Ето ти 40 миши опашки, дай ми развода!

Най-шантавите начини и поводи за развод в света
Обновена: 28 окт 2010 10:42 | 28 окт 2010 07:00,
37
Ето ти 40 миши опашки, дай ми развода!
Понякога всичко е прекрасно само в началото.Снимка: БГНЕС

Принципно разводът не е от най-веселите неща и съществуват много причини, които водят до раздяла.

По света обаче все още съществуват куриозни поводи и начини за развод.

Ще започнем с поводите.

Едно време в Индия мъжът имал право да се разведе с жена си: на 8-ата година след брака, ако тя не му роди дете, и на 11-ата, ако ражда само момичета.

Слава Богу, днес при безплодие изследват и двамата съпрузи, но все още за пола на детето е прието, че отговаря мъжът.

Пак в Индия сериозна причина за раздяла може да стане свадливостта. В Китай и днес това качество, както и пускането на лъжливи слухове, е юридически обоснован повод за развод.

На остров Мадагаскар продължителната командировка на единия от съпрузите също е основателна причина за развод.

В Италия ако съпругът принуди жена си да мие чиниите или да извършва друга домакинска работа, то тя спокойно може да започне да си търси адвокат.

Основната причина за разводите в Корея е непочтителното отношение към свекърите.

Японските двойки много внимават в каква поза спят, тъй като ако заемат неприлична, бързо могат да се окажат разведени.

В Канада прекалено шумното хъркане също е юридически призната причина за раздяла.

На белгийците обаче им е провървяло, тъй като в страната все още действа законът от 1958 г., според който жената няма право да иска развод заради изневярата на съпруга си.

Реални случаи от световната бракоразводна практика

Английският футболен запалянко Нил Дюхарт подал молба за развод, тъй като жена му изпрала любимата му тениска с колекция от автографи...

През 80-те години на миналия век американка поискала развод, тъй като мъжът й не се миел и бръснел. Когато съпругът влязъл в заседателната, съдията веднага развел съпрузите. Можем само да си представяме как ли е изглеждал мъжът.

Мюсюлманин от Индия сънувал, че трябва да се разведе със съпругата си, и когато се събудил, споделил съня си с имама. Последният отсякъл, че сънят е пророчески и трябва да бъде изпълнен.

Египтянка подала молба за развод, след като вманиаченият й съпруг контактувал с нея само и единствено през мрежата, използвайки електронната си поща.

Жителка на Тайван се развела заради любимата котка на мъжа си.
Тя дръзнала да изрази недоволството си от факта, че мяукащото животно заема една трета от брачното им ложе, но мъжът избрал да дели постелята си именно с... котката.

Не по-малко странни са и ритуалите, свързани с развода.

За да се разведат жителите на остров Ява, трябва да предоставят в местната администрация 40 миши опашки, което е почти двойно от 25-те, нужни за встъпване в брак!

През 19 в. в Англия все още съществувал закон, според който съпругата можело да се продаде за 1 шилинг. Ако се намерел купувач – край с брака.

До 18 в. в Уелс за процедурата по развода използвали метла.  Достатъчно било да прескочиш метлата, подпряна на вратата, и: ”Хоп” разведен си!
Може би с напредването на възрастта на съпрузите скачането създавало пречки.

В Сингапур, Малайзия и Арабските емирства се допуска развод чрез SMS.

По крайбрежието на Гвинея-Бисау всичко е къде по-лесно. Нужно е само да изхвърлиш вещите на съпруга от къщата и с брака е приключено.

Този метод все още се среща и по нашите географски дължини, но няма юридическа стойност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: браксъпрузи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Deskata преди 13 години
То добре да му изхвърля багажа и да си иде. Ами ако си го събере и пак се върне...
35
0
 
0
 
! Отговори
радина преди 13 години
за пола на детето обаче отговаря жената
34
0
 
0
 
! Отговори
ASI преди 13 години
STE SE PREMESTIA DA JIVEA PO KRAIBREJIETO NA GVINEA_ VIJDA MI SE CHE TAM RAZVODA E NAI -LESEN
33
0
 
1
 
! Отговори
кокер преди 13 години
идеята е неприложима защото в българия е забранено със закон рязането на опашките на кучетата.
32
6
 
4
 
! Отговори
Ритуал преди 13 години
По подобие в о-в Ява в София трябва да се въведе следното: Който иска развод, да предостави в местната администрация 40 кучешки опашки, което да е почти двойно от 25-те, нужни за встъпване в брак.Така само може да се справим с уличните песове. Ама за да не се хитрува, може би ще е по-добре да се носят не опашки, а глави.
31
0
 
2
 
! Отговори
redaktor преди 13 години
"Пак в Индия сериозна причина за раздяла може да стане свадливостта. В Китай и днес това качество, както ..."Ако хората се завеждаха заради "качествата" си, а не заради "недостатъците", то изобщо нямаше да има семейни двойки....
30
4
 
