Признаха Църквата на... спагетеното чудовище

Според нея раят е вулкан, бълващ бира, населен със стриптийзьорки
29 яну 2016 16:37,
36
Признаха Църквата на... спагетеното чудовище
Снимка: flickr

Холандия официално призна за религия майтапчийското вероизповедание Църквата на летящото спагетено чудовище, в която паството ходи с гевгир за макарони на главата, пише в."Метро".

Главното божество в този култ е Летящото спагетено чудовище, а изповядващите религията наричат себе си пастафарианци.

Още по темата

Църквата, официално призната в Северна Америка, се заражда там и е основана от Боби Хендерсън през 2005 година.

Според майтапчийските й канони раят представлява вулкан, бълващ бира, населен със стриптийзьорки. Адът изглежда приблизително по същия начин, но бирата е изветряла, а стриптийзьорките носят венерически болести.

Пародийната религия бе плод на реакцията на атеистите, които протестираха срещу решението на властите в щата Канзас да разрешат преподаването на теории за божественото сътворение в обществените училища.

Според пастафарианците създател на цялата вселена не бил Бог, а Летящото спагетено чудовище. Вярващите твърдят, че носенето на гевгир е равносилно на правото на мюсюлманските жени да носят хиджаб и на индуистите да носят чалми.

Поради тази причина те се снимат в официални документи, като шофьорски книжки, с цедка за макарони на главата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
8
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Затова са и всички злостни атаки срещу Бог и християнството, всички подигравки, изопачаване на Светите Писания, упреци, въпроси тип - А защо Бог е казал това и това ... и т.н. Ако те не вярваха наистина щяха да си гледат живота мирно и тихо и изобщо нямаше да се интересуват от Бог. Въпроса е че те знаят, че бог съществува, но не искат да вярват в Него. Те не искат да вярват в Него защото както казах законите на правдата които Той е заповядал ги ограничават да вършат зло което те искат да вършат.
16
4
 
8
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Затова и те са обсебени на темата Бог и особено с християнството. Ако те не вярваха в Бог изобщо нямаше да хабят малкото време което имат на тази земя а това според тях ще е единственото което ще имат, да хабят усилия, да правят конференции, да създават псевдорелигии и т.н. за да се опитват да дискредитират фундаментите на християнството. Не! Те вярват в Бог, обаче не искат да приемат мисълта че един ден ще бъдат съдени за злите си дела, че ще отговарят за постъпките си.
15
6
 
9
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Вижте аз съм вярващ в Словото Божие християнин опитал съм го и ви свидетелствам че е истина. В запада има много антихристиянски настроени организации от сатанинско естество произхождащи от сатанински тайни общества слуги на дявола. Атеизма е едно от направленията. Ако обърнете внимание атеистите не че не вярват в Бог а те мразят идеята че Бог не им позволява да си правят каквото искат без последствия. Защото Бог строго е определил какво да прави човек на тази земя и кое е праведно и кое грешно.
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ПО КАКВО СЪДИТЕ, ЧЕ ТАЗИ РЕЛИГИЯ Е "ПАРОДИЙНА", А ОСТАНАЛИТЕ НЕ СА?!
13
2
 
13
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
Еквивалентът на Сатаната в тази религия се казва Ути.
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пародията е добро осмиване на всеки фанатизъм,няма значение от религията,прекалената вяра е винаги враг на човека и води до извратени прояви
11
1
 
13
 
! Отговори
Гошка преди 8 години
Чакайте сега. Аз съм жена. И за мен ли има стриптизьорки? Иначе искам и в БГ да се признае, доста проблеми биха се разрешили (или поне няма да се акцентира в/у тях)
10
4
 
5
 
! Отговори
Зевзек преди 8 години
Проблемът с Летящото спагетено чудовище е, че трябва да признаят и Разгневеният гигантски готвач, който е изстрелял чудовището в орбита в пристъп на гняв. Та да избират - ще модифицират религията си или да се прави нова?
9
7
 
11
 
! Отговори
mda преди 8 години
Аз се чудя къде може да се подпиша да бъдат забранени всички религии.. или поне неглежирани до психодиспансерите... Браво на пичовете че показват нелепостта на всички религиозни догми.
8
6
 
21
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До от психодиспансераПо същата логика можем да питаме дали човек с *** на главата или жена с бурка са хора с психическо разтройство. Или дали това да си говориш сам в тъмното, мислейки си, че се молиш на бог също не е психическо разтройство. Хората пародират религиите и до голяма степен с право.
7
7
 
20
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
По този повод довечера ще чествам славата на Летящото Спагетено Чудовище с порция спагети и светена бира! Алилуйя! И повече сос!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
До Отчето преди 8 години
Отчен, на Бог Македон как му се казва Лукавия :)
5
4
 
8
 
! Отговори
Джедаист преди 8 години
Добре че не ни е създал по свой образ и подобие.Предпочитам джедайството, въпреки че и там не съм проучил много добре за ко иде реч.
4
5
 
7
 
! Отговори
Горан преди 8 години
А, дали има... тоалетни в този рай? Че при толкова бира не ми се мисли...
3
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господи Иисусе, помилуй нам грешните!!! А на тези прости защото те не знаят какво вършат!
2
3
 
16
 
! Отговори
Sando преди 8 години
Kyde moga da si smenq religiqta s taq
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде и у нас