В Китай забраняват яденето на котки и кучета

Глоба и затвор грозят нарушителите
27 яну 2010 13:48,
200
В Китай забраняват яденето на котки и кучета
Снимка: БГНЕС

През април т.г. в китайския парламент ще бъде представен законопроект за забрана да се яде месо от котки и кучета, съобщи The Telegraph.

Може би това ще бъде краят на многовековната традиция в страната.

Ако законът бъде приет, хиляди ресторанти и кланици ще трябва да бъдат затворени.

За тези, които продължат да употребяват забраненото месо, ще бъде наложена глоба в размер на 5 хил. юана (730 долара) и до 15 дни затвор.

Продавачите, в чиито магазини бъде установено, че продават забранения „деликатес”, ще бъдат глобявани с над 500 хил. юана.

11 години са били необходими, за да се стигне до създаването на законопроекта.

Доскоро по пазарите в някои провинции можеше да се видят клетки с кучета. На едните пише: ”За ядене”, а на другите – "Декоративни”, т.е. за домашни любимци.

Кучешкото месо, популярно като ”ароматно”, се консумира от китайците от стотици години.

Жителите на северната част на страната вярват, че ястие от кучешко задушено стопля кръвта.

Котешкото месо пък е предпочитано в Южен Китай.

Там приготвят супа от змийско и котешко месо, наречена „Битката на Дракона и Тигъра”.

Очаква се Законопроектът да предизвика горещи дебати. Според любителите на тези видове месо кучешкото почти не се различава на вкус от свинското и говеждото.

През последните години обаче все повече организации за защита правата на животните изразяват възмущението си от варварската традиция.

В медиите често се появява информация за стотици спасени котки, приготвени да бъдат изпратени в някой ресторант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По тази логика на нас ще ни забранят да ядем зайци, които също са "за ядене" и "декоративни". Бедните китайци, докъде стигнаха - да им забранят вкусно сготвено котенце.
136
0
 
0
 
! Отговори
kotarak преди 14 години
Бяха писали преди година или две, за внос на телешки пениси за колбасарската ни промишленост. За 2 тира ставаше дума. Така, че не се знае кой какво и защо.....
135
0
 
0
 
! Отговори
Майстор Миро преди 14 години
У България не е забранено.
134
0
 
0
 
! Отговори
Кебапчета "Балк преди 14 години
Дано най-после и у нас да го забранят или поне да се упоменава на етикетите и на скарите.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Реклама:Само днес! Купи десет кебапчета от Централна гара! Събери КУЧЕ!
132
0
 
0
 
! Отговори
лукчо преди 14 години
Вегетарианците наистина са малко чалнати и се имат за по-знаещи и разбиращи нещата от другите хора и затова малко бият като ги гледаш на някаква секта. В същото време муащите месо ,са доказано по-агресивни ,по-болни и т.н.Умереност във всичко трябва да има ,а да се яде месо не е въобще задължително -познавам много хора които се чустват прекрасно и без него .Още повече ,че сега това е най-нечистото ,пълно с химия и лекарства ,хормони и примеси нещо с което да се натъпчем - и после "що сме болни"
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички които ядат котки в следващия си живот ще бъдат преродени в мишки.
130
0
 
0
 
! Отговори
BG ТЕРТИПЛИЯ! преди 14 години
Оххх, сготвих си стар фасул с кисело зеле, свински крачета и кожички, на фурна! Ще го ям с чесън! Балъците да ядят кучета и котки!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Китай забраняват на котки и кучета яденето.
128
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 14 години
Как им дава сърце на тия китайци да ги дерат тези хубави и предани животни бе !?Те хората не са способни на такава преданост и безусловна любов на каквато, може би е бил способен хайвана на снимката..
127
0
 
0
 
! Отговори
тарикат преди 14 години
много скъпо излиза, ако се ползват тези "мръвки" - хващай, колИ, дери и т.н. За това пък нагъваме "прат"-ове внесени от чужбина, та ушите ни пукат :) :((( Пратовете са полу-продукт, полу-*** в месодобива - идеални са за кучешки консерви. Най-много е пуешкия прат - от братска Америка
126
0
 
0
 
! Отговори
ХайдутинЪ преди 14 години
Многу мяза котету на заек ша ти каа азе
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Според любителите на тези видове месо кучешкото почти не се различава на вкус от свинското и говеждото."Е ако не можеш да различиш свинско от говеждо, как въобще ще разбереш какво ядеш?
124
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
121-ви, в България отдавна се яде кучешко котешко и плъхско под формата на скъпи маркови салами, кебапчета и дюнери....разбира се без знанието на консумиращия ги
123
0
 
0
 
! Отговори
др преди 14 години
Самата истина, човек се нуждае от животински продукти през ЦЕЛИЯ си живот.Не е казано, че трябва да е месо - мляко или млечни продукти също са достатъчни. Но човешкия организъм просто не може да произвежда някой неща и без тях не става... Скапва се имунитета и почваш да цъкаш грешно, ама на кой му пука... Ако може ставайте по-масово веганци... Тамън ще остане повече мръвка за мене...
122
0
 
0
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
вегетарианството в ранна детска възраст е ВРЕДНО! Проумейте го тревопасни, вие правете каквото щете, но не унищожавайте собствените си деца. Човешкият мозък завършва развитието си някъде към 12-13 годишна възраст на детето. Много вещества, необходими за правилното му развитие се набавят от храните от животински произход и най-вече от МЕСОТО!!!!! Човекът, като биологичен вид по отношение на храненето е в групата на т.нар. ОПОРТЮНИСТИ, заедно с мечките, прасетата и маймуните - т.е. всеядни
121
1
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Ако и България се ядяха кучета и котки...щяхме много бързо да решим проблема и с гладуващите скитници и с бездомните кучета :)) Това е идеалният вариант.
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вегетарианството не причинява "малоумие". Възможни са физически увреждания от неправилно вегетарианство, от недостиг. Не е безопасно! Но при всички положения временните пости и състраданието към животните е В.Ъ.З.Г.Л.Е.Д. Зависи какви възгледи има човек и ние сме хора ДО едно определено време. Не сме вечни !!!!
119
0
 
0
 
! Отговори
факфак преди 14 години
Няма по големи *** от вегетарианците. Даже лично познавам семейство в което от много поколения са вегетарианци и имат сериозни генетични увреждания.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПС,растенията нямат УМ. за разлика от живите същества- те имат Ум.Много дефицити имате.