Доказано: Жените не харесват брадясали мъже

Обилното окосмяване обаче всява респект у силния пол
5 мар 2012 13:08,
103
Доказано: Жените не харесват брадясали мъже
Брадите отблъскват жените. Снимка: Reuters

Жените предпочитат гладко избръснати мъже, установи съвместно проучване на новозеландски и канадски учени, пише в. "Дейли мейл".

Досега част от учените смятаха, че богатото окосмяване по лицето е признак за добра имунна система и по тази причина би трябвало да привлича нежната половина от света.

Според последно международно проучване обаче жените повече си падат по гладко избръснати партньори. Екипът накарал 19 мъже да си пуснат бради на шест седмици, след което ги снимали.

В следващата фаза от експеримента участниците били гладко избръснати и снимани отново.

Фотосите били показани на над 200 жени, които трябвало да ги оценят по привлекателност. Дамите масово предпочели кадрите с избръснатите субекти.

Богатото окосмяване на лицето обаче предизвиква респект у мъжкия пол. Когато показали брадатите снимки на други мъже, те счели, че са с по-висок социален статус и им вдъхвали по-голям респект, отколкото в голобрад вариант.

Според учените това означава, че брадите носят силно послание за мъжественост към представителите на силния пол, но не разнежват женските сърца.

Според един от авторите на проучването Пол Вейси от канадския университет в гр. Летбридж "жените предпочитат мъже, които могат да си пуснат брада, но са я обръснали гладко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
15
 
12
 
! Отговори
DO 54 преди 12 години
Аз пък мога да ти кажа че разсъждаваш като долна *** !!! Айде като сте толкова силни и искате равни права и сте против половата дискриминация, изкарайте вие някй лев и да храните мъжа си малко !!! Стига сме лежали вече по богатите чичковци А ?!
49
5
 
5
 
! Отговори
до Мъж преди 12 години
Божеее, мъж мечта, че има ли ги още?
48
3
 
15
 
! Отговори
Жена преди 12 години
В това проучване не са взети пред вид някои неща.Гладко избръснатият мъж в наше време се свързва с представата за перспективно юпи, преуспяващ бизнесмен или човек,който прави добра кариера в държавния апарат. Казано с други думи,отговаря на представата за мъж,който може да предложи на жената статус на добре обезпечена съпруга,радваща се на спокоен брак с уважаван господин.Мога обаче да ви посоча стотици млади красавци,на чието лице окосмяването стои добре и биха били предпочетени за любовници.
47
2
 
40
 
! Отговори
Мъж преди 12 години
Аз не обичам да съм гладко избръснат! Ходя винаги с набола брада (ползвам машинка за намаляване на брадата), а това, че на някой не му харесва си е негов проблем! Лично аз се придържам към няколко прости правилца - без стърчащи косми от уши, нос, вежди, деколте, (ако носите V neck пуловер)...Някоя сносна дрешка, малко парфюм, хубави обувки и готово...не се иска кой знае колко...
46
0
 
10
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Ми то този свят не е на *** бе, учените! Ми то излиза, че Маркс, Енгелс, Ленин, та даже Ботев и Каравелов не са били обичани. Да, ама в Задунаевка половината носят ботевия ген, защото момчето с брадата си е и убаво, и читаво.
45
10
 
10
 
! Отговори
неизвестен преди 12 години
Мъже с бради изглеждат прекалено много стари,сбръчкани и грозни,а обръснатите гладко са приятни и свежи.
44
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално! Ми то и аз не харесвам брадясали и мустакати жени.
43
2
 
35
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Жените трябва да се научите да се къпете редовно, иначе всичките ви епилации, диети и фйешън парцалки се обезсмислят.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То да беше само шкембето с чесън.Имах един колега, който на обяд отскачаше да си купува дюнери от Мимас. Пази боже да ви дъхне някой току що консумирал арабски дюнер. Осмърдяваше целия офис.И това почти всеки ден, докато не се появиха писания за лошата хигиена. Как си подмивали задниците и след това без да си измият ръцете хващат хлебчето с лявата ръка (подмиващата) и др. подобни. Ние го майтапехме, че сосът им е толкова вкусен заради живата добавка.За наш късмет колегата отказа дюнера.
41
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анкетираните жени ще се влюбят в мека китка и ще пропуснат загорялия самец който би ги качил на седмото небе.
40
6
 
30
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Според един от авторите на проучването Пол Вейси от канадския университет в гр. Летбридж "жените предпочитат мъже, които могат да си пуснат брада, но са я обръснали гладко". Или казано по друг начин, жените както винаги не знаят какво искат...
39
3
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
С коя ръка, лява или дясна?
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм брадат и всяка вечер имам полети, понякога и сутрин, а за днес.бг какво продават мене не ме бърка
37
0
 
10
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Констатирам - хората са ***, ако следват модни тенденции и "доказателства"...
36
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе жените да лапат бахура и тва е! Нема кво да ги питат!
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обичам шкембе чорба с много чесън
34
1
 
16
 
! Отговори
rusi преди 12 години
Точно обратното,абе как вашият сайт наплясква все дърти лъжи,в момента е даже модерно да си брадясал и необръснат,малко се ограмотете и тогава пишете такива новини
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не ги пита харесват ли не харесват ли
32
8
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
За жалост има и такива на по 30 години момчета, ядат си шкембе чорбата на обед с много чесън,изобщо не се съобразяват, че са на работа...гадост
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това проучване е противоестествено - бръсненето всеки ден е вредно.