Люби ме страстно

Женени, неженени - загърбете сляпата любов, търсете страстта
23 май 2008 15:09, Петя Славова
135
Люби ме страстно
Снимка: metro.co.uk

Има неща, за които хич не си даваме сметка.

Понякога се оказва обаче, че точно те са най-важните двигатели за успеха ни както в личен, така и в професионален план.

Точно едно от тези неща е страстта.

Тази, която трябва винаги да имаме, и то най-вече към постоянния си партньор или дори съпруг.

Именно страстта е верният залог за дългото съпружеско съжителство.

Но да се съхрани за по-дълго време, се оказва доста сложно.

Експерти предлагат съветите си за по-продължително запазване на любовните отношения в семейството.

В днешно време сескуалното привличане поражда страст, която определено помага да се достигне на повече близост с любимия човек.

Тази страст е способна да подхранва и позитивните чувства в брака.

Отново тя е тази, която кара човека да забрави за себе си и повече да мисли и съответно да се грижи за преживяванията на своя партньор.

Именно страстта кара човек да се откаже от спокойната самота, за да се впусне в любовни преживявания.

Много хора, особено жени, недооценяват ролята на физическото влечение към този, с когото отиват към олтара. Това се оказва и тяхна основна грешка за разпадането на семейното огнище.

Не че няма причини за това. Обикновено хората още в детството си внушават страх към силната страст. Смятат, че с нея ще постигнат само една нездрава връзка.

Оказва се обаче, че точно любовта е тази, която скрепя съпружеските отношения.

Естествено, че любовната страст води и към “хаос в мислите”. Но според експрети по-скоро отсъствието на страст обърква брака и води до развод.

Силното любовно влечение помага на партньорите да бъдат по-близки един с друг, да загърбят критичните отношения и ежедневните недостатъци. Това е “сляпата любов”, която позволява на съпрузите да си прощават грешките и да живеят в съгласие.

Страстта дава на човека мотивация и способност да отдава цялата си сила за съхраняване на близките взаимоотношения. При това се увеличава активността, отделяна от мозъка, която отговаря за усещането на еуфория и удовлетвореност.

Привличането между двамата съпрузи им помага да постигнат вътрешна хармония, прерастваща в чувство на достойнство, самочуствие, лидерство, но и към покорност.

Страстта също е тази, която помага за активното отделяне от мозъка, отговарящо за отсъствието на тревоги и депресия. В крайна сметка тя се явява най-добрия афродизиак, който пробужда сексуалното влечение.

За съжаление, романтичната влюбеност рядко продължава повече от 2-3 години и е склонна бързо да изгасне.

Това безусловно е физиологическа особеност, но все пак може да се опитаме да задържим усещането по-дълго с някои средства.

Затова експертите обясняват няколко начина за запазването на мира и спокойствието вкъщи. Едно от най-важните според тях е да се направи всичко необходимо за замразяване на процеса на охлаждане на чувствата. За това влюбените трябва да прекарват колкото се може повече време заедно, за да се увеличават и взаимните им спомени.

Най-ефикасно това се получава с предприемане на далечни пътешествия в екзотични страни или да се обричат на опасни изпитания. Във всички случаи човешкият организъм трябва да се напълни с адреналин, способен да съхрани и страстта.

Подвизите са способни да поддържат любовното привличане. Затова специалистите съветват да се потърпи и да не се разкрива изцяло сексуалния потенциал. Правилното е постепенно и заедно да се достигне до самоосъвършенстване в секса, докато партньорите се изучават един друг и така да разкриват всеки път по нещо ново от себе си.

Наградата за отслабващите романтични чувства трябва да стане привързаността, въпреки че учените стигат до извода, че тези чувства не винаги спасяват брака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Ти верно съвсем запали, ако така палиш, ако така палиш и в отношенията със съпруга си ... ами не знам, на това ли му викаха "ЛЯБОВ" :)
73
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
... тази агресия ше те погуби :)
72
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Да, явно и в секса имаш голям опит, щом за теб е добре да си забавен в леглото. Сигурно се хилиш като ряпа, докато правите секс.А за разликата...огромна е. Ние се с любов и не говорим за другия като за "партньорът ми в леглото".
71
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
... Да, забавна съм, така смята и партниора ми в леглото :)) ... А каква е разликата между това да правиш 5 години секс с един и същи човек и "връзката", ще ми е интересно да разбера от някой вещ като теб :)
70
0
 
