Извънземни оставили послание в календара?

Руски учен открил къде се намира "капсулата на времето"
Обновена: 21 ное 2011 15:04 | 21 ное 2011 10:27, Антония Михайлова
112
Извънземни оставили послание в календара?
В матрицата на календарното послание Пахомов открил изображение на съзвездието Орион. Той смята, че от района на звездата Минтака са дошли представители на друг разум. Изображение: pakhomov.com

Руският учен Владимир Пахомов* твърди, че в обикновения календар е зашифровано послание на друга цивилизация, посетила Земята преди 6000 години.

Зашифрованият календар

Пришълците са ни оставили календара – този, който ползваме до днес. И са закодирали в него своето послание. Но са го закодирали така, че да го „види” и разбере само цивилизация, достигнала определена степен на развитие, споделя Пахомов пред Комсомолская правда.

Пахомов успял да разчете посланието. И твърди – пришълците са ни оставили нещо по-материално – нещо като колет. В шифровката е указано къде се намира този колет, или „капсулата на времето”.

Ето неговите доводи и доказателства.

Защо пришълците са зашифровали информацията точно в календара?

Две трети от Земята са заети от вода, останалите са покрити от ледове (на полюсите), пустини и гори. Всеки предмет, голям или малък, може да изчезне без следа. Затова космическите посетители са решили да оставят на бъдещото технически развито човечество доказателства за своето пребиваване в необичаен, но сигурен „сейф” – в календара.

Това косвено потвърждава например клетвите на египетските фараони, които, сядайки на трона, са обещавали да не правят никакви промени в календара”. Не е ли това с цел да се запази неприкосновена съдържащата се в него информация?

Какво може да остане „нетленно в течение на векове”? Дори великите пирамиди са подложени на разруха. Нетленно може да бъде нещо не съвсем материално. Например информация. Кое може да се съхрани в течение на много хилядолетия? Нещо, свързано с времето и летоброенето. Значи – с календара.

Календарът, който ползваме днес, се е появил преди повече от 6000 години. Опитайте да назовете нещо толкова древно и достигнало до нас в първоначалния си вид. Посланието в календара е било „невидимо и неоткриваемо” за нас, защото човечеството не е имало необходимите знания и технологии, за да го прочете.

Как може да се използва календарът за шифровка на тайни сведения?

Ученият открил, че календарните числа са разпределени по седмици, месеци и години въз основата на някаква матрица, която на свой ред съдържа гигантски масив информация. Затова той открил метод за извличане на тази информация. Методиката на „прочитане” на календара е отворена за всеки, който поназнайва висша математика, в сайта на Пахомов – http://pakhomov.com/. Така например тайният код се оказал скрит в календарен цикъл, равен на 28 години.

През 2005-а, 1977-а, 2033-та и т.н. дните от седмицата попадат на едни и същи числа – обяснява Владимир. – Например 13 май във всички календари ще бъде петък.

Съществуването на 28-годишни периоди не е било тайна за древните. Въз основа на тях е създаден т.нар. вечен календар, изображение на който е било открито на стената на Софийския събор в Киев. Календарът датира от XIII век и представлява таблица-матрица от 28 клетки. Всички са обозначени с букви, символизиращи дните от седмицата – от понеделник до неделя, с които последователно трябва да започват годините от цикъла – общо 28 години. Тази матрица, състояща се от 7 реда и 4 стълба, представлява половината от пълната матрица с послания.

Какво може да се скрие в календара?

В много езици названията на дните от седмицата са свързани с небесните тела – обяснява Пахомов. – На английски например Sunday (неделя) е ден на Слънцето, Monday (понеделник) – на Луната.

На древните астрономи са били известни седем небесни тела. Те са ги „построили” в т.нар. Халдейски ред. Тоест разположили са ги според скоростта на тяхното движение по небето. Точно в такъв ред са построени и дните от седмицата, започвайки със „слънчевия”! Това се потвърждава от разшифровката. Пахомов получил данни за прецесията на всичките седем небесни тела, тоест как техните оси се движат в пространството, описвайки своеобразни конуси. Възможно е, твърди ученият, прецесията да е изиграла или да изиграе важна роля за нашата цивилизация.

После Пахомов заменил в матрицата обозначенията на дните-планети с ноти – те също са седем. И календарът се озвучил с музика, съчинена бог знае от кого.

