Хомеопатията – праведен лек за хомосексуалността!?

Разработката е дело на германски свещеници
Обновена: 6 юни 2011 15:06 | 6 юни 2011 13:17,
138
Хомеопатията – праведен лек за хомосексуалността!?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Асоциацията на германските медици католици предложи хомеопатично лечение на хомосексуалността и изправи на бойна нога гей общността в страната, съобщи "Кориере дела сера".

В обширна статия под заглавие "Хомеопатията срещу хомосексуалността", публикувана в онлайн изданието "Телеполис", немските лекари със силни религиозни вярвания обясняват как са разработили терапия, която да помогне на гейовете да променят своите сексуални наклонности.

Лечебната програма може да бъде купена директно от уебсайта на докторите католици.

Те подчертават, че хомосексуалността не е болест в истинския смисъл на думата, но че серия от терапии могат да преборят тази наклонност. В този микс са включени хомеопатично лечение, психотерапия и религиозни съвети.

Най-спорни са хомеопатичните глобули, предписвани от асоциацията, които съдържат предимно захар и би трябвало да се справят с "другостта" на желаещите да се преориентират гейове.

"Ние знаем, че много хора с хомосексуални наклонности са подложени на страдания и изпадат в затруднено положение, казва проф.Геро Винкелман, директор на асоциацията на немските лекари католици. Ако някой е нещастен, болен и се чувства в затруднено положение, ние можем да му помогнем!".

Още по темата
Винкелман твърди, че инициативата на неговото дружество няма за цел да нарани достойнството на германските гейове, нито да ги подлага на натиск.

Но асоциацията искала да напомни на заинтересованите, че съществуват много съвременни медицински факти, които потвърждават тезата, че хомосексуалността може да бъде излекувана.

Професорът цитира изследвания по психотерапия, учението на Светата църква и разработките на бащата на хомеопатията Самюел Ханеман. В сайта е публикувано и свидетелството на "излекуван" гей, който благодари на асоциацията.

Публикацията на немските лекари католици вбеси гей-общността в Германия. Тя обвини тази част от гилдията в
хомофобия и уточни, че сексуалната ориентация се изразява още от детството.

Тя не може да бъде лекувана, а препоръчваните "терапии" се възползват от несигурността на младите гейове и техните семейства. Новото "лечение" връщало немското общество повече от век назад, допълва още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
16
 
37
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Всички коментирали тази статия очевидно са ГЕЙОВЕ...Кои явни, кои скрити, кои любопитни да опитат... Хомофобите най-вече...Честито... :)))
62
11
 
32
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Do N 61.Vie ne ste li edin ot tezi 99%,zastoto moiata lichnost ne se smiata za takav i ne sam takav.
61
17
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добра идея, хомосексуализма да се лекува с ешерихия коли
60
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се занимават с глупости, тия доктори да измислят лекарство за тая бактерия - ешерихията, че изпотрепаха Европа с немската зараза. Кво дремят още? Икономиките на държавите фалираха заради техните краставици, сега глупости ще ми пишат! Откачалки!
59
10
 
33
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
58 Е НАЙ-ПРАВ.КАЗАЛ ГО Е ЧОВЕКА ,КРАТКО И ЯСНО!
58
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕЙОВЕ, РАДВАЙТЕ СЕ. СКОРО ЩЕ СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ ТОЗИ УЖАСЕН ПОРОК ПРИ ТОВА С ПОМОЩТА НА БЕЗБОЛЕЗНЕНО СРЕДСТВО! МНОГО ВЕКОВЕ, ХОРАТА СА СЕ ГНУСЯЛИ ОТ ВАС И СА ВИ ОТРИЧАЛИ, НО ДНЕС ВЕЧЕ НЕ Е ТАКА. ДАВА ВИ СЕ ШАНС, РЪКА Е ПРОТЕГНАТА ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕ.
57
12
 
45
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
Страхотно ! Сега трябва да открият и лек против педофилията, и току-виж се превърнали в хора ( за католическите свещеници става дума )
56
12
 
42
 
! Отговори
за 65 преди 12 години
Сигурен съм Тулски че имаш голям опит с хомосексуалисти и чалгари и затова го споделяш тук, защото имаш и акъл прекалено много и ти прелива от канчето.
55
21
 
40
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Забелязъл съм, че точно тия дето най - много плюят и се заканват са или скрити хомосексуалисти или чалгари. В чалга културата нали се провъзнасят мачовците и мутрите, всички чалгари плюят злъчно, за да се изкарат корави мъжкари.
54
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще видите на гей парада кой лае....скапаняци, къв бой ви чака!!!!
53
24
 
46
 
! Отговори
АЛИЛУЯ преди 12 години
НАЙ-НАКРАЯ! САМ БОГ Е ВДЪХНОВИЛ ТЕЗИ СВЕЩЕННИЦИ ДА СЪЗДАДАТ ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ ГНУСНИЯ ПОРОД, ОТВРАТИТЕЛЕН И СРАМЕН!!!!!!!!!!!!!!!
52
10
 
40
 
! Отговори
някой преди 12 години
Вижте обаче колко сме назад в сравнение с Германия. Там имат асоциация на германските медици католици. Представяте ли си в България да се учреди асоциация на православните медици? Тук лекарите са не вярващи, а прагматици: гледат само да оскубят болния, не да го лекуват.
51
16
 
41
 
! Отговори
Hellix Studios преди 12 години
Тука тия дето най=много лаят .. "аа ,, уууу .. ако те срещна,.. ортопедии заплахи.. Точно тия сигурно се плющят с мъже. Стига сте размахвали пръст че сте смешни. Това е част от света.. част от нас и го приемете накрая. И да не го приемете ... то е факт. И всичката ви похабена енергия е толкова смислена колкото енергията на бръмбар опитващ се да излезее от затворен стъклен буркан. Смешни сте вече с тия закани.
50
18
 
48
 
! Отговори
някой преди 12 години
Знаете ли кое е общото между гейовете и евреите? Това че и едните, и другите са убедени, че две неща са даденост: хомосексуализма и антисемитизма. При най-малък намек за съмнение в тези "дадености" почват да реват и да слагат клейма: фашист, антисемит, хомофоб и т. н.
49
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пичове, нека бъдем толерантни, не съм ***, но нека ги оставим да си живеят живота, всеки сам да избира какъв да е, така де, европейци сме вече
48
20
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доказано е научно, че основен преносител на ХИВ и СПИН са хомосексуалистите, практикуващи безразборен секс без предпазни средства под въздействието на наркотици.
47
12
 
40
 
! Отговори
до шефа преди 12 години
американците да унищожат по малките и слаби икономически държави.-и с какво бе шефе,малко ли ни е беднотия,та и ***?
46
18
 
38
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
След лекарството за "хомосексуализъм" католическите лекари ще възвърнат светата инквзиция и изгарянето на вещици на кладата ли ? А може лекарите да бъркат хомосексуализма с алергия.
45
18
 
45
 
! Отговори
Шефа преди 12 години
Болест е в миналото се е смятало за психично заболяване и сега също с идването на демокрацията запада ни залива с неговите болести и диярии като хомосексуализам и наркотици това е проект на американците да унищожат по малките и слаби икономически държави.
44
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бивш наркоман и п.дал няма хехе