Мързел гони мъжете в ЕС – нито гладят, нито пък си перат бельото

Мъжката стратегия: Мила, не съм чул! или Следващия път ще ти помогна, обещавам!
4 фев 2009 07:11,
62
Мързел гони мъжете в ЕС – нито гладят, нито пък си перат бельото
Снимка: БГНЕС

59 на сто от мъжете си признават, че трябва да взимат по-голямо участие в домакинството, сочи изледване в четири страни от ЕС.

Европейските мъже не желаят да гладят, да мият банята, да си перат бельото и да сменят чаршафите, разкрива проучване на института "Ипсос" в Испания, Франция, Италия и Великобритания.

73% от анкетираните представители на силния пол признават, че не изпитват особено желание и дори отказват да гладят дрехите си. Почистването на банята също не е предпочитана от тях домакинска задача – 67% въобще отказват да го правят.

Сортирането на мръсното бельо и пускането му в пералнята или сменянето на завивките са сред домакинските задължения, избягвани от 61 на сто от мъжете. 59% пък не понасят миенето на пода. Готвенето не се нрави на 56% от европейците.

За сметка на това обаче 74% от мъжете на Стария континент нямат нищо против да изхвърлят боклука, а 67 на сто не се противят на пазаруването. Почти половината анкетирани мият чиниите, без да недоволстват.

Като причина да избягват домакинския труд мъжете изтъкват факта, че се справят по-зле от половинката си (44%), че не знаят как да го правят (37%) или че нямат време (39%).

Често мъжката стратегия е да се преструват, че не са чули (59%) или да обещават, че ще изпълнят домакинските си задачи следващия път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Я стига си се правил на много работен. Ще дойде ден и на теб да ти избие чайника... Той се грижил за всичко и за домакинска работа... Каква жена си намерил ти? Я тропни с крак! Ти мъж ли си или лукова глава? Я да почва да пере, готви и.т.н... Компенсираш несполучливия секс ли какво? :) Пууу срам ме е от такива "мъже". Той правил всичко, жена му нищо не пипала... Едвам се сдържам да не те нарека с някоя нецензурна дума... Не отнасяш ли малко критики от приятели и близки или базици за това? Мъжо под чехъл :) Скръцва ли ти със зъби жена ти? Разтриваш ли и краката след работа? Какво компенсираш с това поведение? Някои твои несполуки? Я се дръж като мъж, кво си тръгнал да слугуваш на една фуста!
40
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
Аз друго се чудя... омъжила се за този човек и чак сега казва, че мъжа и нищо не бутвал вкъщи и само цапал и разхвърлял из апартамента... Ти да не си се запознала с него вчера и днеска да сте се оженили?! Не сте ли били заедно преди и не си ли забелязала, че този мъж е такъв, какъвто го описваш сега? Или просто ей така си се оженила за него, просто защото е нямало друг кандидат? Оплакваш се от собственото си решение...Това е твоя грешка и на никой друг!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма в какво да те убеждавам - не е на нивото ми, ако искаш вярвай, ако искаш недей. Радвам се, че мъжа ти не е такъв. Що се отнася до това кой е по-силния пол - в това спор няма - вие жените се борите за равенство, не ние. Виж форума в Давос - от 80 участника има 6 жени....... при положение , че жените имат равни права ( избирателни, образователни иучастие в бизнес участие) мъжете от 1926 г. Успех!
38
0
 
0
 
! Отговори
ha преди 15 години
34 абсолютно си прав ......във това се изразява всичко .Сам да се жертваш в името на семейството и то без да съжаляваш...........и както каваш хубаво е и другият да го осъзнава и оценява това...........
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изключително точна анкета!Иделано влизам в тези проценти!
36
0
 
0
 
! Отговори
Hristovica преди 15 години
Какво да ви кажа?Голяма борба беше докато "моя" мъж разбере,че любимото ми занимание не е да мия тоалетната и да му събирам чорапите от пода!Според мен от голямо значение е възпитанието,или по-точно как сте го "взели" от дома му.Но е и МНОГО важно да му обясните,като на човек,че и вие ходите на работа,и вие сте изморени,и на вас ви се гледа филм,а не само да го слушате от кухнята...и много много други.Ако той е ЧОВЕК ще положи дори и малко усилие да ви облекчи,както прави моето мишле! :))))
35
0
 
