Мързел гони мъжете в ЕС – нито гладят, нито пък си перат бельото

Мъжката стратегия: Мила, не съм чул! или Следващия път ще ти помогна, обещавам!
4 фев 2009 07:11,
62
Мързел гони мъжете в ЕС – нито гладят, нито пък си перат бельото
Снимка: БГНЕС

59 на сто от мъжете си признават, че трябва да взимат по-голямо участие в домакинството, сочи изледване в четири страни от ЕС.

Европейските мъже не желаят да гладят, да мият банята, да си перат бельото и да сменят чаршафите, разкрива проучване на института "Ипсос" в Испания, Франция, Италия и Великобритания.

73% от анкетираните представители на силния пол признават, че не изпитват особено желание и дори отказват да гладят дрехите си. Почистването на банята също не е предпочитана от тях домакинска задача – 67% въобще отказват да го правят.

Сортирането на мръсното бельо и пускането му в пералнята или сменянето на завивките са сред домакинските задължения, избягвани от 61 на сто от мъжете. 59% пък не понасят миенето на пода. Готвенето не се нрави на 56% от европейците.

За сметка на това обаче 74% от мъжете на Стария континент нямат нищо против да изхвърлят боклука, а 67 на сто не се противят на пазаруването. Почти половината анкетирани мият чиниите, без да недоволстват.

Като причина да избягват домакинския труд мъжете изтъкват факта, че се справят по-зле от половинката си (44%), че не знаят как да го правят (37%) или че нямат време (39%).

Често мъжката стратегия е да се преструват, че не са чули (59%) или да обещават, че ще изпълнят домакинските си задачи следващия път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 15 години
За гладенето-вярно е донякъде, пране и готвене-сам си го правя, за последното много ме обичат:-)Мъже, ако сте добри в кухнята, всяка жена ще е ваша.