Люби ме страстно

Женени, неженени - загърбете сляпата любов, търсете страстта
23 май 2008 15:09, Петя Славова
135
Люби ме страстно
Снимка: metro.co.uk

Има неща, за които хич не си даваме сметка.

Понякога се оказва обаче, че точно те са най-важните двигатели за успеха ни както в личен, така и в професионален план.

Точно едно от тези неща е страстта.

Тази, която трябва винаги да имаме, и то най-вече към постоянния си партньор или дори съпруг.

Именно страстта е верният залог за дългото съпружеско съжителство.

Но да се съхрани за по-дълго време, се оказва доста сложно.

Експерти предлагат съветите си за по-продължително запазване на любовните отношения в семейството.

В днешно време сескуалното привличане поражда страст, която определено помага да се достигне на повече близост с любимия човек.

Тази страст е способна да подхранва и позитивните чувства в брака.

Отново тя е тази, която кара човека да забрави за себе си и повече да мисли и съответно да се грижи за преживяванията на своя партньор.

Именно страстта кара човек да се откаже от спокойната самота, за да се впусне в любовни преживявания.

Много хора, особено жени, недооценяват ролята на физическото влечение към този, с когото отиват към олтара. Това се оказва и тяхна основна грешка за разпадането на семейното огнище.

Не че няма причини за това. Обикновено хората още в детството си внушават страх към силната страст. Смятат, че с нея ще постигнат само една нездрава връзка.

Оказва се обаче, че точно любовта е тази, която скрепя съпружеските отношения.

Естествено, че любовната страст води и към “хаос в мислите”. Но според експрети по-скоро отсъствието на страст обърква брака и води до развод.

Силното любовно влечение помага на партньорите да бъдат по-близки един с друг, да загърбят критичните отношения и ежедневните недостатъци. Това е “сляпата любов”, която позволява на съпрузите да си прощават грешките и да живеят в съгласие.

Страстта дава на човека мотивация и способност да отдава цялата си сила за съхраняване на близките взаимоотношения. При това се увеличава активността, отделяна от мозъка, която отговаря за усещането на еуфория и удовлетвореност.

Привличането между двамата съпрузи им помага да постигнат вътрешна хармония, прерастваща в чувство на достойнство, самочуствие, лидерство, но и към покорност.

Страстта също е тази, която помага за активното отделяне от мозъка, отговарящо за отсъствието на тревоги и депресия. В крайна сметка тя се явява най-добрия афродизиак, който пробужда сексуалното влечение.

За съжаление, романтичната влюбеност рядко продължава повече от 2-3 години и е склонна бързо да изгасне.

Това безусловно е физиологическа особеност, но все пак може да се опитаме да задържим усещането по-дълго с някои средства.

Затова експертите обясняват няколко начина за запазването на мира и спокойствието вкъщи. Едно от най-важните според тях е да се направи всичко необходимо за замразяване на процеса на охлаждане на чувствата. За това влюбените трябва да прекарват колкото се може повече време заедно, за да се увеличават и взаимните им спомени.

Най-ефикасно това се получава с предприемане на далечни пътешествия в екзотични страни или да се обричат на опасни изпитания. Във всички случаи човешкият организъм трябва да се напълни с адреналин, способен да съхрани и страстта.

Подвизите са способни да поддържат любовното привличане. Затова специалистите съветват да се потърпи и да не се разкрива изцяло сексуалния потенциал. Правилното е постепенно и заедно да се достигне до самоосъвършенстване в секса, докато партньорите се изучават един друг и така да разкриват всеки път по нещо ново от себе си.

