Бисексуални калмари развратничат в океана

Изясниха особеностите на половия живот на Octopoteuthis deletron
Обновена: 22 сеп 2011 18:19 | 22 сеп 2011 14:11,
85
Бисексуални калмари развратничат в океана
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учени изясниха особеностите на половия живот на загадъчния дълбоководен калмар. Оказва се, този вид морски обитатели водят доста непорядъчен и дори разпътен начин на живот. Мекотелите Octopoteuthis deletron били наблюдавани с дистанционно управлявани подводни апарати.

Учени от изследователския център в Монтерей били смутени, когато, от записите, разбрали, че мекотелите често се сношават с представителите на същия пол. Дълбоководните калмари толкова рядко срещали себеподобни, че когато това все пак се случи, в радостта си не успяват да определят пола на другия представител.

До сега нямаше почти никаква информация за особеностите на размножението на дълбоководните калмари.
Бе известно само, че срещайки самката мъжкия я покрива  със сперматофори – капсули, съдържащи милиони сперматозоиди, които попиват в тялото й. Видеонаблюденията помогнали на учените да разберат, че сперматофори има,както върху телата на женските, така и на мъжките екземпляри.

Ето защо специалистите направили извода, че самците "оплождат" и представителите на своя пол, при това толкова често, колкото го правят и с женските.

Неморалното поведение може да бъде обяснено с това, че в жестоките условия на дълбоководния живот, калмарите се опитват да се презастраховат, в името на успешното продължаване на рода. Там където Octopoteuthis deletron живеят, потенциалните полови партньори са много малко и се срещат рядко.

Наблюденията се провеждали в Тихия океан, край бреговете на Калифорния. Изследването е публикувано в сп. Biology Letters.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: калмариполов живот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
11
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Ще ти отговоря. Един старец на 90, макар и потънал в ***, може да умре много по-достойно, ако е изживял живота си като морален човек и е оставил добри спомени за себе си. А един шоумен може да умре на 40 на върха на славата си, но да остави след себе си спомени за оргии, наркотици и хората да си спомнят за него с отвращение.
38
11
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
4Колкото и да е *** човек и да е нагъл в натрапването на педалщината - набиват се някои различния между хората *** и калмарите *** (ако въобще има такива, долкото може да Не се вярва на лъжливите медии)1. Срещата между хора и хора, не е толкова рядка колкото между калмар и калмар2. определено хората познават пола на другите хора3. *** не вършат гнусотиите си с цел продължаване на рода - те са наясно, че от гнусната им връзка продължение на рода не може да има. И 4. Но не на последно място на хората е дадено да разбират кое е добро и кое зло поради това имат грях. Така, че почитателите на содомски гадости нямате оправдание за делата си.
37
1
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Само дето Фреди Меркюри е БИСЕКСУАЛЕН и е завещал имуществото си на ЖЕНА..негова любовница.Ако е искал, можел е да има от нея деца. Лили Иванова и нея ли ще я съдиш, въпреки че хетеросексуална, няма деца?
36
2
 
17
 
! Отговори
бг преди 12 години
Защо просто не излезете от вън за да се разберете,ами досаждате на всички с глупавия си спор?В статията никъде не прочетох за Меркюри,Станишев,Елза Парини и т.н.Всеки има право да си го завира където си поиска и да му го завират пак там(където си поиска).хайде сега пийте една студена вода че прегряхте от толкова злоба...малки човечета...
35
8
 
12
 
! Отговори
д-р Фройд преди 12 години
Разсъждаваш твърде елементарно. Не говоря само за вредни за здравето привички, а за много по-големи неща. Пияницата и пушачът ще оставят след себе си поколение, а хомосексуалните - не. Те прекъсват веригата на ЖИВОТА. Обречени са да изчезнат не само те, но и родът им. Хомосексуалността е враг на ЖИВОТА!
34
2
 
9
 
! Отговори
Дидо преди 12 години
Абе Фройде, какво разбираш ти, да не би теб да не те чака гроб? Или да умреш на 90 напикаващ се и в деменция, заобиколен от близки дето ти чистят л--ната и нямат търпение вече да си ходиш, е по-красиво, отколкото смъртта на Фреди на върха на световната слава? Не ми отговаряй. Въпросът е риторичен.
33
2
 
14
 
! Отговори
ostavime преди 12 години
Много ми беше важно да го знам. И не за друго, просто пасва супер като за 22 септември.
32
2
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Хайде бе? А за хората които пушат? А за хората които пият алкохол в големи количества? Нали се самоунищожават по такъв начин?Значи всички пушачи не са нормални същества и всички които пият доста алкохол. Значи изглежда присъщо самоунищожението на живите същества....дали е бавно или бързо-ТЕ СЕ САМОУНИЩОЖАВАТ ТАКА!Приказваш пълни глупости..забавен си!
31
12
 
5
 
! Отговори
д-р Фройд преди 12 години
Във връзка с посоченото по-долу може да се каже, че Фреди Меркюри се е самоунищожил, а на нито едно живо същество самоунищожението не е присъщо. Всяко нормално живо същество има инстинкт за самосъхранение, а не за самоунищожение. Ето това е менталният проблем на Меркюри и на всички хомо- и бисексуални - противоестествеността, водеща до самоунищожение.
30
4
 
2
 
! Отговори
от 25 до 24 преди 12 години
И какво значи .." Не трябва да му се подражава"?????Що за *** съвет от теб? Как да му подражаваме???? Аз като го харесвам като човек, музикант...трябва да стана и бисексуален ли? Или да не слагам гума при първеа среща с непозната? Или нещо друго ми кажи да не правя, което той е правил...
29
5
 
8
 
! Отговори
би сексуален преди 12 години
Тези симпатични животинки са също като червените тиквени гербави комунисти - и те са политически бисексуални!
28
4
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
по-скоро бисексуална, ноо не виждам нищо страшно, споко бе хора
27
6
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
и аз съм лезбийка, проблем??
26
4
 
7
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Еми той Станишев как го прави с хора от неговия пол....също като при калмарите
25
8
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
А да знаеш че нарочно заразиха Фреди със спин? А не че вследствие на бисексуалността му е пипнал спин. Бре, значи ако не беше спал с мъже, а само с жени..спин не можеше да пипне?Значи всички хора тогава заразени със спин са бисексуални или хетеро?
24
11
 
12
 
! Отговори
д-р фройд преди 12 години
Менталният проблем на Фреди Меркюри се нарича нравствена деградация - обличане в женски дрехи, секс с мъже, алкохол, наркотици. Логичният край на всичко това е СПИН и гроб! Може да е бил добър музикант, но в никакъв случай не е някой, на който трябва да се подражава.
23
4
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Ти може да си на години, но мозъка ти е закостенял. Инфантилно мъжле, цял живот ще си с на 15 годишно лапе акъла. Запомни го!
22
4
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Голям си *** бе! Аз като харесвам изпълненията на Фреди и гласът му и като човек го харесвам...това означава ли че съм бисексуален или хомосексуален????Егати логиката насрана дето имаш.Марш от форума бе ...*** !
21
4
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Никакъв пубер не съм, а зрял мъж. МЪЖ, разбра ли, *** смотано?
20
3
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Теб като те гледам, голямо обосновка даде на тезата си че бисексуалните са нисши същества.*** нещастен, виж се първо ти и тогава плямпай на другите хора, че не са се аргументирали.