После матрицата извадила два адреса, откъдето може да са дошли пришълците: съзвездието Орион и Сириус. И дори техни „портрети”. Матрицата на календара, обработена с компютърна програма, позволила да се получат обемни изображения… хора-риби. Възможно е, смята Пахомов, при нас да са идвали амфибии.

Но главният въпрос бил: оставили ли са ни пришълците нещо по-съществено от изображения на древни богове и свидетелства за своите познания? Много митове и легенди споменават скрито от хората послание. Или „капсула на времето”, както го наричат мнозина. В нея, според изследователи, трябва да се крие един вид инструкция за по-нататъшните действия на земляните.

Задача с множество неизвестни

Календарното послание показа мястото, с гордост казва Владимир Леонидович.

Дълго време не можех да разбера едно изображение, получено от матрицата на календара. Получих изображение, което прилича на остров. Той се състоеше от две части, съединени с мост. На него има четири върха, разположени в ъглите на успоредник. Островът е издължен от югоизток на северозапад. В голямата му част има залив.

А едно място върху острова е отбелязано с кръст. Предстоеше ми да изясня къде на Земята има остров с такива очертания и релеф. И съхранил ли се е той. Очертанията и релефът може да са се променили за хиляди години. След пет години аз открих това необичайно място!

За търсенето на наследството на древната суперцивилизация трябва да се отправим към Южна Америка. Матрицата посочи Острова на Слънцето в езерото Титикака.

На острова има останки от дворци, градини, храмове, лабиринти и подземни тунели на инките. Аймара, местните жители, отдавна разказват истории за загубен подводен град и за тайнствен остров в езерото Титикака със скрит вход в подземните лабиринти, построени в дълбока древност.

На топографската карта мястото, където се намира скритият вход, е обозначено с думата KUNA, което на езика аймара означава „вещ”. Каква вещ се намира там?

И така, очертанията и релефът на Острова на Слънцето съвпадат с рисунката от Посланието – продължава Пахомов. – На спътникова снимка на Острова на Слънцето нарисувах кръг на мястото, което беше отбелязано с кръст. След това, като се вгледах, забелязах, че там вече има слабо видима окръжност. Тя беше по-светла на фона на земята. В тази окръжност се намира и входът към наследството на суперцивилизацията.

---------------------------------------------

*Владимир Пахомов е роден през 1943 г. в Ярославъл. Завършил е Механо-математическия факултет на Московския държавен университет „М. В. Ломоносов”. Математик. Работил е в Обединения институт за ядрени изследвания в Дубна. Публикувал е над 50 научни статии. Специалист в областта на автоматизацията на проектирането и производството на електронни системи. Служил е като офицер в Космическите войски на СССР. Бил е зам.-директор на Института по физико-технически проблеми.


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
5
 
! Отговори
климентприбалтийски преди 9 години
посланието гласи: Никога не яжте жълт сняг
111
0
 
2
 
! Отговори
someone преди 9 години
sry nqmam kirilica na kompiutura :(Tomas - mnogo me razsmq. Che nie kakvi sme togava? Ne sme li i nie, ot nechiq chujda gledna tochka, izvunzemni, koito sa se pruknali na nqkakva planeta? :)
110
8
 
2
 
! Отговори
Томас преди 10 години
Нищо чудно това да са поредните глупости за заблуда на хората- в масонските пирамиди е писано, че "божия син" щял да се върне от орион - и по всичко личи, че това не е Божия Син - а антихрист.
109
9
 
3
 
! Отговори
Томас преди 10 години
Такова нещо като "извънземни", както се опитват да ги представят на хората - пръкнали се сами някъде във вселената и създали своя цивилизация някъде няма. Извънземните са ангелите, които дявола е излъгал да се противопоставят на Бог - те хиляди години се опитват да мамят хората.
108
2
 