Наградата за отслабващите романтични чувства трябва да стане привързаността, въпреки че учените стигат до извода, че тези чувства не винаги спасяват брака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прочетох Ви всичките коментари и си мисля,че Вие сте тук да се заяждате с хората. Приятен ден!
113
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Ами, неучена девойко, махни се от къщи и преспивай в различно легло всяка вечер - така ще имаш покрив и страст, след като "в къщи остава само задължението".
112
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Na ezednevieto,da vi zadu6i sas sivotata i monotonnosta si,i tova zavisi samo ot vas! Raznoobrazie e val6ebnata dumi4ka,badete razli4ni,iznenadvaite se priatno,pravete pove4e ne6ta zaedno,tova skrepiava. Ne natovarvaite samo partniora si sas zadalzenia,a gi poemaite zaedno-taka 6te imate i pove4e vreme edin za drug :))
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драги експерти аз не съм толкова учена колкото вас,но май по-добре от вас мога да направя такива изводи без по-цял ден да си блъскам мозъка за такива глупости.И направете си една разходка някъде из природата да се охладите,че току виж от многото страст сте прегрели.Моите зводи са: страста я има в чуждите погледи, а вкъщи остава задължението.
110
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Na ezednevieto,da vi zadu6i sas sivotata i monotonnosta si,i tova zavisi samo ot vas! Raznoobrazie e val6ebnata dumi4ka,badete razli4ni,iznenadvaite se priatno,pravete pove4e ne6ta zaedno,tova skrepiava. Ne natovarvaite samo partniora si sas zadalzenia,a gi poemaite zaedno-taka 6te imate i pove4e vreme edin za drug :))
109
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
И само за сведение на хората с житейския опит - приятелите са само един вид - истински.
108
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Моят живот и това дали се уча от грешките си, не е работа на непознати. Благодаря.
107
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Triabva i ziteiski opit za da moze 4ovek da pravi razlika mezdu istinskite i ne tolkova istinski priateli,i da se u4i ot gre6kite si,a ne da gi povtaria. :))
106
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
На Нат говорех.А Нана, може да си права. Но пък неналичието на страст между партньорите, било то и след 20 години, не е нещо, което не зависи от тях. Разбира се, хората с повече опит могат да кажат, но ако двама души не желаят близост, това не става изведнъж, например на 10-тата година. Това става с постепенно отчуждение и затъване в ежедневието.
105
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Ние не се караме, това е ..."приятна игра на думи", мисля че нищо повече, поне за мен ;)
104
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
"97. - 11:25 -От: ВивиНе казах, че съм учила психология ;)" Доста е обратно :))
103
0
 
0
 
! Отговори
Нана преди 15 години
Повярвай ми Виви, още толкова много изненади и очаквани и неочаквани ще преживееш, на 32 години ще има да споделяш;)) Така се изказваш все едно всичко в живота ти е вече ясно и имаш опита на 42 годишна:)) От добрия и невероятен секс с любим партньор след време остават само спомените. Алекс, ако и ти си по-голяма не влизай в подобни спорове, спрете да се карате момичета, отклонихте се от темата тотално.
102
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Различното е, че хората са . Не знам колко пъти ми се е случвало да се разбирам с някого, да се виждаме, всичко да е ок и изведнъж той да прекрати всичко. Явно не само любовта, ами и приятелството на хората е доста нетрайно.
101
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
До известна степен може и да си прав, но страстта не е само в леглото :)
100
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Интересно защо реши, че аз съм казала обратното. Я прочети пак ;)
99
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
"91. - 11:07 -От: ВивиУчиш психология, ясно. Но не си права в моя случай."Вярно!!! Грешката е верна:)).... но никога не съм учила психологияКакво е това различното????
98
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Vivi,az govoria za vrazka,ne samo za priatelstvo.Za da zapo4ne edna vrazka si ima i takiva ne6ta kato lubov i strast,no ako 4oveka do tebe ti e srodna dusha,togava e idealniat variant. Ina4e samo sas strast i lubov ne se zapazva ni6to i kakto barzo idvat,taka i barzo si otivat. Tova 6te go razbere6 kato ponatrupa6 malko pove4e ziteiski opit.
97
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Не казах, че съм учила психология ;)И не очаквам, а и не желая, да се държат с мен по какъвто и да е начин по задължение. Имах предвид нещо съвсем различно.
96
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
... не се и осмелявам да съветвам човек, който е учил психология :) ... изтъкна го като основание за някой от изказванията си, но такъв човек би трябвало да е наясно, че добото отношението към хората не трябва да се приема като задължение, нито да го използваш за да караш хората да ти се чувстват длъжници или пък да очакваш обратен процес на възвращаемот ...Аз не бих казала че съм мила с теб, просто не влагам никакво отношение в разговора ни и не правя оценка на поведението ти, ти си такава, защото се чувстваш добре така и не бих те упрекнала за това,а и нямам право :)
95
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Благодаря, не ми трябват съвети. :) И не мисля, че съм длъжна да съм мила с всички. Стига ми, че съм била мила с много хора и от тях не съм получавала такова отношение. А и не съм лицемерен човек.