Наши блондинки луднаха по розови компютри

Нова мания завладя нежната половина от жителите на Търговище
13 мар 2008 12:04,
44
Наши блондинки луднаха по розови компютри
Снимка: БГНЕС

Нова мания завладя нежната половина от жителите на Търговище. Дамите луднаха по т.нар. Eee PC (Ий Пи Си). Eee PC означава “Easy to Learn, Easy to Work, Easy to Play” (Лесно за научаване, лесно за работа, лесно за игра).

Реално една от основните идеи зад създаването над този продукт е изключително лесната употреба. Eee PC е направен така, че да може да се използва дори от първолаци.

Общо взето Еее PC представлява умалена версия на лап топ. Поради малките си размери и компактен дизайн компютърът е удобен за пренасяне и използване.

Момиче сподели, че го предпочита първо заради това, че е с малък размер и може да се побере дори в дамска чанта.

Дамите казват, че си купуват Eee PC и за развлечения: слушане на музика, гледане на филми, водене на записки, сърфиране в интернет по всяко време и на всяко място, предлагащо точка за достъп.

Блондинките обаче търсят розови Еее PC. Магазин за компютърна техника в Търговище задоволява и този каприз, благодарение на цветовата гама, пусната в средата на миналия месец от производителите ASUS (Асус).

Те вече правят заявки и за розови калъфчета за компютърчетата си. Освен малките размери, удобствата при употреба и множеството функции, дамите остават приятно изненадани и от цената на продукта.

„Цената му е колкото на един мобилен телефон, а има десет пъти повече функции” – сподели дама по време на покупката си. „Това малко чудо е революционен продукт, който е уникален по рода си” – споделиха специалисти по компютърна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Сиготури Накура преди 16 години
Ти май си една от блондинките :))) С два USB flash-а по 16 GB на Corsair цената на лаптопа ще надхвърли тази на Toshiba A200 със 120 GB 5400 rpm HDD, 1 GB RAM, двуядрен Intel-ски процесор на 1.5 GHz, 15.4" дисплей и вградено видео. И единственото му "предмство" ще остане розовият му цвят :))))))
22
0
 
0
 
! Отговори
блонди преди 16 години
А сега ако ми кажете и че вибрира....
21
0
 
0
 
! Отговори
лаптоп фен преди 16 години
Не само инсталацията на Skype е проблемна при този монитор, а също и добавянето на контакти, ако не знае човек как да си махне таскбара отдолу :)Като си накупя външно DVD и външен хард, дали цената няма да стане близка до един нисък клас нормален лаптоп. Единственото предимство на EEE-то са компактните размери, малкото тегло и удобството при пренасяне! Ако на някой му трябва лаптоп заради това - да, не може да се отрече че е готина играчка :) За мен лично това са единствените му предимства.
20
0
 
0
 
! Отговори
Martin преди 16 години
В това ЕЕЕpc, само за него мисля от няколко дена. Тряа ходя да си го взема тез дни.. :)
19
0
 
0
 
! Отговори
da be преди 16 години
Ще чакаме цената да падне до около 400 лв, което е РЕАЛНАТА цена за токаво малко и окастрено откъм хардуер нещо.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Машинката спокойно се упгрейдва до 2GB RAМ. Има място в корпуса където може да се монтират две USB Flash памети /за предпочитане на корсар заради бързината на четене/запис с по 16 GB/ и дзвера става с 38 GB дисково пространство. Машинката има 3 външни USB конектора. Без никакви проблеми се инсталира WINXP или Vista/която не е за препочитане/ Поддърржа виртуален екрран на 800x600 пиксела както и външен монитор do 1600x1280/ Времето което работи на батери с изключен WiFi и намалена яркост достига до 4 часа и 10 мин при нови батерии. Захранването му е доста компактно и е малко по голямо от това на старите телефони. Малката гадина тежи 900 грама с 5200Аh батерии - това е само за модел 4G /P701/ дали си струва парите зависи за какво ще го ползвате. Спокойно можете да включите външен 80G 1.8" хард диск и да имате пълнофункционална пишешта машина с наистина малко "тясна" клавиатура. Процесорът е 900МHz но реално работи на 650. За овърклок няма никакъв проблем но от асус не признават после гаранцията. Та с няколко думи зависиза какво ще го ползвате, можете да се снабдите с незаменим дожобен комютър. За кифладжиите и бозаджиите които си мерят само мегахерците не се препоръчва да си харчат парите. машината се държи идеално с Linux и бозата WinXP без да забавя. Внимание иснталацията на Scype-е иам особеност - трябва да се превключи монитора на виртуален 800x600 иначе няма да се инсталне. С ICQ няма този проблем. При инсталцията на WINXP има драйвери на диска с който идва както и на сайтра на производителя. Аудиото е мног добро, но вградените тонколонки се държат като пищялки, за това ползвайте качествени слушалки. Също така иделано работи USBTV-то на Pinacle и се снабдявате дефакто и с телевизор. Ако е от компактния вариант на USBTV на пинацле можете да го поберете вътре в самата машина и да остане вграден!. Така че ако търсите такъв дзвер просто не се колебайте взеимайте и ползвайте. А на плувалниците само ще им кажа да духнат супата щот за всяка машина си има потребители. А за някой по-опитни потребители ползващи Linux само ще ги светна че машината префектно се инсталва и работи пълния FreeBSD с красотния интерфейс. Аре много ви здраве и чакайте на опашка. ВНИМАНИЕ!!! : EEPS модел 4G surfe RAM паметта е запоена на самото дъно и не подлежи на ъпгрейд!! Както и linuxa с който идва не работи с 2GB ram а само с 1GB така че ВАРНИНГ!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Не е точно флаш,а SSD.A 8GB са смешни,това е залежала стока,цените на паметите паднаха много.Относно статията - Vulvus simplex hypnoticus nonmarginatus!
16
0
 
