Миниатюрен имплант предвещава края на очилата

Операцията е по-бърза и ефикасна от лазерната хирургия
25 авг 2014 18:46,
1
Миниатюрен имплант предвещава края на очилата
Снимка: Архив Reuters

Учени разработиха миниатюрен имплант - колкото глава на карфичка, който се поставя в роговицата и леко увеличава извивката й. Така окото отново фокусира добре, съобщи в. "Дейли телеграф".

С новия метод очилата за четене ще станат излишни. С остаряването хората губят способността си да променят фокуса между близки и далечни обекти. Лекарите наричат това пресбиопия - старческо далекогледство.

То променя възприемането на дълбочината и затруднява изключително четенето на лоша светлина.Появява се обикновено между 40 и 50 годишна възраст.

С новия имплант Raindrop зрението се коригира. Методът е разработен в САЩ и вече се прилага във Великобритания. Операцията е по-бърза от лазерната хирургия и по-ефикасна.

Имплантът се състои от хидрогел, който е 80 процента вода и е по-съвместим с окото от други импланти за роговица.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
666 преди 9 години
Ей как не е статия за някоя партия БСП,ГЕРБ,ДПС ,......... ще се счупите от писане на глупости, ама нали за нещо дето тряа и акъл, няма едно мнение! Хората се развиват, ние сме в 19 век. Иначе технологично само сме със света, ще почакаш за най-новия телефон или Мерцедес един месец повече, но пък после - яко гъзар!