Австрийските катаджии дишат прахта на българските

Австрийските полицаи се похвалиха, че ще използват луксозна кола за гонене на престъпници без да знаят, че българските им колеги карат Порше 911 Карера кабриолет вече няколко години
27 юли 2006 16:12,
Австрийските катаджии дишат прахта на българските
Австрийското Порше и българският му колега. Снимки: Euroimage, Indymedia

Странна новина предизвика интерес в Западна Европа. Австрийската полиция тества автомобил Порше за своите нужди, съобщи агенция Ананова.

Австрийските полицаи се похвалиха, че ще използват луксозна кола за гонене на престъпници без да знаят, че българските им колеги карат Порше 911 Карера кабриолет вече няколко години, а в гаража им има и спортно Ауди ТТ.

Все пак, австрийската полиция смята да направи цял паркинг от полицейски спортни коли, които струват по 65 хиляди паунда модела, но за сметка на това ускоряват до 280 км/ч.

Оказва се, че в Австрия колата успява да респектира шофьорите, убеден е говорител на полицията: „Достатъчно е шофьорите да видят Поршето, паркирано до пътя, и веднага натискат спирачките. Единственият проблем е, че колата е леко тясна, но все пак има достатъчно място за радар и дрегер“, допълни той..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание