбска мангошвиляза Костурица е СВЪРШЕНО.Кариерата му приключи!!!
179
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никога не е късно да станеш за резил!
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Филмите не са му лоши ,но се разправят само за *** !!!
177
1
 
0
 
! Отговори
Да, но преди 3 седмици
До Питър вече се доказва, че преходите не са квантови, а непрекъснати. Айнщайн пак ще излезе прав.
176
2
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Мда говори тва, за което му плащат. роджър уотърс и той взема хоното, надрънка глупости а сега никой не го брида жив ли е
175
1
 
20
 
! Отговори
Путин преди 3 седмици
Приветствам сръбският Слави Трифонов, чакам с нетърпение и посещението на българския за да науча и от него какво всъщност правя в Украйна!
174
5
 
30
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Гледах го как говореше на двойника на Путин, че "бандеровците" били прогонили от Хърватия(?!?!) 200 000 сърби ! Никога не съм бил особено впечатлен от него, но сега тотално ми падна в очите !
173
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 174 - ми то на бобец и самогон, както и на махорка по скоро мирише от към вас - путинофилите! Прочел си Толкин? Бих те поздравил - ама - надали! По вероятно си гледал "Властелина..."! Путинофилите не четете. Аз например съм според твоята класация евроатлантически*** - каквото и да е това! Но чета и Толстой и Достоевски, че и ред други руски класици. И знаеш ли - руската култура не опровергава усещането и мнението ми за Путин като за Диктатор и престъпник!
172
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евроатлантипеските *** - бЕгайте в Тролован. Ако не знаете къде е - четете любимия си Толкин. Ако и него не знаете - от него са любимите ви етикети "Мордор" и "***", които с огромен кеф и невежество употребявате по отношение на Русия. Хайде, че се размириса тук от вас. Бягайте да ви сипят бобец в копанката.
171
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 172 - а по какво си "личи"? Вероятно, щото единия ти е еротичен фетиш, а другия - щом му прави като вятъра, значи - трябва да е "истински мъж"? Интересно обаче, че населението от държавите на тея "истински мъже" драпа яко към земите на евро атлантическите п0тки! Както и ти - предполагам не спестяваш в рубли за нов Москвич/Застава?
170
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истински мъже, не като евро атлантическите п0тки
169
10
 
18
 
! Отговори
Само истината преди 3 седмици
СФРЮ беше любимото отроче на западните левичари. Иво Андрич, Емир Кустурица, Горан Брегович, Мики Манойлович, Раде Шербеджия и още няколко знакови личности от онова време създадоха този фалшив образ на югославския ,,социализъм с човещко лице". Всъщност беше югосръбски националсоциализъм с нечовешко лице -- но лявата интелигенция не искаше и да чуе за милионите убити, репресирани, прогонени, дискриминирани, асимилирани. Е, сега всичко си дойде на мястото: любителите на диктатурата -- при Путин.
168
16
 
3
 
! Отговори
Питър преди 3 седмици
Дори Айнщайн е прекарал втората половина от живота си излагайки се, когато яростно се противопоставя на идеите на квантовата механика, а какво остава за някакъв неуспял на Запад сърбин... Модел, познат ни от велики наши изпълнители като Милена, която така и не успя в Лондон, нищо че живееше на социални помощи, за да може "да твори", "Кеми Тодоров", депутатите от *** Стоян Таслаков и Димчо Димчев, и вся остальная ***
167
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Тцъ - Тцъ! Никой нищо не бърка - освен "грамотните путинофили"! Горан Брегович е пряко свързан с Емир Костурица доколкото много "знакови" песни от неговите филми са дело на Горан Брегович. А чалга може да е песента , но и филма. Затова сите български путинофили са и сърбомани! Краката им сами почват да танцуват когато зазвучи "Калашников" или "Месечина". Въобще, рядко има по противно нещо от сърбоманията в България, а тя върви ръка за ръка с Путинофилията, Другарю. Та не зная кой бърка!
166
16
 
8
 
! Отговори
Тцъ преди 3 седмици
До И. Петров : "Полуграмотното евроатлантическо поколение не познава творчеството на Костурица и затова много-лесно може да се манипулира. Това се вижда от коментарите. Мислят, че е чалга изпълнител.."===>>> Явно го бъркат с Горан Брегович.
165
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Костурица е обикновен чалгаджия, доста надценен, който когато имаше възможност да печели долари се представяше за демократ, космополит и т.н, а сега си показа истинската същност на глупав сръбски националист и путински пропагандатор.
164
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 166 - толкова си "прав"! Като всеки маргинал, ти много искаш да си на страната на пумията. Тези "няколко държави" които си изредил правят над 80% от Брутния продукт произведен от Човечеството! И издържат освен това половината Африка и Азия. А Костурица с неговите "плакалници" по времената на Милошевич е добре познат реваншист и комунист. Може би затова е толкова "любим" на българския чалгарят с уклон към "светлото соц минало".

Спонсорирани публикации