Дори и да не сте запален кулинар, няма как да не си спомняте с умиление времената, в които сте били на гости при баба. Със сигурност при тази мисъл можете да се сетите за конкретна миризма и вече преглъщате, спомняйки си конкретна гозба. Но всяка баба има своите кулинарни тайни, а ето и някои от тях.
30 стари бабини съвета за вкусни гозби:
„Първо следвайте инструкциите; експериментирайте след като научите добре рецептата.“
„Първият път, когато приготвяте рецепта, винаги следвайте точно инструкциите. Така ще знаете как да я приспособите към вашия вкус следващия път.“
„Не бързайте. Най-хубавите гозби стават, когато не бързате.“
„Бързането само ще доведе до голяма бъркотия, пропуснати стъпки или съставки и може би дори до необходимост от лейкопласт.“
„Добавете малко киселина. Когато приготвяте супи на основата на леща, боб или бульон, добавете малко оцет (1/2 чаена лъжичка) или изстискайте лимон в самия край на готвенето, за да освежите вкусовете. Малко киселинност оживява ястието.“
„Бъдете креативни с яйцата. Искате да знаете тайната за приготвяне на кремообразни, меки бъркани яйца с богат, солен вкус на свинско? Добавете малко пастет.“
Източник: 30 стари бабини съвета за вкусни гозби
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.