Месото е продукт, който присъства на трапезата на много домакинства. Когато купувате месо за цялото семейство, вероятно количеството е по-голямо, отколкото можете да изядете на едно хранене. Прясното месо се разваля бързо, което налага замразяването му за следващо готвене.
Замразяването на месо обаче не е толкова просто, колкото изглежда. Има някои неща, с които трябва да се съобразите, за да запазите вкусовите и хранителните му качества, а и да улесните готвенето.
Ето някои хитри трикове за правилно замразяване на месо, които ще ви спестят време и ще запазят вкуса и текстурата на любимите ви меса.
Намалете ледените кристали чрез бързо замразяване на месото
Може би ви се струва, че замразяването на месото го предпазва от разваляне, но и при него може да възникне този риск. Най-добрият да замразите месото е като го направите много бързо преди да се е стоплило навън и да е отделило вода и сокове. Ако не замразите месото по най-бързия начин, това ще създаде условия за ледени кристалчета, които развалят текстурата на месото, особено след размразяване. Още един трик е да го подсушите щателно преди да сложите във фризера. Подсушаването е задължително и след размразяване.
Проверете температурата на фризера
Не всеки фризер и всяка камера работят еднакво. Температурата на замразяване е важна, защото от нея зависи дали продуктът ще остане годен за консумация. Във фризера съхраняваме храни, които имат различна трайност. Месото може да се съхранява замразено между 6 и 12 месеца, но само при условие, че температурата е подходяща. Фризерът или камерата задължително трябва да поддържат температура от -20 градуса, за да е месото ви годно за употреба.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Докладът "Драги" vs Бюджет 2026
Едва 1,55% от спестяванията ни са вложени в доброволно пенсионно осигуряване, но тенденцията се променя
Европейските борси започват седмицата с ръст
Британските фабрики отбелязаха най-силния си месец за последната година
SOFIX започна седмицата на зелена територия
Бюджетният дефицит към края на септември достига 2,7% от БВП
Работодатели критикуват правителството за Бюджет 2026
Сергей Игнатов: Парите от бюджета отиват при хора, които не са ги изкарали
Търсенето на по-спокойна среда и къщи променя имотния пазар
Хампарцумян за Бюджет 2026: Вдигане на данъци, нулеви реформи и растящ дълг
Рибакина обърна Швьонтек и е на полуфинал в Рияд
ЦСКА с нова победа, бие с 3:0
Тежки обвинения към легендарен треньор заради младото му гадже + СНИМКИ
Хулио Веласкес взе важно решение за Левски
Уволнението е близо: И Локо се изгаври с Берое
Исак няма да играе за Ливърпул
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Марс в Стрелец на 4 ноември – слагаме край на застоя
„Рожден ден“ – комедията, която не разочарова
Любовен хороскоп за ноември
6 токсични навика, които ви пречат да бъдете щастливи (и не го осъзнавате)
Тези 4 зодии ще бъдат най-засегнати от ретрограден Меркурий
Валдис Домбровскис: Пътят на България към еврото е белязан от стабилен напредък
Експерт със съвети как да подготвим автомобила си за предстоящите зимни условия
Работещите българи са изложени на най-голям риск от бедност в ЕС
Влязохме в нова ера на ядрените оръжия, в която значението им се увеличава
1/3 от българите са загубили пари заради съвети от онлайн източници
Утре дъждът се завръща
Едно от най-трудните места за изследване: Защо Беринговият мост е толкова важен
Мускулна тъкан беше отпечатана на 3D-принтер в условия на безтегловност
В Хърватия е открита рядка статуя на спящия Купидон
Кой управлява кометата 3I/ATLAS: Откриха признаци на негравитационно управление
Разкриха причината за магнитните аномалии на земното ядро
На 3 ноември 1957 г. стартира първият в света биоспътник с кучето Лайка на борда