Продукти:
500 г сурова наденица, изстискана от червото
1 чаша нарязан лук
2 скилидки чесън, пресован
5 чаши телешки бульон
½ чаша вода
½ чаша червено вино
4 домата, обелени и нарязани на ситно
1 чаша моркови, нарязани
½ супена лъжица пресен босилек
½ чаена лъжица сушен риган
250 г доматен сос
1 и ½ чаши тиквички на колелца
250 г тортелини
3 супени лъжици пресен магданоз
Приготвяне:
В голям тиган запържете каймата от суровата наденица, която сте изстискали от червото. След като покафенее, извадете я от тигана и я отцедете. Запазете 1 супена лъжица от останалата мазнина.
В същата мазнина сотирайте лука и чесъна. Добавете бульона, водата, виното, доматите, морковите, босилека, ригана, доматения сос, каймата от наденицата. Намалете котлона. Оставете да къкри за 30 минути.
Добавете тиквичките и магданоза. Покрийте и оставете да къкри за още 30 минути. Прибавете тортелините за още 10 минути. Поръсете с пармезан по желание след като сервирате.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.