Доказано: Жените не харесват брадясали мъже

Обилното окосмяване обаче всява респект у силния пол
5 мар 2012 13:08,
103
Доказано: Жените не харесват брадясали мъже
Брадите отблъскват жените. Снимка: Reuters

Жените предпочитат гладко избръснати мъже, установи съвместно проучване на новозеландски и канадски учени, пише в. "Дейли мейл".

Досега част от учените смятаха, че богатото окосмяване по лицето е признак за добра имунна система и по тази причина би трябвало да привлича нежната половина от света.

Според последно международно проучване обаче жените повече си падат по гладко избръснати партньори. Екипът накарал 19 мъже да си пуснат бради на шест седмици, след което ги снимали.

В следващата фаза от експеримента участниците били гладко избръснати и снимани отново.

Фотосите били показани на над 200 жени, които трябвало да ги оценят по привлекателност. Дамите масово предпочели кадрите с избръснатите субекти.

Богатото окосмяване на лицето обаче предизвиква респект у мъжкия пол. Когато показали брадатите снимки на други мъже, те счели, че са с по-висок социален статус и им вдъхвали по-голям респект, отколкото в голобрад вариант.

Според учените това означава, че брадите носят силно послание за мъжественост към представителите на силния пол, но не разнежват женските сърца.

Според един от авторите на проучването Пол Вейси от канадския университет в гр. Летбридж "жените предпочитат мъже, които могат да си пуснат брада, но са я обръснали гладко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 12 години
*** така ли практикува?
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милият дядо. Дали знае под каква молумна статия са тапосали снимката му.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Zashto ste slojili snimka na dqdo Dobri, mnogo netaktichno:(((
67
1
 
6
 
! Отговори
ss преди 12 години
Tova na snimkata ne e brada a bradi6te...
66
0
 
6
 
! Отговори
Gillette преди 12 години
Platena reklamna anketa na Gillette, Kapitalizim. propaganda i tova mu e majkata...OBrisnatiqt gladko 4ovek i vratovyzkata sa simvol na kapitalizma.. P.s Dnes. bg slojete edin html kod na bg klaviatura da komentiram kato belite hora... nqmam dostyp v momenta do li4enputer...
65
2
 
2
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
е мачо любовник си мачо:))))няма две мнения
64
0
 
18
 
! Отговори
аз-ж.р,ед.ч преди 12 години
Ако мъжът ме уважава и имаме достатъчно допирни точки в мисленето с него, е без значение дали има леко набола брада или не.Това е най-малкия проблем.Важно е всеки ден с него за мен де бъде радост.
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не харесват брадати, но харесват мачо-любовник, който да им го вкара отзад до последно, докато мъжът е в командировка :) въобще не опира до никакви бради :)
62
6
 
14
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
За мен дългобрадието е с отсянка на нечистоплътие.Гладко избръснато лице ,като стъкло, е приятно за допир,за ласка.Всичко е въпрос на предпочитания.
61
3
 
12
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
А от кога лъжеш като ***?
60
12
 
10
 
! Отговори
Буги Барабата преди 12 години
От 45 години насам *** без ден пропуск.
59
1
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Точно такива мъже харесва. Поддържан и леко брадясал.Но когато брадата е признак на нечистоплътност, а такива мъже има много, тогава по-далече от мен.
58
4
 
4
 
! Отговори
до А. С. Караколев преди 12 години
.....или трайно разведени
57
2
 
10
 
! Отговори
ОТ 55 преди 12 години
Е, чакай сега ,защо ме нападаш, нито беше коментара ми към теб, нито съм злобна, нито проста нито глупава,явно имаш някакъв проблем, ами така е който не може в къщи да си избие комплексите, започва във форумите......не завиждам на жена ти....Жив и здрав!
56
2
 
10
 
! Отговори
Четох възклицанието преди 12 години
на 55 и не разбрах защо е наречена "глупава, проста и злобна" - може би защото Караколев е кьосе? Прочетох и интелигентно написаното обобщение на 54 и не разбрах защо да е "долна к..." - може би на 56 така му изнася, ясно е, че няма нито хубава брада, нито юнашки мустак, нито успех в някоя сфера на живота. Моите наблюдения говорят само за едно - мъж, който има хубаво окосмяване на лицето, наистина има здрав ген и няма причина да е злобен, той обича жените, а те му се лепят като мухи на мед!
55
2
 
12
 
! Отговори
силвия преди 12 години
Човека на снимката е с особен статут в обществото предполагам , в мен той предизвиква святост. Но ...има категория мъже, които влудяват със сексапил. Не ми се изреждат имена. За недоучените и недочелите- в Бг има интересни мъже с тези полови белези. Радвам се, че съм от късметлийките.
54
0
 
8
 
! Отговори
от Мъж до 55 преди 12 години
Не знам дали съм мъж - мечта, но нещата са такива, каквито ги пиша! Аз така предпочитам нещата и се чувствам добре в кожата си!Даже гаджето ми би шута наскоро - явно не съм такъв мъж - мечта! :) На всичко отгоре съм висок и слаб - 184/87кг :) ако искаш тел... :) :)
53
0
 
5
 
! Отговори
еее преди 12 години
Много представително проучване-ама много-от 19 брадясали мъже,да се правят изводи за цялата земя е меко казано глупаво и въобще не си заслужава губенето на времето.
52
6
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
Льольо, написах не какво предпочитам аз, а какви представи предизвикват определени типове мъже. Може би това изречение е прекалено сложно за теб, затова ще ти дам един много по-*** пример, който можеш да прочетеш във всеки учебник по психология: Мъжът се отнася с непознатите жени така, както в детството си е виждал, че се отнасят мъжете към собствената му майка. Хайде, бягай при мама курвалана - да се оплачеш, че днес не си намерил богата лелка, готова да ти купи нещо.
51
6
 
7
 
! Отговори
A. С. Караколев преди 12 години
до 55Винаги е имало и ще има истински мъже. Работата е там, че свестните мъже след 30-тата си година вече са женени или трайно обвързани и не се занимават с глупави, прости и злобни женички като теб.