IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Българското кисело мляко – стандарти и слухове. Може ли да изчезне?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

31
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 1
какви стандарти,слезте от облаците ,ядете най мизерната храна в цял свят кисело мляко с палмово масло АПТАЛИ
отговор Сигнализирай
30
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
32 Агрегатите сега са минимум по 500 лева. Втора ръка и за 300 лева можеш да вземеш. За 100 лева едва ли ще намериш. Иначе преди 15 години може и 50 лева да са стрували
отговор Сигнализирай
29
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
до 31 Ми баба ти ще е доила на ръка преди 50- 60 години. Сега хората които имат крава на ръка ли всеки ден доят при положение, че се продават агрегати? Това да не ти е коза да издоиш за 2 минути на ръка? За 90- 100 лева сега си купуваш такава машина. Дядо ми преди 15 години купи за 50 лева такъв. Бе ти си бил голям ***, бе!
отговор Сигнализирай
28
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
До кутевче 30А, ти знаеш ли какво представлява, това което невежо наричаш агрегат ? Знаеш ли колко струва ?Хората от хиляди години отглеждат *** за мляко и все с "агрегати" са доили.Покойната ми баба е доила на ръка 40 крави в ТКЗС-то.Ама май не си по-умен от обектите на издояване ?!
отговор Сигнализирай
27
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 3
До 25Ами ще се вкисне домашното ти кисело мляко, като си доил селската крава на ръка от нааканото и виме и си го заквасил с ланшното мляко дето са го плюли мухите.Пак ти казвам, прави разлика между кисело и прокиснало мляко.Прочее, кажи на Кутев да те научи на елементарни обноски. Зад компа няма страшно, но ако на живо ми държиш такъв тон ще те скърша от бой !
отговор Сигнализирай
26
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
до 11 *** тя първо закваската трябва да е истинска, че да се получи истинско кисело мляко. На Маджаров к'во истинско мляко говориш? Само името му известно.
отговор Сигнализирай
25
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 4
До 22"Данона" не правят кисело мляко, а нещо, което некоректно наричат така. Истинско кисело мляко се прави от прасно мляко, от здрави животни, издоено и съхранявано в стерилни условия, пастьоризирано и заквасено с жива закваска.Такова почти липсва на пазара.А иначе е спорно кое е по-вредно, консервантите или бацилите и микробите с които беше бъкано млякото по тошово време.
отговор Сигнализирай
24
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 11 Не харесвам 0
Какво бългаеско кисело мляко и какви стандарти ?. Частните демократични мандри бълват само имитации и ***.
отговор Сигнализирай
23
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 9 Не харесвам 3
до 21 45 годишно Оллигофренче, домашното кисело мляко се вкисва за 3 дни. Имали сме крава преди години и си правихме редовно сирене, кашкавал и кисело мляко. Или викаш и ние сме си го разреждали с вода за собсвена консумация. Ти си инфантилен, олиго!
отговор Сигнализирай
22
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 3
Някога млякото се вкисваше бързо, защото беше истинско. Малко неща ни останаха да се гордеем с тях, поне едното мляко оставете, по цял свят ни знаят с него, в Япония само с млякото ни свързват. Дори бактерията носи името на страната ни и тук вирее най-добре.
отговор Сигнализирай
Новини