Страховити истории: Гласовете, Царичина, смъртоносната къща...

Три мистериозни места в България, от които ще настръхнете
Обновена: 26 фев 2016 18:56 | 26 фев 2016 18:30,
34
Страховити истории: Гласовете, Царичина, смъртоносната къща...
Снимка: flickr

Страховити призраци, енергийни вампири, самодиви и легенди за странни събития и ужаси. Всяка страна си има такива истории -  за хора, изчезнали при необясними обстоятелства и за призрачни къщи, до които никой не желае да припари, пише в. "Стандарт".

И в България има прокълнати места, които неведнъж са били обект на научни изследвания или просто авантюристи, които са готови на всичко, за да изживеят нещо мистериозно.

Предлагаме ви 3 страховити места, които ще ви накарат леко да настръхнете...

1. Царичина

Вероятно най-познатото сред мистериозните български места е именно Царичина. По-възрастните си спомнят историята на обикновеното селце, което се намира близо до Костинброд. Спокойният живот на хората там бива нарушен през 1990 година, когато по заповед на Генералния щаб на Българската армия в района започват разкопки. Никой не обяснява защо се копае - мястото се превръща в секретен военен обект, част от една от най-безславните ни военни операции, наречена "Слава".

Твърди се, че причина са странните сигнали, които получава екстрасенсът Димитър Кекеменов. Те му казват, че именно тук трябва да бъде търсено съкровището на цар Самуил. Докато върви копането, друг екстрасенс - Елисавета Логинова, съпруга на един от служителите в Генщаба, започва да получава "извънземни" указания, ръководещи разкопките. Те й подсказват, че ако се копае в друга посока, ще бъде намерено не съкровището, а гробът на първото разумно същество, населявало земята.

Операцията се разгръща с пълната мощ на притежаваната от армията техника. И в един миг се случва нещо странно - свързаните с проекта хора започват да слагат край на живота си или умират при неизяснени обстоятелства. Появява се някакъв "енергиен стопер", който пречи на хората и на техниката да напредват. Налага се дори консултация с Ванга. Не след дълго разкопките са прекратени. А днес мястото е по-известно като "дупката" в Царичина. Живеещите наоколо и сега твърдят, че то излъчва необяснима енергия.

2. Зловещ дом сее смърт

Недалеч от София, в село Мусачево, има къща, над която тегне проклятие. Прозорците на къщата зеят от години, защото е необитаема, въпреки че вече се предлага на цена един лев. А причината, поради която никой не я иска е, че всички нейни собственици умират. Никой не знае причината за това, но пък мълвите са много. Едни твърдят, че под сградата има старо турско гробище, а според други - в основите на самата къща е заровено прокълнато имане.

Във всеки случай първо измира мистериозно семейството, което е построило къщата през 70-те години на миналия век. Хората просто си отишли един след друг, въпреки че нямали никакви здравословни проблеми. Същото се случило със следващите обитатели. Общо четири пъти зловещата къща е докарвала смърт на собствениците си, пък и на родата им.

Млада жена, живяла в съседство с къщата, пък не могла да зачене 10 години. След като се изнесла, детето дошло веднага, разказват местните. Преди години пък двама майстори били наети да я ремонтират и да я направят отново годна за живеене. Веднъж останали да нощуват в нея и им се присънили едни и същи кошмари.
Първият ден не споделили какво им се е случило, но на втората нощ ужасните сънища се повторили. Този път майсторите си разказали взаимно какво са видели насън. Зарязали работата и изоставили къщата.

Заради легендите около къщата призрак никой не се осмелява да я купи въпреки "атрактивната" цена, на която се предлага. Преди няколко години германски турист, залутал се в селото, чул легендите за къщата и понеже бил авантюрист, пожелал да преспи в нея. На следващия ден се появил пред селяните с напълно побеляла коса. Сега обитателите на Мусачево твърдят, че дори кратък престой в сградата е изключително опасен и може да ти навреди сериозно.

3. Гласовете от село Шишенци

Шишенци е видинско село с около 120 жители. Повечето са възрастни. И всички те твърдят, че когато настане вечер в селото започват да се носят странни гласове - на мъже, жени и деца. Вият като чакали, а освен това се чува и думкане на тъпани, разказват обитателите на Шишенци. В този край съществува легенда, в която се разказва как преди много години сватбари от съседното село тръгнали към Шишенци. По пътя ги нападнали татари и избили всички. Останали само гласовете им, които бродят и до днес, твърдят хората.

Други обаче разказват, че до кладенец близо до селото всяка нощ се играе самодивско хоро, а на другата сутрин хората намират тревата наоколо отъпкана в кръг.
"Тук е домът на самодивите", категорични са местните хора. Те споделят също, че виждат много високи жени с дълги бели роби, които танцуват с вдигнати ръце.

