Защо козунаците й са скъпи? Обяснението на Линда

Жената на Петков обясни защо ги продава по 60 лв. килото
402
Защо козунаците й са скъпи? Обяснението на Линда
Снимка: БГНЕС/Фейсбук

Линда Петкова, съпруга на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, влезе в обяснителен режим защо са й скъпи козунаците. Както е известно, килограмът в нейната пекарна върви по 60 лв. килото.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"За поредна година, всяка домакиня, пекарна или хлебозавод, предлагат на своите приятели и клиенти вкусни козунаци! Това прави и екипът на Амели, но не само вкусни, а и уникални! Защо уникални? Защото са единствените 100% безглутенови козунаци в България!

Защо нашите козунаци са, може би, по-скъпи от другите?

Не е защото искаме да забогатеем от пенсионери или хора с глутенова непоносимост, а просто, защото искаме да предложим това, което бихме поднесли и на децата ни! В нашата кухня се работи единствено и САМО без глутен!

Като всяка една сладкарница или пекарна и ние от Амели имаме сметки за разплащане или така наречните разходи!

Разходи за ток, за вода, парно, наем, за ПОС терминал, банка, WiFi, заплати, данъци, застраховки, входна такса, счетоводител ….. и т.н!

Освен математическите сметки, всяка година правим експерименти, които отнемат прекалено много време, за да могат безглутеновите козунаци да станат, както трябва. Защото всяка партида брашно е различна, и защото всяка година излизат нови и интересни хранителни продукти на пазара!

Да нашите козунаци не са на конци, не са така пухкави и така меки, но за сметка на това са без глутен и много по-вкусни!

Задайте си въпроса, ако направите козунак по традиционна рецепта, с всичките тънки моменти и изхабени продукти, които са нужни за направата му, с часовете прекарани в кухнята,за колко лева бихте го продали ? За 2,50 лв. за 5 лв. За 10 лв."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още по темата: козунациЛинда Петкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шеф Токев каза,че 200лв за козунак е нормална цена,ако е направен с органични продукти(???)Сигурен съм,че съм в много по-добра физическа форма от тези сноби,въпреки,че не ям изделия от органични продукти.Днес плувах 1000м под 18 мин,а съм по възрастен от Токев.Съмнява ме този алкохолик да е в състояния да избяга едни 2-3км,за плуване да не говорим
250
4
 
24
 
! Отговори
Петокласник преди 1 месец
За 60 лв. на бройка, козунаците трябва да имат сертификат от независим орган за това че не съдържат глутен, както и за произхода на съставките."всяка година правим експерименти" - за 60 лв. на бройка би следвало козунака да има уникална, утвърдена с годините рецепта, пазена в тайна, а не да правим експерименти и да не знаем какво произвеждаме.
249
2
 
30
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
Ние се сърдете на жената. Дошла е да лови скачащи по клоните.
248
0
 
7
 
! Отговори
Маркетингова мъдрост преди 1 месец
100% козунаци. Продава повече от само козунаци.
247
1
 
18
 
! Отговори
Всяко чудо за 3 дни преди 1 месец
Киро Маркетинга е продавал сок от моркови с кокичева вода на амерканските богаташи с 10 000% надценка вие ся за едни козунаци се мръщите.
246
1
 
24
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
"Защото са единствените 100% безглутенови козунаци в България!"Това означава ли че тази госпожа е запозната с асортимента на всички пекарни и сладкарници в България, предлагащи козунаци? Нелепо е.
245
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След забраната да се рекламират по тв-тата разните комардйийски игри, казина и ролетки, временно Високите цени на какъвто и да е консуматив ще имат един аспект - Легализирането на странните доходи.
244
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами който са му скъпи да не купува. Пазарът е свободен. Никой е те кара на сила. Самият факт, че успява да ги продава, говори че има хора, който ценят стола и класата. От бедняците обаче не можеш да искаш нито едно от двете.
243
3
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Прекалено много надува цените, но съм сигурен, че ще се намерят балъци да дадат и толкова, колкото тя иска. После да се хвалят: Вижте, аз купих козунак не откъде да е, а от жената на Киро! А бе жената си е преценила, че ще има пазар. Аз лично няма да купя козунак на такава цена, разбира се. Голям праз, като е жената на Киро!
242
3
 
3
 
! Отговори
Да е жива БАБА преди 1 месец
ШекерХанъм Диабетизиращатата, скоро ще оффне работилница за Инсолин, майнъ Филибето.Първият срок яко цукроиди, Вторият глюкозосрачки и чааак в третия срок - дипломка за Диабетик целоживотник, га с два ама цръвени крака,га с една нога а га и без двата крака.Еж им ги народе шекерноЦукърнитеГлюкозитниГовна от ЙоляматаНужда.Нашите баби са ни научили какво в питка, погача, козунак, корабии, баници, баклава,***,зелник,спаначник,теглена баница със сирене и НГ баница с късметите, мекици, бухти и тн
241
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На храната на моето куче също пише Глутен фри, греин фри обаче то порода на 6 хиляди години най си иска сух хляб, та толкова !
240
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като я гледа човек с този нездрав вид, подута и подпухнала, пък и не особено адекватна, как да й повярваш, че храната й е здравословна?!?
239
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се е объркала горката.. В Торонто са 10 $.. На Данфорт
238
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До sev do шанел ... а ти може да си купуваш череши за 60 лева килото защото си готин, ама това не значи че това е истинската им цена...
237
3
 
18
 
! Отговори
за 1 кг козунак преди 1 месец
500 g Безглутенова смес за торти и кексове"Balviten"70 г захар1 цяло яйце2 жълтъка100 г разтопено масло5 супени лъжици олио1 ванилова захар CELIKO50 г прясна мая¾ чаша топло мляко... като Безглутенова смес за торти и кексове 500 гр, Balviten струва4,49 лв.
236
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази дошла в България да прави козунаци и да ни ги продава по-скъпи. Не стига че надали може да ги прави по-добре от бабите ни, ами и има наглостта да ги продава със 600 процента надценка. Басиидиотката нагла! Все едно аз да отида в Италия и да започна да правя пици на цена 200 евро. Същото!
235
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЕВРО-АТЛАНТИК - Че няма как да ет поканя да видиш истински евроатлантици как набиват бял Ляб, селски манджи и за още питат. Не се оплакват, че им се разлюляват търбусите. Ама, ти си от тия измислените нашенски евро нещо си, та....
234
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Танчето Танче, не е за масата, щото такова сбъркано нещо ако си сложиш на масата всички ще ти се смеят! Вземи си омеси един козунак, да видиш кое какво е и кое си струва парите! Пък тогава ми говори за кекса на Линда!
233
28
 
6
 
! Отговори
ЕВРО-АТЛАНТИК преди 1 месец
Бай Га*я иска да се натъпче добре със селски бял лЯб и козунаци с набухватели да му е сито окото, да разлюля тЪрбуа като самарското знаме....за това набляга на евтиното, да има обем...колочеството за него е важно, да има 4-5 дена да става от масата само до нужника и до кревата хахахаха А който разбира купува от пекарни като тази на Линда.
232
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ОБЕКТИВЕН О, моля ти се, никой не ги предпочита! А и ако не беше тая реклама по медиите все за нейните козунаци да пишат, никой нямаше да им обърне внимание и щяха да си останат поредният неуспешен продукт.