3
 
! Отговори
НЕрелигиозен преди 13 години
"Избийте всички господ ще си познае неговите"... Само един пример от много... С огън и меч по света - колко култури са унищожили твоите "християнски" приятели?Джордано Бруно, Ян Хус и МИЛИОНИ безименни. Поне списъците и процесните документи на "светата" инквизиция се пазят.Пиша бог както си искам, несъществуващи работи не им дреме как са написани.Не съм кръщаван да знаеш и НЕ МИ ДРЕМЕ от това.Писна ми от ЛИЦЕМЕРЩИНИ!Твоя "бог" не е просто ОПЛЕСКАН С КРЪВ а ПЛУВА В НЕЯ!!!!
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а у нас чалгаджийките колкото по-неприлични пози заемат,толкова по-лесно се женят
28
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
Японските двойки много внимават в каква поза спят, тъй като ако заемат неприлична, бързо могат да се окажат разведени.Смях.
27
1
 
15
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Според мен до тази крачка се прибягва тогава,когато в душата вече няма любов ----Понякога семейството продължавада съществува *изкуствено* в името на децата , но това вече е живот на *командно дишане* -----Желая толкова любов на семейните,колкото им е необходима, за да са заедно - Приятен ден
26
3
 
27
 
! Отговори
МАРИЯН преди 13 години
Ако си падаш по марковите питиета,а жена ти се окаже гола вода,това също е повод за развод.
25
2
 
0
 
! Отговори
AБВ преди 13 години
" На него му е казано, че е за вярата... Защото си е мислел, че това са богоугодни дела" - така е правел го е защото са му казали, че е за това, но не си мисли, че Бог му се е явил. Когато казах "човека" имах предвид управляващите, а не обикновените хора. Мисля, че спора ни с теб тръгна в грешна посока. Исках да отговоря на онзи "НЕрелигиозен", който сигурно е кръстен (християнин), а плюе по католиците (християни).
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО БАТ МИРО И АБВ- КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ СА ЗАПОЧНАЛИ ПО ЕДНА ПРОСТА ПРИЧИНА- ПО ОНИЯ ВРЕМЕНА /В ЗАП.ЕВРОПА/СЪЩЕСТВУВАЛ ЗАКОН- ОНАСЛЕДЯВАНЕТО Е ПРИВИЛЕГИЯ САМО НА ПО-ГОЛЕМИЯ СИН,ОСТАНАЛИТЕ ОСТАВАЛИ БЕЗ НИЩО.С ЦЕЛ ДА ПРИДОБИЯТ НЕЩО ПОД МОТОТО "ЗА БОЖИЙ ГРОБ" /разбирасе не без уч.на църквите/ ЗАПОЧВАТ КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ...
23
2
 
11
 
! Отговори
olori преди 13 години
От 5 години живея извън България, бях в Германия, след това в Белгия. От 4 месеца живея и работя в Сингапур. Пътувала съм в над 30 страни по света, т.к. работата ми е свързана с това. Лично попитах колегите си за законите за развод тук и няма такова нещо като развод чрез СМС в Сингапур. Да, в Малайзия имало подобно нещо, но не и в Сингапур.
22
0
 
4
 
! Отговори
бат Миро преди 13 години
Обикновения човек дето е клал или са го клали на тия походи, да не мислиш, че е отишъл с мисълта да вземе повече власт, за тоя дето го е повел На него му е казано, че е за вярата. Правели са го точно както ти казаха в името на Бог. Защото си е мислел, че това са богоугодни дела. Същото е сега със самоубийците с бомбите - да не го прави щото му е кеф. Вярва, че ще отиде в рая и че Аллах така искал. Така, че да нещата са правени в името на вярата, не за нечии сини очи.
21
1
 
0
 
! Отговори
AБВ преди 13 години
А ти помисли кога за първи път се поставя кръста на доспехите и щитовете на войниците и кой ги поставя?
20
0
 
2
 
! Отговори
GrammatonCleric преди 13 години
Да де, това искам да кажа. Че е така. Освен ако извъднъж не сме си сменили гаметите с жените и да носим само Х. :)
19
0
 
3
 
! Отговори
бат Миро преди 13 години
То не е прието. То е така.Само до допълня по-долу за АБВ - помисли защо кръстоносните походи се наричат КРЪСТОносни.
18
2
 
3
 
! Отговори
AБВ преди 13 години
Кръстоносните походи от къде са тръгнали и кой е в основата!?! Само не ми казвайте, че отново Бог е казал на някой или, че религията стои в дъното на всичко това! Всичко тръгва от желанието за власт и надмощие на човека
17
3
 
8
 
! Отговори
GrammatonCleric преди 13 години
"Слава Богу, днес при безплодие изследват и двамата съпрузи, но все още за пола на детето е прието, че отговаря мъжът."Който и да е писал тази статия, явно е имал слаби оценки по биология. Прието било, що за простотия...