Странна музика... иззад тъмната страна на Луната!

Астронавти твърдят, че са чули необясними звуци
22 фев 2016 11:30,
54
Странна музика... иззад тъмната страна на Луната!
Снимка: NASA

Екипажът на американски космически кораб дочул странна и необяснима музика, когато се намирал от тъмната страна на Луната. Астронавтите се намирали извън обсега на радиопредаванията на Земята, съобщи "Хъфингтън пост".

Случило се през 1969 г., само два месеца преди Нийл Армстронг да стъпи за първи път на Луната, но се разкрива едва сега.

Екипажът на "Аполо 10" дълго спорил дали да докладва на НАСА за изненадващите звуци, които се чували в продължение на час. Разговорите на астронавтите били записани на лента, но станали публично достояние едва неотдавна. Те бяха публикувани от новия сериал на "Science Channel", озаглавен "Необяснените досиета на НАСА".

"Звучи като извънземна музика", възкликва единият от астронавтите. "Чуваш ли това? Този звук като от свиркане?", отвръща друг.

Малко преди да се възстанови връзката с контролния център, единият пита: "Дали да им кажем за това?". Друг отвръща: "Не знам. Трябва да помислим".

Астронавтът от мисията "Аполо 15" Ал Уордън коментира, че екипажът на "Аполо 10" бил свикнал с шума, който се чува в космическия кораб. "Логиката ми подсказва, че ако нещо е записано, то е реалност", изтъкна той.

Уордън допълни, че НАСА би скрила информация от хората, ако смята, че това би било в техен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
9
 
! Отговори
AFS преди 8 години
Сигурно са дочули казачок.
36
2
 
9
 
! Отговори
до kokospa преди 8 години
И руснаците имат лазерен отражател на Луната. Дай да кажем, че и те са ходили на Луната. Само че те са го доставили с автоматичната станция Луна-16. Иначе и те можеха да направят филм за кацането на Луната в студиото на Мосфильм.
35
2
 
6
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Za da ina zvuk.triabva da ima atmosfera,a tam dokolkoto znam...niama.
34
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е много ясно как аджеба във холивудското студио дето са инсценирали тая голяма измама са чули извънземно подсвиркване. Eй тез кравари как все на тях им се случва, ми да идат да видят какво има от другата страна на Луната ,нали са летели веднъж защо пак не отидат и да разсеят всички съмнения
33
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 8 години
До asasaАма и ти си чел, недочел. Има огромна разлика между обратна и тъмна страна.
32
9
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Братушките ги гъбаркат дори и в космоса! :D
31
0
 
6
 
! Отговори
Roger Waters преди 8 години
... And if your head explodes with dark forboddings too,I'll see you on the dark side of the moon!"
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокоspaНее, лазерния отражател го сложиха при осмото кацане! При третото построиха тоалетна, после строиха голф-игрище
29
3
 
6
 
! Отговори
Deborah преди 8 години
Звука може да бъде и в главата. Като излезнат бръмбарите остава само бръмченето.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама те бяха на Лената и минаха зад нея? Е, ако са били - да вземат да кажат на аудиторията как се облекчаваха в ония години, след като много по-късно направиха космическа тоалетна!? Армстронг казва, че са го правили в сини торби в условия на безтегловност и те останали на Луната!? А за музиката вече преценявайте!?
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъмната страна на Факултета също се чува странна музика.
26
4
 
13
 
! Отговори
asasa преди 8 години
До peshoНарича се тъмна, защото луната винаги е обърната с една и съща страна към земята. Ама ти откъде да знаеш - чукча писател, не читател.
25
2
 
8
 
! Отговори
рептила преди 8 години
Тея па нахалници,чули леля ми да пее и ся сензация...
24
10
 
12
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Да кажа още нещо на людете дето си ползуват главите за стойка на шапката:Лазерният отражател с който и днес измерваме разстоянито до Луната при обикалянето и около Земята е поставен от ХОРА!!А именно "Аполо"-14 през 1970 година, мужици!!При третото кацане на Луната.Това четиво не е за папагали- а за хора имащи капацитет а не руско аспиринче за мозък!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите както винаги се делят на две категории - неуспешни опити да минат за забавни и "специалисти" по космология.
22
18
 
6
 
! Отговори
pesho преди 8 години
Какво значи тъмната страна на луната? Луната няма тъмна страна.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз и тук чувам свиркване . Не мисля че е от луната, нито под земята. То си е в главата и се чува когато на всякъде е тихо
20
2
 
22
 
! Отговори
Виц преди 8 години
Извънземни кацат в България и питат: Абе къде е тоя Дельо хайдутин?
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, ха, ха ! Не познаха ле гласа на Валя Балканска. ..? Има живот в космоса и не само в космоса. Има живот на Земята и не само на Земята а и в земята. Прочетете ?!! Агарта и дневника на американския адмирал Ричард Бърд по времето и след втората световна война.На кратко -Ние не сме сами.
18
15
 
12
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
За сведение на посрещачите:Руската космическа програма за кацане на Луната отново е отложена за след 2020!!"ЗАмразена "е програмата за нова ракета носител и за нов товарен кораб за 2020-2025.След Станцията Мир аджеба какво са направили братушките в Космоса?За далечния няма да питам!!За Марс също!