Писмо в бутилка преплава от Лозенец до Англия!

В него три деца пожелават "Мир, любов и щастие на всички!"
Обновена: 19 окт 2015 11:21 | 19 окт 2015 10:21,
16
Писмо в бутилка преплава от Лозенец до Англия!
Снимка: Dorset Echo

Писмо в бутилка успя да преплава от родните води на курорта Лозенец чак до южните брегове на Англия.

Преди седмица Идрис Мартин и верният му лабрадор Шеба се разхождали на плажа във Уеймауф в Дорчестър, пише вестник Dorset Echo. Шеба си играел и в един момент влязъл в морето. Вместо от водите да донесе пръчка обаче, златистото куче извадило на стопанина си бутилка.

Идрис забелязал, че в нея има нещо и любопитството му надделяло. Счупил пътуващата бутилка и в нея открил писмо от далечна България.

На листа имало рисунки и писмо от Максим, Софи и Полина. Тримата са хвърлили бутилката през юли 2014 г. със следното послание:

"Изпращаме това писмо от Лозенец (България). Мир, любов, щастие на всички!"

На първата рисунка малкият Максим обяснява, че е нарисувал "кола от бъдещето", рисунката на Софи е с надпис, че това е "небето, слънцето, тревата и поздрави от нея", а пък Полина нарисувала "небе, трева и забавен човек".

Идрис нямал престава къде е Лозенец, но потърсил мястото на картата. След като разбрал колко отдалеч идва бутилката, бил смаян.

Тя пътувала от Черно море през Босфора, Средиземно море, Гибралтарския проток, Атлантическия океан и през Бискайския залив до Ламанша и оттам до Weymouth Bay. Цели 14 месеца!

В долната си част посланието, изпратено от Лозенец, има имейл адрес: ccbo@mail.ru. Идрис пратил имейл на адреса, но все още чака отговор.

Писмо в бутилка преплава от Лозенец до Англия!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
5
 
! Отговори
Хотелиер преди 8 години
Сигурно изпращачите от Лозенец са се нас*рали от кеф...
12
0
 
3
 
! Отговори
к преди 8 години
География - получавате 2-йка
11
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
Да бяха написали правилно България, да я пуснете тази глупост за новина. Ама те, горките, дори името на държавата където са не са научили. Да не говорим, че е НЕВЪЗМОЖНО тази бутилка да стигне до Англия. Бащата на децата, дали случайно скоро не е бил командировка там?
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
собственикът на мейла е 37 годишен руснак. Александър Богза. Работи в Москва, на управленска държавна служба. Баща е на едно от децата. Той е написал писмото и вече се е свързал с човека. Случаят е истински, но не е новина.
9
2
 
18
 
! Отговори
Жо преди 8 години
СЪЩЕСТВУВА ЛИ вероятността, бутилката да е хвърлена в Перловската река, преминаваща през софийския КВАРТАЛ Лозенец. .Никъде не пише, че става въпрос за курорта Лозенец на Черно море.
8
8
 
12
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Няма смисъл вече да се заяждам, ама все пак бутилките не плуват!
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вероятно някой живеещ в Англия е хрърлил бутилката във водата и тя се е появила на друго или същото място. Със сигурност не е българин, а още по-малко пък дете, защото основните грешки в писмото са имената на мястото - ЛоЗенец и БългарИЯ. Руският пък имейл е ясен отговор за детето с относително добър английски, което не знае основни български имена.
6
7
 
3
 
! Отговори
Joe преди 8 години
Бутилка с добавки : вирус и тоалетна хартия :D
5
3
 
30
 
! Отговори
Жо преди 8 години
ДА ПОМИСЛИМ-Значи, бутилката, подмятвана от вълните, сред хилядите квадратни мили на Черно море успява да "нацели" тесния Босфор и от там, без да бъде изхвърлена на някой бряг се провира през Дарданелите. До тук, вероятността това да се случи е, като да спечелите шестица от тотото.След този уникален късмет, бутилката се "втурва да търси" изходите на Средиземно море. Те са два- Гибралтар и Суецкия канал. Трябва да си представим Средиземно море като река, за да може бутилката да стигне Гибралтар.
4
3
 
33
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
..и един мармот завиваше шоколад... иначе вероятно е готино човек да намери писмо в бутилка...Но от вътрешно море с 3 протока до атлантика..айде нема нужда...тая бутилка да не е била с лазерно насочнване :)
3
4
 
14
 
! Отговори
Clown преди 8 години
Вервам на тази новина, вервам. Плуваща бутилка от Черно море до Англия...Писма от 3 деца на инглиш....мейл за обратна връзка с руски домейн....Намерена от ФОТОГРАФСКО куче .... С едно изречение: риби да бехме на *** да ни хванете ..............
2
16
 
7
 
! Отговори
лингвист преди 8 години
До ГОЛЯМ ПРАЗА я кажи, значението на думата "педант" знаеш ли го?
1
1
 
50
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ преди 8 години
Г-жо Валерия ***, ще ви бъде поплезно да научите значението на думите преди да ги използвате. Бутилката не може да плува, тя плава. Плуват живите създания, неживите плават -кораба плава, бутилката плава и т.н. , обаче кучето плува, човека плува и т.н.