Ако ви е останал козунак след Великден, който е изсъхнал и трябва да изхвърлите, не го правете. Превърнете го в невероятни вкусни козуначени мъфини с нашата рецепта!
Съставки:
- 250 г козунак, нарязан на малки парчета
- 3 големи яйца
- 200 мл прясно мляко
- 100 г бита сметана
- 100 г микс горски плодове
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- В купа разбийте яйцата и млякото.
- Намажете форми за мъфини с мазнина и покрийте с хартия.
- Натъпчете парченца козунак във всяка форма до половината.
- Залейте с малко от сместа с яйцата и млякото.
- Печете за 20-30 минути.
- Извадете мъфините и ги оставете да изстинат напълно върху решетка.
- Украсете с розичка бита сметана и горските плодове.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.