Веднъж местна учителка опитала да запише на касетофон нощните звуци. Когато дошло време да прослушват записа, се събрало цялото село. На касетата обаче имало всичко друго, но не и протяжния вой, който чуват обитателите на Шишенци.

Мистериите в селото се подсилват и от разказите, че петима жители на селото са изчезнали безследно. По-късно двама били открити, но не помнели нищо от периода, в който липсвали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
stoioo преди 8 години
До АнонименХаха - ей тоя коментар развесели всички.
21
3
 
25
 
! Отговори
ivo преди 8 години
Az predlagam v kushtata da nastanqvame bejanci ;)
20
3
 
15
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Това са демонични феномени, особено видно в къщата в Мусачево. Страшно ме изкушавате да ида там и по Божия милост и с Божия сила да се съкруши демонското гнездо което са си направили нечистите духове там. До пияндеАко това което казваш е вярно и искаш да се избавиш, мога да ти помогна. Пиши и ще се разберем.
19
2
 
64
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Не се споменава дупката на КТБ , където безследно изчезват милиарди и воят не престава .
18
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тая царичина дупка има нещо много странно.Не вярвам да има някаква зловеща отвъдна сила която е спряла проектът.По-скоро са намерили нещо което не е трябвало да се знае.Пхах- дали не е бил някакъв военен експеримент?Едва ли някога ще узнаем истината..
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В това село май няма и един трезвен.
16
4
 
5
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 8 години
15, баси колити, чуек!
15
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През Тошово време начело с БКП и ДС е започнало голямото иманярство.Един учен архиолог събирал предания и легенди за исторически събития и заровени съкровища.Службите му конфискували материалите и започнало голямото копане с държавни пари.Людмила Живкова и Александър Фол копали в Странжа в някаква пещера да търсят гробница на фараон,после наводнили пещерата.Военните в Царичина търсели царско съкровище.През 1982 година номенклатурите търсеха имане под всички стари чешми .От тогава започна ограбв
14
1
 
80
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Баси това ако беше в Америка досега три филма да са направили :)
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2. Къщата.След като всичките и собственици измрели сега кой е собственика?!Аз бих я подарил на общината :)
12
4
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не са само тези места ....Например пътя В. Търново за гр. Елена има 1 място където редовно стават необесними катастрофи. Колити губят управление без видими причини.
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млада жена, живяла в съседство с къщата, пък не могла да зачене 10 години. След като се изнесла, детето дошло веднага, разказват местните.Bеднага ?!!!!!
10
3
 
97
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
В нащо село има една самотна пътека в гората, на която никой не е стигал до края и казват че край няма, други предполагат, че в края и се намира офиса на главния редактор на днес бг ... Уууууу ..
9
3
 
64
 
! Отговори
пиянде преди 8 години
Но не е вярно братя. Няма спасение. като се прибирам и още на вратата ме посрещат гласове които вият и викат със всичка сила. И се започва със предметите. обикновено е точилка която полита към главата и тялото ми. Понякога летят саксии, чинии, чаши и всякаква посуда. Ужас, ужас ви казвам.
8
9
 
9
 
! Отговори
qsnovidka преди 8 години
ozonova dupka i pove4e radiqcia ima tam beee! izmerete q bee beee muuu
7
2
 
46
 
! Отговори
пиянде преди 8 години
Това е нищо, да знаете у нас какво става. УЖАС. Чувам гласове, викове после всичко преминава във виене и крясъци. Явно има и извънземни или вампири, защото вечерно време летят предмети е къщи и се удрят в стените и по тялото и главата ми. Какво да ви разправям, направо косите ми са побелели. Страх ме е да се прибера в къщи. Затова след работа се отбивам до кръчмата и пия няколко малки., докато изчаквам да стане поне 2 часа след полунощ. Чувал съм че вампирите не се появяват след 2 часа..
6
8
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Царичина е дело на една жена и нейният високопоставен мъж-военен, които с държавни пари направиха безсмислени разкопки и раздухаха невероятни истории. После тази жена издаде книга с приказки и започна да консултира нещастници ,продавайки им малки билкови капсулки, които лекуват всичко. Осъдени за измама и харчене на държавни пари няма. Пак.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Николай Васильевич Г - Гогголь, да! Конечно!
4
1
 
4
 
! Отговори
Николай Васильевич Г преди 8 години
da, da!
3
3
 
51
 
! Отговори
аз преди 8 години
много откачалки има в това БГ.лошото е че са се наместили на държавни службици .а мястото им е в ЛУДНИЦА