IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Човки, черва, пера и кренвиршите… "политат" към дома


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

16
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 16 Не харесвам 1
То добре е да затварят предприятията, но тогава ще се увеличи вноса и от сдруженията ще ревнат , че новият стандарт е толкова лош че работят на загуба и затова фалират. Истината е че няма угодия на алчните "бизнесмени".
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 20 Не харесвам 1
До КратунНе си много прав тия простотии дойдоха от запад от там се научиха на занаят и нашите хитреци. Cамото месо, което не е кренвирш или колбас минава пък през едни машини вакумират го да излезе въздуха и после през едни шприц машинИ го тъпчат със една саламура от 1 кг става 2 кг като напомпат. Плащаш месо, а получавш някаква гадост.
отговор Сигнализирай
14
Ветеринар
преди 7 години
Харесвам 19 Не харесвам 1
До Кратун 11 Работил съм като инспектор в ДВСК и БАБХ 14г. След приемането на стандарт"Стара планина" с заповед ни задържиха да присъстваме при прозводството на тези продукти и да пишем протокол за всеки ден. Това продължи повече от година. След това без контрол качеството се срина. В Кауфланд се продават наденички СП, които са отвратителни. При пържене се смаляват на половина, изпускат много вода и боя.За съжаление не може до всеки производител да стои контролен орган от БАБХ.Задачите са мн
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 19 Не харесвам 0
Причината е, че в масовите храни в момента има изобилие от всякакви ***, Е-та, оцветители, слепващи агенти, опасни консерванти и др.-------------------------------------А добро утро!Това се знае от години, а вие най-после го научихте!И разбира се българина пак примирено навежда главица, и хапва всички "лакомства" които му предложат, по същия начин, по който навежда главица, и търпи да го управляват крадци, мафиоти и местни дерибеи!
отговор Сигнализирай
12
Ветеринар
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 7
До бг 7 Подкрепям. Като студент съм бил на стаж в месокомбинат Сердика и там видях телешки трупове увити в някаква мрежа внос от Франция които смърдяха на леш.Обяснението на колегите беше че до 5 % не личи.През 73г. в ВВМИ София се изследва развалена луканка 80 тона , съдържаща обрезки от глави , което е абсолютно недопостимо.Луканката беше произведена в Самоков.Ами не сквасеното течно кисело мляко, което плесенясваша на втория ден в хладилника?Наденичките кучешка радост? Блаженни са вярващите
отговор Сигнализирай
11
Кратун
преди 7 години
Харесвам 20 Не харесвам 1
До ВетеринарРазбрах Ви от първие път. Мнението ми е, че каквито и стандарти да наложим, никой не може да стои 24/7 до всяка месомелачка и да контролира. Като добавим в уравнението и корупцията всичко се превръша в кауза пердута. Какво стана със стандарта "Стара Планина"? Самосъзнанието е отговора на този вид проблеми, защото когато се надхитряме едни други, накрая всички ходим прецакани. P.S. има пълнители на белтъчна, които дори спектрометърът не може да ги различи. За какво говорим тогава?
отговор Сигнализирай
10
д-р Исня
преди 7 години
Харесвам 14 Не харесвам 0
Копита, клюнове...па то е 1во качество, бе! Аз си мислех, че просто слагат дупарата на прасето на опаковачната машина и като се напъне да изкара корабното въже, машината директно му слага етикет.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 32 Не харесвам 0
Всеки ден през ГКПП Д. мост Русе влизат около 10-тина тира с кокоши крака. Да сте видели някъде да се продават такива? Аз не съм видял. Правете си извод.
отговор Сигнализирай
8
Ветеринар
преди 7 години
Харесвам 23 Не харесвам 3
До Кратун 6 Приятелю да поесня.Всички тези адитиви , падправки,добавки и оцветители дойдоха от Запада. Там се ползват отдавна и целта е да се подобри качеството и да се намали цената. Всички тези неща се слагат в точно определени количества, за да са безопасни за здравето. Нашите месопреработватели злоупотребяват с количествата за максимална печалба.Няма промъкващи се чужденци и не съм писал такова нещо.Наистина трябват нови стандарти и наказания, влючителна затваряне на предприятия.
отговор Сигнализирай
7
бг
преди 7 години
Харесвам 20 Не харесвам 8
Забравихте ли, че имаше цяла серия "Народен салам" който беше 2,40 лв и се правеше от сухожилия , лунички и брадавици , а народът го бе кръстил "Кучешка радост" .Тов беше при соца , това е и сега. и тогава пилешките кренвирши се правеха от кожи и крака и сега.
отговор Сигнализирай
Новини