Изпаренията, получени при приготвянето на доста люто ястие в тайландски ресторант в Лондон, предизвикаха терористична тревога насред центъра на града, пише The Times.
Шалемшай Тангяряпун, главен готвач на ресторанта Thai Cottage в известния лондонски квартал Сохо, приготвял типичното ястие „нам прик пао“ - скариди със солени бисквити в пикантен сос.
Сосът обаче излъчвал такъв силен и лютив аромат, че привлякъл вниманието на минувачите по улицата, които алармирали полицията.
Уплашени от терористичните атаки в последните години, хората решили, че става въпрос за обгазяване с токсични вещества.
Стигнало се до отцепване на района и евакуиране на хората от жилища, магазини и ресторанти.
Впоследствие майстор-готвачът сподели, че е доста учуден как може лондончани да не различават аромата на люти чушки от мириса на химически вещества.