В главните роли: Сергей (млад ватман), Емилия (гипсова отливка)

БСП с ново видео по случай конгреса
17 ное 2008 22:15,
276

Българската социалистическа партия (бивша комунистическа) пусна на официалния си сайт агитационно видео за 47-ия конгрес на Столетницата.

Главни действащи лица в 45-секундното видео са министър-председателят (в ролята на млад ватман) и министърът на културата Стефан Данаилов.

В разговора се включва и по-възрастен мъж, който се намира в трамвая и казва: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите".


Клипът е заснет за 2 часа в ретротрамвай, съобщи говорителят на БСП Жанет Пашалиева.

Снимките са направени в района на „Спирка Журналист“ в София преди десетина дни.

Агитационният материал е направен по сюжет от филма „На всеки километър“, където главната роля се изпълнява именно от Данаилов.

Идеята за настоящия клип е на депутата Кирил Добрев, поясни Пашалиева.

Тя отказа да съобщи стойността на краткия филм, както и коя фирма го е направила.

Пашалиева обаче не скри, че за случая е ангажирана външна продуцентска къща. Актьорите участници в продукцията не са получили хонорар за работата си.

Клипчето ще бъде представено официално тази нощ по БНТ и ще се върти в медията до началото на 47-ия конгрес на БСП, който ще се проведе тази събота и неделя в зала 1 на НДК.

Междувременно стана ясно, че във вторник министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще си направи гипсови отливки на ръцете.

4 дни преди Деня на християнското семейство – 21 ноември, Масларова ще сподели пред медиите повече за политиката за закрила на майчинството и промените, които се очакват през следващата година.

Церемонията ще се проведе в зала МАТИ на НДК в 12,30 часа.

В духа на новините и за разведряване на обстановката нека си припомним част от „идеите и мечтите“, зад които Столетницата стоеше преди рухването на тоталитарния комунистически режим:

На партията - вярност, на народа - чиста вода. (Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")

Човекът е главна фигура в животновъдството.

Да живее българо-съветската дружба между народите!

Да живее международното положение!

Всеки палет готова продукция - гвоздей в леглото на империалистите. (Лозунг в консервен завод)

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! (Лозунг в птицеферма)

Повече камъни за народа. (Надпис в каменна кариера)

Граждани, гответе се за отпадъци! (Лозунг на кампания за събиране на вторични суровини)

Рейгън - враг номер едно на Тутраканската селищна система! (Лозунг на входа на град Тутракан)

Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък)

Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две! (Животновъдна кампания)

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! (В консервния завод в Пазарджик)

Във всеки дом добитък. (Плакат, издаден от "Наука и изкуство")

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
2
 
! Отговори
опълченец преди 15 години
ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ
194
1
 
2
 
! Отговори
Krum преди 15 години
ДА УТОЧНИМ ДЕН И ЧАС И ДРУЖО ВСИЧКИ ДА ГИ ПОМЕТЕМ.... ВСЕКИ ПОЗНАВА СЪСЕДА СИ И ВСЕКИ ЗНАЕ КОЙ КАКЪВ Е. ОЩЕ СЕГА ИЛЕЗ И МУ ПРЕКЪРШИ ВРАТЪ. НЕКА ИМА ГРЕШКИ.....СТАВАЙ НАРОДЕ..... БУНТЪТ ЗАПОЧНА! ДА НЯМА СТРАХ И ЖАЛ !
193
1
 
2
 
! Отговори
Един българин ! преди 15 години
Ама номер 190 си е наистина 100 % фашист.Не мога да повярвам,просто не е истина :).В началото си мислех,че се шегува, но това си е самата истина . :)
192
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Искам да споделя че този клип изглежда много изкуствено. От моя опит мога да кажа, че такива неща в киното се получават когато артисите не са се превъплатили в ролята си. Изглежда премиета и неговия министър не вярват в това което говорят и правят в клипа. Вие сами виждате резултата: смешен и жалък.
191
1
 