0
 
! Отговори
ha преди 15 години
То във това ви е проблемът на такива като теб номер 32.................вие просто тръгвате на война със човекът за когото се предполага че сте едно цяло за добро и зло...........или всичко опира до сигурността във едн брак...................колко сте смешни само , велики кариери,работа.......и т.н. ................ а забравяте основният път към който човек без значение дали е мъж или жена би трябвало да се придържа........и ето резултатите в перфектната Италия пък и другите........65% разтрогнати бракове..........всяко второ дете - ......смешни и жалки сте :) .
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм абсолютно съгласен с Номер 16 - при мен нещата са по същия начин ,жена ми в момента пляска с ръце и е много доволна, но тя няма бъдеще сама без мен и не го разбира. Всичко е супер сега бутици, разходки в чужбина , 0 амбиции , ок грижи се за детето и това е. Само, че утре ако реша да се разделим не може да ми каже аз жертвах живота си за тебе и семейството - защото това не е така - дал съм всичко на семейството и тя има абсолютно всички предпоставки да прави кариера или бизнес - дори я подтиквам идейно и финасово към това , грижа се за домакинството не по - малко от нея, както и за детето ни. Та номер 20 е абсолютно прав един ден тези жени се оглеждат и няма нищо около тях - мъж , деца, кариера, пари - защото не са оценили равните си шансове навреме, а са искали превилегии. Това е много важно жените не искат предимства , а превилегии. При една потенциална раздяла жена ми не може да се надява нито на жилище, което ще дам на детето си, нито на бизнеса ми и мисля, че е справедливо, когато правиш усилия береш плодове, като не правиш не береш.
33
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Както казват старите хора... "Мястото на жената е в кухнята и е нейно задължение да се грижи за чистотата в къщи." Ако тези задължения не са и приоритет пред другите, та дори и да ходи на работа, не е никаква жена! :) Парите и храната са лесна работа, тях мъжа ги осигурява и ако не може да ги осигурява, то тогава не е никакъв мъж! :)
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А, мили те! Справя ли се по.зле и затова! А ние да не сме се родили научени? Ама който го мързи, не 100, а 1000 аргумента ще извади само и само да не свърши даденото нещо! И не е само така с домакинската работа и в офиса е същото! Ама, шефе, аз съм нов пък гоним срокове и все си мисля, че колежката ще се справи по-добре и... абе *** работа! С моя мъж сме във вечна война за това. Аз се трепя да чистя и да пера, а той си разхвърля мръсното бельо из половината апартамент! Ама сме женени от скоро и все се надявам, че бавно, бавно ще се научи щото ако ни се роди и дете и той не пипва нищо, положението ще стане нетърпимо!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
Номер 27 прав си, опеределено е стара мома или феминистка.....А относно "перфектните" "европейски" мъже по който така се захласвате и ги давате за пример..................що не попитате бившите им жени......щото вие сте N на брой жената в техният живот.......дали сте се замисляли за тези неща някога......отначало всичко е лъсйави ,прекрасно............след 20 години ако изобщо сте стези така прекрасни западно-европеици и имате малко мозъй в *** *** рабирате че просто сте си пропиляли животът и че просто нямате нищо , освен един умиращ и напикаващ се старец до вас и то това е в добрият случай :)
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едно допълнение към предното ми изказване "Абе кой глади..."Значи сега има миялни машини, за да не се мият чинии на ръка.Има перални, за да не се пере на ръка.Има химическо чистене.Има прахосмукачки, вместо метли.Изобщо домакинската работа не е това, което е било преди.А за майката с бебето - има памперси , вместо пелени.Всички тези неща са измислени за улеснение не без активното участие на мъже.За да е ясно пак казвам,че аз съм жена.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo bulgarskiq maj e marzeliv,toi e sviknal da go glezqt,da mu sloguvat v evropa mnogo ot malki se nau4avat da badat samostoqtelni,mama ne barvi cql jivot sled tqh.
28
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 15 години
Незнам до колко е вярно това което казваш, но и дори така да е(в което се съмнявам), такива мъже са 1 на 1 000 000. И не - моя мъж не е такъв, но мъжете на повечето ми познате са!!! И това е жалко, защото нали уж вие сте СИЛНИЯ ПОЛ, да ама НЕ колкото и да ви боли от това.
27
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
TOZI MATERIAL SAS SIGURNOST E PISAN ILI OT STARA MOMA,ILIOT JENA,KOJATO E NIAMALA SEKSUALEN KONTAKT MINIMUM 10 GODINI
26
0
 
0
 
! Отговори
Kostow преди 15 години
"Мързел гони мъжете в ЕС нито гладят, нито пък си перат бельото" ... мани аз не се и къпя даже :-D
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 14, напълно си права. Аз отдавна се опитвам да набия в главата на мъжа ми, че щом и двамата работим по 8 часа и аз дори съм повече време извън къщи от него, значи трябва и вкъщи да си поделяме задълженията по равно. Не да ми помага - защото задълженията не са мои, а да са и за двамата. Той мие чиниите и чисти, макар и не винаги, в редки случаи готви и пазарува, но неща като пране, гладене, почистване на баня, кърпене на чорапи са изцяло мои задължения. Когато вземе да се сърди, че не върша всичко из къщи, му казвам - ами изкарвай достатъчно пари, за да не работя аз и да съм само домакиня...
24
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
Хич не се оплаквай, такъв мъж си си намерила! Ако става въпрос, аз си готвя, пера, чистя...не чакам на мама да ме гледа.
23
0
 
0
 
! Отговори
до №16 преди 15 години
с една дума превърнал си се в п.....
22
0
 
0
 
! Отговори
aa преди 15 години
Номер 19, колко жалка душичка си само ако знаеш..............ами човек се грижи за този когото обича не по задължение............а за това че някой ти бил плащал за да си гледаш детето .............мисля че не е нужно какво повече да се кава относно жалката ти душичка.