Истинско кулинарно шоу от най-висок ранг се завихря в кухнята на тазгодишното издание на единствения по рода си у нас кулинарен форум за професионалисти GastronomiX 2020 в дните от 28 до 31 януари. Богата програма от майсторски класове с участието на седем популярни имена от кулинарния свят очаква посетителите на форума, който за поредна година се провежда в рамките на изложението за хотелско и ресторантско оборудване СИХРЕ в Интер Експо Център.
Сред главните действащи лица на сцената на Gastronomix 2020 e Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона, удостоен с три звезди Michelin. Шеф Касагранде ще проведе майсторски клас на тема "Ласарте и неговата среда, нашият начин да бъдем и да готвим".
Ще почерпим и от опита на един от най-успешните български кулинари - шеф Емил Минев. Дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите, днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях.
Балканската кухня на фокус
Четвъртото издание на GastronomiX 2020 ще акцентира на балканската кухня. "Там, където се смесват турско-османската кулинария и балканската кухня" е озаглавен майсторският клас на шеф Умут Каракуш, който е основател на първата библиотека с подправки в Турция през 2017 г. Знания за османско-турската кулинарна традиция в модерната балканска кухня пък ще почерпим от доцент д-р Йозге Саманджъ, завеждащ катедра "Гастрономия и кулинарни изкуства" в университета Ozyegin University в Истанбул.
Изненадите на GastronomiX 2020 обаче не се изчерпват дотук. Алтин Пренга, един от създателите на легендарния ресторант за Албания и Балканите, наречен "Мризи и Занаве", ще представи своята кулинарна философия и ще демонстрира как превръща фантастичните продукти от един селски район на Албания - както фермерски, така и от дивата природа, във вкусни и модерни авторски ястия, стъпили здраво върху местните традиции.
Как тренди бизнес моделът се смесва със социалната отговорност ще разкаже и популярният български шеф-готвач Георги Бойковски, който става известен с работата си в ресторант "Космос", а по-късно отваря и своя ресторант "Кармаре" - с впечатляваща кухня, съчетала традиционализъм и авангардизъм и изцяло посветена на най-качествените местни занаятчийски продукти, произведени с грижа от малки фермери и мандраджии.
Всички тези професионалисти, заедно с част от най-популярните български блогове, се събират на едно място - Gastronomix 2020. Открийте пълната програма по часове ТУК.
Онлайн регистрацията на sihre.bg осигурява достъп до изложбени зали и зоните на GastronomiX.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Как няколко технологични отчета тази седмица ще повлияят на целия фондов пазар до края на годината?
Wall Street попи от глобалния оптимизъм около търговските преговори между САЩ и Китай
Кадър на деня за 27 октомври
Бизнесът настоява депозитната система да се управлява с частен оператор
Nvidia и Deutsche Telekom ще изграждат център за данни в Германия за 1 млрд. евро
До два работни дни ще се получава информация от Централния кредитен регистър за заемите
Депутатите с извънредно заседание заради заплатите на младите лекари
Григор Димитров: Дадох всичко от себе си при завръщането на корта
Гърция празнува националния си празник с военен парад
Почитан на днешния ден светец ни пази от зли сили
Хулио Веласкес с важно решение за бъдещето на Левски
Шамар за Левски: Поискаха от Наско Сираков 5 млн. лева
Аталанта - Милан
Левски вече мечтае за титлата: Това ли е краят на Лудогорец?
Диана Адомаитис
Григор Димитров в еуфория, след като го направи отново
Кекс с райски ябълки, орехи и аромат на канела
Нумерологична прогноза за 28 октомври
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Трус от 6,1 в Турция стресна нашенци
Във Варна ще се проведе информационна среща за приеване на еврото
Всяко второ дете в България е жертва на кибертормоз
Орбан ще обсъди с Тръмп санкциите срещу "Лукойл"
Адвокат Михаил Екимджиев: Промяната на обвинението на Коцев е процедурен трик
Галъп: За 41,2% от българите липсата на внимание у дома е виновно за агресията в училище
Екзотична физика: Каква трябва да бъде неутронната звезда, за да се превърне в черна дупка
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
Експеримент показа поведението на хората няколко дни преди края на света