2
 
! Отговори
pit pit преди 15 години
Клипът е предназначен да умили до сълзи бабите и дядовците ви, скъпи деца, и най доброто което можете да направите е като доидат изборите да им превъртите календарите с няколко дни ..., да загубите ключа от вкъщи или да ги изпратите на почивка. Иначе пак ще ни върнат теа трамваи, вместо да направят метрото до руското посолсво ...
190
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
187,След атентата в храма "Св.Неделя" се приема "Закон за защита на държавата". Това е нормално действие срещу подобен терористичен акт, които може да се сравни с трагедията на 11 септ 2001. Комунистите са преследвани и съдени в условията на нормална европейска държава, каквато е била България до 1944г. Искам да отбележа че продукта които е произвеждала страната ни е бил най-голям от Балканските държави за разлика от днес когато сме на опашката след "мъдрото" управление на БКП/БСП.След като се разкриват извършителите на атентата от 1925 и те биват съдени на публичен процес напълно естествено е взето решението БКП да бъде поставена извън закона. След този акт нашата страна бележи значителен подем.По никакъв начин прилагането на "Закона на защита на държавата" не може да се сравни с безнаказаното убийство на 2600 достойни Българи, което тежи на съвестта на комунистите. Това е геноцид срещу собствения си народ и унищожаване на цвета на нацията. Защото комунистите не обичат хора които мислят, те искат безмозъчни избиратели които да повтарят като в транс "враг на народа" и "да живей".
189
1
 
2
 
! Отговори
паметливко преди 15 години
всяко зло винаги намира поводи и причини за да се прояви и единствения начин да бъде спряно е да бъде унищожено.....
188
1
 
2
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
Тц..това не е жалко, а е практично...така и двете злини ще бъдат ликвидирани и двете напасти няма да ги има...е ще остане един представител на по малкото зло но но ще му намерим колая и на него...
187
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
М-да много от хората изобщо не са чели история, а само са я слушали от политическите си лидери, независимо дали са от комунисти, либарали, земеделци или дясно ориентирани. Истината за българската политическа система е съвсем различна през миналия век. Както комунистите са разстрелвали без съд и присъда по същия начин и полицията е изтезавала затворниците си или запододзрени граждани. Порстопогледнете историческите факти и ще разберете че едните и другите ни държавни нехранимайковци са тероризирали народа!! Това се дължи на няколко причини, нашата родна мила държава след 1908 година винаги е била, е и ще бъде полицейска държава. Защо ли? Защото за последните 110 години се е образувал политическо-кланова олигархия, независимо дали е капитализъм или комуницзъм или някакъв друг измислен строй.До кога ще бъде така? Докато и на последното "***" в бг не му стане ясно какво е ляво и какво е дясно, и че фрунаджийските лопати в политиката са само криминалните престъпници в управлението. Какво трябва да се направи ли? Много е просто и лесно! Историята е дала отговори на всичките простички въпроси които се питате всеки божи ден, по улиците, в кръчмите, по телвеизизията, радиото. Просто хората трябва да знаят история, за да знаят кога, как, къде и защо се случва и как, нашия народ и другите народи са постигнали своята истинска свобода!!! Не е важно да ли е САЩ, Русия, Германия, Турция или Франция. Важното е да се познава тяхната истинска история както и нашата, а не да ви пробутват изопачени агитационни материали, изфабрикувани в централата на поредния мастит престъпник. Това е мили ми деца историята, история, и който забрави собствената и чужда история си остава роб! Това е единственият критерий който не се е променил през последните 3000 години цивилизация!!!
186
1
 
2
 
! Отговори
Един българин ! преди 15 години
Фашагите нещо се превъзбудиха.То вярно не е лесно да си ПОБЕДЕН и прикован към стълба на позора , но все пак по спокойно де ! България е съюзник на фашистка Германия всичко останало е само във вашите глави.
185
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
В Българската политика най-близо до фашистите са били и са БКП и наследниците им от БСП. В западната литература, а и в България вече се появиха много изследвания на тази тема. Поради конюктурни причини приравняването на фашистите и комунистите все още не се обявява като научен факт. Надявам се да доживея деня когато това ще се обяви на обществеността.
184
1
 
