92-годишна американка продава "комплект за самоубийци"

Бившата учителка изтъргувала 1300 пакетчета за по $60
Обновена: 8 май 2012 14:23 | 8 май 2012 13:54,
35
92-годишна американка продава "комплект за самоубийци"
Предприемчивата Шарлот се размина само с условна присъда. Снимка: Reuters

92-годишна американка намери любопитен начин да добави повечко долари към пенсията си, след като изтъргува 1300 "комплекта за самоубийци", съобщава "Санта Мария Таймс".

Бившата учителка Шарлот Хайдорн продавала пакета между 40 и 60 долара. В него имало тръбичка, специална полиетиленова торбичка и брошура с инструкции как човек да сложи сам край на житейския си път, вдишвайки хелий.

Възрастната калифорнийка въртяла бизнеса по телефона и електронната поща, а след като била спипана от полицията, получила 5-годишна условна присъда. 

В съда Хайдорн признала, че от 2007 г. не е подавала данъчна декларация, въпреки че оттогава била заработила над 170 хиляди долара, включително и от продажбата на комплекти за самоубийци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Това с хелия ме уби обаче :) Как може да има толкова балъци...
27
0
 
2
 
! Отговори
Никой преди 11 години
Само не разбрах, как с дишане на хелий ще се самоубиеш?
26
0
 
5
 
! Отговори
Говедарин преди 11 години
Таа абсурд да завъди редовни клиенти...:D :D :D
25
0
 
7
 
! Отговори
част 4-та преди 11 години
из Софийските улици? Така че, когато вие се погрижите енотите и лисиците да не ровят по кофите за *** в САЩ, тогава ние ще се погрижим да няма скитащи четириноги из София.Тръгнал той да ми обяснява как в Америка нямало скитащи животни...Ти сигурно живееш в някаква дупка без телевизор там, та затова сигурно не следиш и поредиците на Animal Planet, където "добри" американци въдят при ненормални условия животинки за чисто комерсиална цел, а животните се израждат и страдат от различни болести..
24
0
 
7
 
! Отговори
част 3-та преди 11 години
от съответните власти. И последно - като си толкова добре запознат с живота в Америка - я ми кажи, след като дадена котка или куче (колкото и невинни и добродушни да са), ако не бъдат осиновени до 6 месеца какво се случва с тях - живеят си спокойно до дълбоки старини или добрите американци им бият по една инжекция с отрова и ги евтанизират? А сега ми кажи в приютите на София колко загрижени льольовци с излишно време ходят и освобождават агресивните вълци и отново ги пускат да си тичкат свободни
23
0
 
7
 
! Отговори
част 2-ра преди 11 години
а именно - в апартамент или в къща с двор, с каишка, намордник, с чип под кожата, с паспорт, с ваксинации и т.н. Това, че е "куче" не го прави автоматично домашен любимец. Че аз мога да си отглеждам и дива *** (глиган) и мога да те уверя, че животното при добро възпитание може да се окаже хиляди пъти по-умно и по-интелигентно и от най-доброто куче. Да ама, ако го пусна само по улицата, такъв като теб Хамериканец веднага ще реши, че животното е диво и трябва да бъде отстреляно или прибрано от
22
0
 
6
 
! Отговори
част 1-ва преди 11 години
До: Dimiter USAАлооу, чшшшш! Ти къде видя в София бездомни домашни любимци, ве? Явно за 10 години американците са успели да ти изгладят и малкото мозъчни гънки, които си имал. За да се нарече бездомен домашен любимец животното трябва ПЪРВО да е било домашен любимец. Мога да те СВЕТНА, че от тия ВЪЛЦИ дето бродят из Софийските улици поне едно 80-90% от тях са родени свободни, т.е. те никога не са били отглеждани от човек... Поне не и по начин, по който е редно да се отглежда подобно животно
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом предлага,значи има търсене.Следователно бабата има изострен бизнес нюх на тия години!
20
1
 
3
 
! Отговори
ужасен-а преди 11 години
с това комплектче можеш не само да се самоубиеш, но и да убиеш.Тази по щатските закони не трябва ли да лежи 150 години някъде..........нали ги сумирахаДори и като неосъществени предумишлени някои от тях
19
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Предприемчива баба. Знае какво представлява сегментиране и позициониране на продукта на пазара. Не реве, че не й стига пенсията, а помага, макар и по странен начин на хората. Самоубийството е въпрос на личен избор.
18
2
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 11 години
A ti mi govorish za divi jivotni, kadeto gi ima navsiakade po sveta.A ne bezdomni domashni liubimci.
17
2
 
1
 
! Отговори
Dimiter USA преди 11 години
Alo chshshshshssh,Niama da se priniziavam do nivoto ti.Ti ot televiziata li kazvash si gledal, a?Ami az sum tuka veche edno desetiletie i znam.Vuprosa beshe za skitashtite kucheta, procheti si izkazvaneto po-dolu:)
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До: Dimiter USA do anoniЧшшш, знаеш ли колко научно-документални филми съм гледал как енотите в САЩ ровят в кофите за *** и правят мръсотия като разхвърлят част от него по улиците? А знаеш ли още колко видео-клипове съм гледал как сърни, мечки, лосове и т.н. животни се разхождат безстопанствено по улиците на някои малки американски градчета и дори влизат в сградите?Така, че май в Америка има множко бездомни животинки - да не говорим за алигаторите в канализацията на Маями... :)
15
3
 
4
 
! Отговори
Dimiter USA do anoni преди 11 години
Hey malkia,v USA niama skitashti nito kucheta nito kotki nito kakvito i da bilo bezdomni jivotni.Anadumo?:)
14
2
 
8
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Дреме и на американската дъртата шун.а , че и лепнали 5 години !
13
1
 
16
 
! Отговори
преглед преди 11 години
Истинса вещица.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не се заблуждаваме. И в Америка е като в България. Това бабче не може да организира тази търговия по телефона и интернет. Сигурно я използват за параван някои внуци или други младежи. А за да се продават толкова успешно тези комплекти за самоубийци, значи и там е същото лай...о живота.
11
2
 
45
 
! Отговори
Mitko преди 11 години
хм ... ако си беше подала данъчната декларация всичко щеше да е ОК :)
10
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
US ***
9
5
 
16
 
! Отговори
име преди 11 години
каква изобретателна бабка:)