0
 
! Отговори
Калу преди 15 години
Няма любов и страст които да не отминават след време, тази статия сякаш е породена от розовите сериали, действителноста е съвсем друга, да не говорим в колко полигамен свят живеем и как в днешно време е често срещана практика да се живее с по 2 различни партньори едновременно особено в нашта мила родина това стана норма, както и изневярата. А за здравото семейство.. та то такова вече няма, нека си го кажем открито. Оказва се, че да се ожениш в днешно време е един доста неоправдан риск.
69
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Престани, ще умра от смях. Това, че мисля, че разтягаш локуми, не означава, че не разбирам какво казваш. И благодаря, но имам глава на раменете си. Мъжът ми - също. Можеш да престанеш да се държиш като лектор. И да ми пишеш - също.
68
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Има доста книжлета изписани за тези неща (не говоря за всичките купища списания, които ти метат вели съвети).Когато се сблъскате с даден проблем в отношенията си с някого просто седни и се разрови, проблемът е че ако не си готов да четеш подобна литература, тя може тотално да те обърка ...
67
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Забавна си поне. Бракът не е част от взаимоотношенията между двама души, той е просто подпис. И аз не падам от луната, имам опит с връзките. А ти имаш опит със секса. Разлика има.
66
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Вие смятате че нищо не казвам, това че не го разбирате, не означава че разтягам само локуми .... и Вие пропускате детайлите...аз за себе си съм намерила формулата (много секс и страст и всичко проблеми се решават, бракът никога не е решение)
65
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Маце, препоръчвам ти да отидеш в редакцията на Космополитън, точно за там си. Разтягаш локуми и нищо не казваш. :)
64
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Проблемът със страстта идва именно от повърхностното отношение на някой от парниорите, ... внимавайте в детайлите :)
63
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Много повърхностно изказване за човек с 2 брака ...:)
62
0
 
0
 
! Отговори
archy преди 15 години
abe vie dobre li ste ? ot kade zapochnahte i do kad stignahte .neka vseki si zivee kakto mu otarva razni hora razni razbiranija . zashto se draznite ?i az sam zenen i to 2 pati na kogoto mu otarva si zivurka na kogoto ne si zaminava idva drug(a) vaznoto e vsichki da sa shtaslivi.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Здраво тяло - здрав дух , Здрав - здраво семейство
60
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Кой какво печелел ... ако гледате така на едни взаимоотношения и правите непрекъснато оценки ... никой не печели, а страстта умира ... Така че въпреки всичко (сивото ежедневие, монотонността и т.н.) желанието на жената трябва да искри от очите и, усмивката на лицето на жената е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, .. както и роклите на цветя, ... естествено е и перверзията им да няма край, но неин консуматор нека е постоянният партниор в леглото им, а не случайно "преминаващия" ... и не спирайте да палувате когато сте с избранника си, мъжете не си падат особенно по палави жени, трудно им е да ги подчинят и да им се наложат, но винаги има такива които ги предпочитат пред "привидно добрите послушници"Мъжете: Не вкарвайте в леглото си думички от рода на "свобода, уязвимост и власт", могат да разрушат всичко. Приемете факта, че жената не е даденост, на която можеш да наложиш вето, да си слаб само в нейно присъствие не означава да си неудачник, а че и гласуваш доверие ...перверзията е задължителна и за вас.Едва ли ще бъда изчерпателна на тази ми любима тема ... мързи ме да пиша и то събота сутрин, но с няколко думи...До сега всяка моя връзка се е основавала на невероятен секс и много страст (думичката "любов" я изключвам - тя е резултат чиито измерения не мога да си обясня) , много палуване и ... забавляваш се с човека който е до теб, май че това означаваше да се радваме на живота :))
59
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Жалък си. И то много. Само един съвет - започни да мислиш, преди да пишеш. Изреченията ти са доста объркани. Животът не е само , трябва и да се мисли.
58
0
 
0
 
! Отговори
gunio преди 15 години
Za sajalenie baba po4ina predi dqdo po rabiraemi pri4ini koito spomenah mnogo rabota i non stop zadaljeniq...a dqdo jivq 10 godini sled baba i mislq tova koeto spodelih za braka vaji i za teb tanq i priqtelqt ti ili saprugat ti...v smisal 4e toi 6te umre predi teb ako ti si na kqr v braka i 10 godini sled nego 4e i pove4e 6te si razvqva6 pi4lata nasam natam i 6te si svirka6:)Za6toto kakto kazah v BRAKA ili edna VRAZKA vinagi samo ediniq pe4eli...za SMETKA na drugiq...bze zna4enie dali e maja ili jenata:)
57
0
 
0
 
! Отговори
tanq преди 15 години
ako babati be6e jiva bih q pregarnala.i bis i poiskala nqkolko saveta kak se podarja edin brak
56
0
 
0
 
! Отговори
gunio преди 15 години
Vie za6to sega izpadate v nervni krizi?:)mnogo ste zabavni taka PROSTOVATI I ELEMENTARNI a tova s SREDNIQ rod deto se ima za jena 6te mu dam da mi napravi *** za da vidi 4e sam 4ovek i to dobar i posle bez pri priqtelq si ili saprugat si koito e MUHLIO elementaren kato tezi dvamata s nervite:)Az vina nqmam 4e ima tolkova prosti v BG..zatova i moeto vinagi si varvi i nikoga ne sam gube6t:)
55
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Спести си коментарите по мой адрес. И благодаря, че говориш за мен в среден род, но няма нужда, женско съм. И да, съжалявам, че не се сетих за това. Честито за перфектния живот. Но следващия месец И купи противозачатъчни, за да не е нужно и други същества да понасят отношението ти.