2
 
! Отговори
kuvar преди 15 години
е тва беше черешката на сладоледа. нема по голема простотия.срам ме е , колко сме жалки
183
1
 
2
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
Колко хубаво ще бъде в деня когато последният останал фашист забие последния пирон в ковчега на последния комунист...Да не соменавам че дори и да се изпикае на гроба му това няма да се стори нелицеприятно на никого...
182
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Палачите които избиха 2600 души в България през 1945 измислиха, че в България е имало фашизъм, Какъв фашизъм е имало след като спасихме Българските евреи?
181
1
 
2
 
! Отговори
категоричен преди 15 години
НИКОЙ И НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, И РОЗОВИТЕ ИЛЮЗИИ СВЪРШИХА.....СЕГА ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА КРЪВТА СЪС КРЪВ. ТЕ БИЛИ ПОБЕДИЛИ ПРЕЗ 1944.......... ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ПРОШКА. НЯМА ЗА КОГА. ДА ПРОГОНЯТ ДЕЦАТА НИ ПО ЧУЖДИТЕ СТРАНИ, А БАЩТИТЕ НИ ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ..... С Т И Г А. ДОЙДЕ ДЕНЯТ НА РАЗПЛАТАТА. ГОРКО ВИ ИЗЧАДИЯ НА ЗЛОТО.
180
1
 
2
 
! Отговори
Един българин ! преди 15 години
Номер 178 = 100 % фашист (един от последните )
179
1
 
2
 
! Отговори
Един българин ! преди 15 години
ПОБЕДЕНИ !
178
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Нека пак да се върнем през времето 1944-45 за неразбралите червени кратуни. Съветските пълчища нахлуват в България и я окупират. Гладни и окъсани партизани зипълзяват от землянките и слизат в населените места. В това смутно време комунистите се чувстват безнаказани и започват своите престъпления. Сформира се т.н. народен съд, които буквално коли и беси без съд и присъда, издадени и изпълнени са повече от 2600 смъртни присъди. За сравнение Нюрбергския процес е осъдил само ДЕСЕТ ДУШИ на смърт. Така че т.н. народен съд може да се сравни с Баташкото клане.През това време се прави мобилизация и нашите неопитни войски се хвърлят срещу опитните немски части, които воюват вече седма година. За всички е било ясно че нашите офицери и войници са били пратени на сигурна гибел. Повече от 32000 са жертвите на това комунистическо престъпление. Това действие не носи никаква полза на страната ни, която е третирана като победена страна и е плащала репарации. Паралелно с това комунистите провеждат "чистка" във войската и избиват без съд хиляди сержанти и офицери тъй като те не са били съгласни с червените главорези.Има и още нещо което никой не споменава. Следвайки "челния" съветски опит за гърба на нашите войници при р.Драва е имало линия от верни на партията убийци които са разтрелвали уплашените войници.Това е скъпи Българи, а този клип с трамвая е смешен, но не се заблуждавайте. Комунистите не са смешни когато са убивали и пращали на смърт нашите бащи и дядовци.
177
1
 
2
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Предлагам хубавите мисли изказани в този форум да бъдат прочетени, като приветствен адрес при откриване конгреса на БСП за да се види бликащата народна любов!
176
1
 
2
 
! Отговори
аз съм българче.... преди 15 години
ТЕ СА БРОНИРАНИ ЗДРАВО В УСТИТЕ ....ЗАТОВА С КОМУНИСТИ НЕ СЕ СПОРИ, САМО ТРЕПАНЕ, ЛИНЧ, БЕСИЛКИ, И ВСЕКИ ВИД ИЗТРЕБЛЕНИЕ.. И ДА СЕ ВЪРНЕ ЗАКОНА ЗА РАЗБОЙНИЧЕСТВОТО. ЕЙ ЗАТУЙ ГИ Е СТРАХ ДА ВЪРНАТ СТАРАТА КОНСТИТУЦИЯ.