0
 
! Отговори
brei преди 16 години
super e za sarfirane iz mrejata nema xard zna4i nema i virosi za ftori kom. e 4udesen
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Къде точно го видя ЕЕЕ с 40г - щото от асус разправят че имат само 4 и 8Гб флаш вместо хард?Или ти реши че е хубаво да кажеш нещо еи тъй да не си капо?
14
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
роди ме ,мамо, проста- аз сама ще се изруся!!!!! ;)
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Стига се плюли бре! Компютъра за някой хора е много удобен, въпреки по слабите му възможности. На който му трябва повече да си купи лаптоп. Какво толкова станало. Има си USB и който иска повече памет или CD/DVD ще си включи. След като хора занимаващи се с поддръжка на техника го купуват може би има защо (е не точно розово де).
12
0
 
0
 
! Отговори
er преди 16 години
Това компютърче е тотална глупост. С мако екранче, малка клавиатура, без хард диск и висока цена. Че то един истински лаптоп тошиба е 900лв.
11
0
 
0
 
! Отговори
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ преди 16 години
АБЕ СПРЕТЕ С ТЕЯ *** ЗАГЛАВИЯ "Наши блондинки луднаха по розови компютри" ДА НЕ СТЕ СТОЯЛИ ПРЕД МАГАЗИНА И ДА СТЕ БРОИ БЛОНДИНКИТЕ И БРЮНЕТКИТЕ? 1 БЛОНДИНКА.......2 БЛОНДИНКИ......3 БЛОНДИНКИ..........
10
0
 
0
 
! Отговори
Bobo преди 16 години
Кой ти каза че диска му е 4 ГБ ? Аз съм виждал такива с по 40... И цената му не беше фрапираща, а нещо от сорта на 650 лв...То си е като нормален лаптоп, само в умалени размери. Едно време имаше и такива pc-ta, които на мен ми се струваха доста глупави...Бяха с големина на UPS.
9
0
 
0
 
! Отговори
Марти преди 16 години
Не върви само с линукс, има и с Win XP че дори и с Vista
8
0
 
0
 
! Отговори
лаптоп фен преди 16 години
Е то само блонинки могат да го харесат и да го сравнят с телефон :) За здравомислещите хора остава лаптопът, който е в пъти по-функционален от това малкото. Иначе да - наистина е дребно, лесно се пренася, не тежи много (за разлика от 2-3 кг при бюджетните лаптопи). Но за постоянна употреба не е от най-удобните - много малък екран с никаква резолюция от 800х480, прекалено дребна клавиатура за писане на дълги текстове. Ако целта е да е лесно за пренасяне, за да се покаже някаква информация - може и да се стане :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Ronja преди 16 години
Ами че симпатично е компютърчето, аз като не съм блондинка, не мога да си го взема ли какво, чудно ще ми пасне.
6
0
 
0
 
! Отговори
wew преди 16 години
И е пропуснато да се каже, че е с операционна система на линуксхахаха
5
0
 
0
 
! Отговори
eee owner преди 16 години
само дето диска му е едва 4 GB и няма CD, всичко друго му е като на големите ноутбуци, а цената му е под 600 лв.
4
0
 
0
 
! Отговори
Eliza преди 16 години
минутка за реклама, а?