IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Българското кисело мляко – стандарти и слухове. Може ли да изчезне?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

21
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
до 21 Може да е било разреждано с вода, но нямаше химия в него. Друго си е викаш химията в Данона? Яж си я!
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 6
До 17Благодаря за определениет "пубер", щото съм на 45.От начина ти на писане си личи дефицита на житейски опит.По тошово време на селския мегдан идваше цистерна сред облак мухи и селяните предаваха млякото в кофи в които бъркат ярма на прасето.А в краварниците в ТКЗС-то, се доеше на ръка и млякото обилно се "кръщаваше" с *** водица. За това "киселото мляко" беше воднисто и правеше бомбаж на първия ден.Прави разлика между кисело и прокиснало мляко.
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
А тази хигена не се ли определяше от същите по'рове тарикати, които по-рано ревяха, че ги карат много да учат? Да ви е честит новия стандарт, какъвто и да е!
отговор Сигнализирай
18
Експертка
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Аз лично съм притеснена от изчезването на българския кренвирш. Затова предпочитам вносен, европейски, макар и по-тънък. Опитах и Близкоизточните, но те имат дъх на овнешко.
отговор Сигнализирай
17
/./
преди 7 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
Българското кисело мляко отдавна е изчезнало. Сега продават по магазините някакви химии и нишестета. Не може да ми предлагат уж на промоция, кисело мляко за 60 стотинки. Мислите ли че за тези 60 стотинки ядете мляко, па било то и на промоция????? Ядете слуз. Истинското кисело мляко е скъпо, защото се прави от... мляко. Ако има истинско кисело мляко сега на пазара, цената му ще е поне 2 лв. за бурканче. Сами си правете изводите какво ядете.
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 14 Не харесвам 2
до 14 Муахахахаха...вкисваше се за 3 дни при бай Тошо млякото защото беше истинско, бе пубер. Сега за 2 седмици не може да вкисне защото е натъпкано с химия. Разбра ли, пубер маллоумен?
отговор Сигнализирай
15
Теди
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
То да е само млякото- повечето храни са натъпкани с всякакви химии.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 3 Не харесвам 10
До 10Сектата "Култа към Тошалягата" сте живи за оплакване. Ако има статия за икебана, коментара е "При бай Тошо какви икебани имаше, Сегашните евратлантически икебани са си пълни троскоти"А иначе, "тошовото" мляко се вкисваше за ден, защото по онова време хигиената беше непозната.Цеховете на ДО "Сердика" бяха абсолютна мизерия !
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 7 Не харесвам 2
Това е протобиотичен продукт, който се опитват да превърнат в сладникаво желе. И това доживяхме! Еко опаковки на задниците на кравите няма ли да сложите? За да може стандартизиран продукт да се продава.
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 2
Това е протобиотичен продукт, който се опитват да превърнат в сладникаво желе. И това доживяхме! Еко опаковки на задниците на кравите няма ли да сложите? За да може стандартизиран продукт да се продава.
отговор Сигнализирай
Новини