Продукти:
- 1 чаша ориз
- 2 и ½ чаени лъжици кокосово олио
- 1 чаша броколи, нарязани
- 1 морков, нарязан
- 1 глава лук, нарязан
- 1 чушка, нарязана
- 1 чаша грах
- ½ чаша гъби
- ½ чаша зеле, нарязано
- 300 мл кокосово мляко
- ¼ чаена лъжица сол
- 1 и ½ супени лъжици зелена къри паста
- 1 и ½ чаени лъжици джинджифил на прах
Приготвяне:
Сварете ориза според инструкциите на опаковката и го отцедете. Оставете настрана. В голям дълбок тиган на средна към висока температура добавете кокосово олио (масло) и зеленчуците. Сотирайте за 10 минути с постоянно разбъркване.
Намалете котлона на слабо. Добавете кокосово мляко, къри пастата и джинджифила. Разбъркайте добре, докато се смесят и оставете да къкри под капак за 20 минути.
Сервирайте върху канапе от сварения ориз.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.