Аз живея в Гърция,и не ми се е паднало да купя кисели череши.На вас в българските производители и прпрекупвачи защо ви кисилеят,защото са по евтишни и ви подбиват цената?
До Анонимен 31Зависи от кой район са българските череши и какъв сорт са. Зависи и от това дали са ги оставили да узреят на дървото или са ги брали недоузрели. Например, така наречените хрущялки, когато узреят са едри, черни и сладки. Но често пъти ги берат недоузрели - тогава също са едри, но имат рубинен цвят и който не разбира, мисли, че вече са узрели. В този им недоузрял вид са неприятни на вкус, но не са сладки.
Гърция е с два пъти по големи заплати, но ги продава по евтино. Едри и сладки череши са гръцките или поне на мен такива се падат. Докато позволяват на мутри да определят цените и кой да продава, ще съсипят и този бизнес на хората с черешите. Които гласува да се сърди на тези които е избрал. Депутатите не желаят да бъдем правова държава, защото няма да могат да трупат милионите си. Затова престъпниците са на свобода и са с по над 40 висящи дела.
Скоро пътувах през Асеновград за Пловдим,София, минах през село което всички продаваха череши че бяха и скъпи не си спомням за колко ги взех ама въобще не бяха сладки.
До 23Ок, няма проблем. Товарим плодовете на камиона ти, отиваме във Варна и започваш да продаваш на нормални цени, а аз ще седя с хронометъра да засичам на коя минута ще дойдат едни хора да ти кажат...приятелски... че ако до 10 минути не си ходиш, после няма да можеш да ходиш.
"Българската череша не е толкова едра като гръцката. И е сладка. Киселата е гръцка."Много, ама много ганьовски маркетинг. Ядох гръцки череши. И са по-големи, и са по-сладки. Ко прайм ся? Че и са много по-евтини. ***? Реагирай! Няма да има за Бентли таа година от черешите...
от 40 лв. за килограм череши може много да устройва производителите, но 2 лв. за килограм изглежда доста по-реалистично за българските заплати.
Я се сетих.....сека година добивам от 6до7тона черешасладка убава,ако да ги давам по 0,60ст това речи струва4 000лв.Я да закарам само един бус череши у София и съм взел повече пари 2 тона по 2.50лв.са цели 5 бона..хоу,хоу.Останалите череши мога да ги направаа на ракия бре5 тона череши да ми изляза 3,5 тона ракия по 7лв. килотоБрях ***.*** му над 20 бона.Хей туй ще да е....
Минете на директни доставки до търговските обекти.Така се избягват прекупвачите!Ако ли не..... яжте си сами черешите.
0,60ст.за килограм,като мине през мутрата става 6лв.Гърция си е гърция,море,иахара сиртаки узо и сто пъти по евтино.Българския производител по добре да прави компоти,ракия и туршия от колкото да си дава стоката на мутрите
Тя пазарната икономика, не е само да го произведеш.... Ами Требва и да го продадеш!!!!"Гяволъка е в продажбата!Не ми хвали стока--хвали ми Пазар!!Кел-файда, като имаш хубави череши и не си кадърен да ги продадеш!!!!
Плод и зеленчук по Интернет в България е кауза пердута. Знам клиентите как пробират и препипват стоката.... Затова на петорни цени да ви доиде акъла...
До Ами, просто е... Я да вземеш да произведеш ти черешите и да приложиш знанията, които така щедро ръсиш тук.
Горното е цитат на Божидар Димитров (светла му памет!) Ами т.н. "държава" може да сложи "таван " на търговската надценка на хранителните стоки, така че търговците да не се обогатяват прекомерно за сметка на производителя и нещата ще се нормализират! Така както има комисия за енергийно и водно регулиране която слага таван на тока, парното и водата - така ще има и комисия по храните! Просто и ясно! И тук не говорим за цената, а за нормата на печалба!!!
Работете и продавайте без посредници.Имате Интернет.Имате контакт директно с продавача.Къв ви е проблема????!!Мързел.... Или тъпота??!!
"Винаги се печели от оборот,а не от високи надценки!" - трябва да те вземат в Апъл да им даваш акъл. Компанията стигна до 1 трилион пазарна капитализация от високи надценки, но с твоите акъли съм сигурен че за 2-3 години ще стигне 6-7 трилиона.
Огромен внос на гръцки череши, подбиха пазара у нас