5
 
! Отговори
Alooo, Ass - преди 10 години
Алооо, Аss, или Аз, както се наричаш - като нищо не си разбрал, за какво пишеш - да заемаш място, или за това ти плащат, та висиш в нета.Кой го интересува какво си разрбал и какви лекции си слушал?
107
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много проста е целта на календара. Хората е трябвало да знаят кога идва време за сеитба. Иначе няма ядене. И са намерили начин. Долу горе може да се определи даже кога е сътворен. Първо са определяли сезоните. Нищо свръхестествено. Наблюдавали са звездите и са виждали в кои периоди къде е слънцето спрямо съзвездията и са го нацепили на по малки части. Пък денонощието си е денонощие. Пък 7 дена по 4 са 28 - лунния календар....*** са го донагодили до 12 месеца(по съзвездията и Слънцето).
106
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Какво е открил руският учен не знам, но човешкият опит показва, че за да върши работа едно знание, трябва да се спазват определени природни закони.А календарът върши работа, нали?И прищевките на разни императори и папи да го променят не го е направил по-малко ефективен в ежедневието за целта, за която е създаден.А коя ли е тя все пак, освен известната нам?
105
6
 
13
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Нищо не можах да разбера. На времето, като студент, даскала ми по "История на БКП" изнесе една лекция във връзка с гениалния принос на др. Тодор Живков към световната електроника. Колкото разбрах онази лекция, толкова и разбрах и тази статия.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кат си пусна телевизора в осем за новините да речем, нещо припуква припращява ,и гледам ...АА?пак гледам ..пак ...а?извунземни.... с вратовръзки... от марс....че ми и говорят ,обещават ,обясняват нещо......абе дане съм мръднал?
103
1
 
5
 
! Отговори
търговец на звезди преди 10 години
Иван преди 1 час Руснакът има да взема. И не е лошо да се дообразова. Цикълът на Григорианския календар е 400 години (заради факта, че високосни са годините, които се делят на 4, но не и на 100). Т.е. каквото и да твърди, ако то се базира на числото 28, значи е тинтири-минтири. Интересно! Пробългарските цикли са на 28 000 г.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очакваме руснака да напредне малко в декодирането и да декодира другото вечно нещо , дето не се променя през вековете - правите ъгли.
101
5
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Пропуснал съм за високосните години да уточня, че са такива, когато се делят на 4 и на 400, но не и само на 100 (затова цикълът е 400, което се подразбира, но не го бях казал в явна форма)
100
7
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Руснакът има да взема. И не е лошо да се дообразова. Цикълът на Григорианския календар е 400 години (заради факта, че високосни са годините, които се делят на 4, но не и на 100). Т.е. каквото и да твърди, ако то се базира на числото 28, значи е тинтири-минтири.
99
3
 
8
 
! Отговори
търговец на звезди преди 10 години
обективен"от лудите руснаци само глупости и простотии очаквайте, баси тъпанарите"----Е де .... не всички руснаци са луди... ти виж кво става в хамерика!
98
9
 
5
 
! Отговори
обективен преди 10 години
от лудите руснаци само глупости и простотии очаквайте, баси тъпанарите
97
0
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 10 години
Това за мармота си го писал/а/ и друг път. Случайно да ти е идвало наум, че тук се включват не само лаици, които четат единствено жълтата преса?Вземи прочети известно количество историческа литература. Има и трудове по физика, написани на език, сравнително лесно разбираем за хора, които са завършили поне средно образование с общ успех не по-нисък от "много добър /5/" и са си изкарвали оценките учейки съвестно.
96
1
 
7
 
! Отговори
търговец на звезди преди 10 години
Най-стария и най-точен календар е прабългарския календар. През 1972 г .,мисля, в ООН сериозно са обсъждали налагането в световен мащаб на прабългарския календар,като най-точен и практичен! За него можете да научите в книгите на Петър Добрев .
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В календара няма нищо тайнствено. От древни времена както всички знаят се е следяло движението на слънцето. За 10-ки и дори 100-ци хиляди години хората са се сетили как да измерват времето. На тях са им трябвали сезоните...пък на нас милисекундите.
94
1
 
16
 
! Отговори
Hans Rus преди 10 години
Аз много ги критикувам днес.бг, но този път мога да кажа - Поздравление за статията. Хвърлете едно око на web-а на Пакомов - човека e изложил всичко много логично и е доста интересно. Трябва да разбирате руски или английски обаче :-)
93
4
 
26
 
! Отговори
до Ева от славянин преди 10 години
***, в Библията пише, че този който мисли само за ядене, пиене и чесане на чатала не го чака добро! А по въпроса дали сме сами, не само че не сме сами ами сме най-големите *** във вселената!