Предстоящото ни председателство на ЕС ще бъде истинско предизвикателство не само за политиците, но и за шеф-готвача Георги Иванов. Причината - именно той и екипът му ще се погрижат за храната на събитията от клас "А", на които ще присъстват президенти, премиери и външни министри.
Официалният старт на председателството е през януари, но приемите ще започнат още през октомври, а подготовката на шеф Иванов и екипа му - от септември.
В "България сутрин" по Bulgaria ON AIR готвачът на държавните глави сподели какви са спецификите на добрите блюда.
"Селекцията на продуктите, проверените доставчици, производители, които трябва да доставят тези продукти. Втората част е в самото изпълнение на ястията. Селективността на продуктите е най-важното нещо и след това технологията и съхранението", добави той.
Подготовката на храната за приемите минава и през изрядна документация на всички продукти, съпроводена със сертификати за качество.
Самият шеф Иванов бил доста взискателен към това, което яде, заради професионалното си изкривяване.
"Аз се доверявам на две или три места в София, просто защото някак си виждам в едно ястие нещата, които са се случили в кухнята и начина на приготовление. Аз имам изключително силни вкусови рецептори. Има неща, които ме притесняват понякога и дори не консумирам храната".
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Икономист: По-висок акциз при тютюна би донесъл допълнителни 2 млрд. евро за три години
БПГА: България не получава нито руски горива, нито руски петрол
Самотните възрастни японци са оставили рекордно наследство на държавата
Electrocharge и Petrol изграждат 200 зарядни станции за електромобили
Най-голямата компания за сладолед в света дебютира на борсата в Амстердам
Тристранният съвет не успя да стигне до единодушие по проектобюджета на НЗОК
МВнР привика посланика на Турция заради изоставения в български води кораб Kairos
Грипът настъпва и взе превес над случаите на Ковид-19
Мъж откри брат си пребит до смърт в двора на къща в Перник
"Няма да има плаж, риба, туристи": Рибари от Ахтопол са притеснени от авариралия кораб
Осми декември с кауза: Студенти в Свищов помагат на деца с увреждания
Земетресение от 5,1 по Рихтер удари Анталия
"Голямата уста" Салах "цъфна" на базата на Ливърпул
Стана ясно дали има "счупени" и наказани в ЦСКА
Неймар разкри какво търси в Сантос
Левски е "30 от 30" срещу "Последната седморка"
"Содом и Гомор" в Реал след пердаха от Селта
ЦСКА 1948 е по-силен от Лудогорец и Реал Мадрид
Маникюри за късмет през новата 2026 година (+Снимки)
Задължителни ястия за Света Анна
Поверия за света Анна на 9 декември
Меркурий преминава в Стрелец на 11 декември – време е за разширяване на хоризонтите
Ето кой печели в играта за „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Росен Петров с още 90 истории от българското минало в новата си книга
Украйна посочи най-проблематичният въпрос от преговорите за мир
Силно земетресение в Турция
Варненски полицаи с трето място на турнир по стрелба
Убийство потресе Перник
2 години и 8 месеца затвор за варненка, държала три вида наркотици
SpaceX ще построи две стартови площадки за Starship на Кейп Канаверал
На 9-10 декември се очакват силни магнитни бури
Суперкомпютри създават най-пълния модел на акреция на черни дупки
Януарска „Витлеемска звезда“: Три планети в уникален парад около Слънцето
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция