Българска мома остана с разтуптяно сърчице по Путин

Прочувствена история за една дванайсетокласничка
24 яну 2008 17:30,
128
Българска мома остана с разтуптяно сърчице по Путин
Дения с трепет гледа своя герой, президента Путин. О, времена! О, нрави. Снимка: Диапазон рекърдс

Скорошното посещение на руския президент Владимир Путин в София предизвика повече от смесени чувства у софиянци. Едни викаха „Осанна!“, други „Разпни го!“.  

Трети пък се оказа, че са го посрещали със силна емоция в сърцето. Такъв е случаят на младата фолклорна изпълнителка на име Дения Пенчева.  

Възпитаничката в гимназията към Руското посолство, била избрана лично и от най-високо място, да бъде сред "първите 10 щастливци" (ти да видиш), които да срещнат Путин при първия му допир с българска земя.  

Девичето сърце на Дения така се разтуптяло, когато тя зърнала Путин (и Първанов, но къде ти нашият президент да се мери с Владимир Владимирович), че направо я облели горещи вълни на благоговение и щастие. Или поне с такова впечатление оставаме, докато четем виртуозното прессъобщение на пи ар-ката на младото дарование.

Дванайсетокласничката Дения, която е „елитна“ ученичка (по думите на нейния пи ар агент) била удостоена с лична покана от посланика на Русия в България – Анатолий Потапов, да присъства на церемонията по официалното посрещане на Путин. 

За да засвидетелства още по-добре възхищението си към своя герой, Дения дори носила табела-плакат: „Добре дошъл, господин Путин”.  

„Радвам се, че получих покана за събитието. Това се случва веднъж в живота. Церемонията беше наистина много тържествена. Първо прозвуча българският, а след това и руският химн. Смея да твърдя, че изпитах една и съща силна емоция, докато слушах и двата химна“, споделя развълнуваната Дения.  

Ако Дения е учила в училище, може и да си припомни, че при тоталитарна България с подобна агитка се посрещаха изтъкнатите съветски лидери.  

Все пак отдадената на руската култура, дух, единство, творчество и Путин, ученичка, споделя още, че българският фолклор е нейното призвание.

Може би при следващото евентуално идване на Путин Дения ще му изнесе фолкорен рецитал. Поживем-увидим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
автора що не си е написал името.*** ***.
6
0
 
0
 
! Отговори
streetstep преди 16 години
mn typa statiq kyv e toq ton mn ste zle
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Отдавна се сдържам да напиша мнението си по всичко изписано преди, по време и след заминаването на Путин, но вече ми дойде до гуша. Как може да се плуе толкова много по един от най-авторитетните президенти в този момент в света?! Защо не плухте като дойде Буш (който почти цял свят го мрази само ние му се подлагаме!?) Само хора, които са като коне с капаци могат да пишат така, защото си спомнят само с лошо за отминалите тоталитарни години, а не виждат или се правят, че не виждат колко по-добре са живеели хората тогава. И моля ви се или си направете една отделна рубрика за писане на свободни съчинения или спрете да пишете новини изобщо. Щом се правите на новинари бъдете безпристрастни!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kakvo hubavo ime... Denia. Roditelite i ne sa bili mnogo redovni.
3
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
... от идиотския тон на статията. Това може да бъде написано само от човек, който (съгласно теорията на Фройд, не според мен) е психоневротик.
2
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 16 години
Толкова ли сте злобни в тоя сайт, че се подигравате на момичето по този начин? Не стига, че дава мило и драго за фолкоорната ни музика, а я изтипосали с някаква *** статия тук. Нямам думи, възмутена съм от този сайт
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха, взехте че оправихте името под снимката!И какво от това, защо е този ироничен тон?Едни харесват Буш, други Кастро, трети Кичка Бодурова. Аз харесвам палачинки и няма да позволя на никой да ми развали вкуса към чревоугодничеството.Май статията не е много сериозна, нали?