От какво се нуждае един лидер? От тези 7 качества!

Именно те им помагат по пътя към върха. Вижте ги!
18 окт 2016 20:17, Теодора Драгоева
18
От какво се нуждае един лидер? От тези 7 качества!
Снимка: outnow.ch

Във всяка фирма и във всеки офис има по няколко кандидати за всяко управленско място, но не всеки желаещ притежава лидерски умения.

Експертите казват, че всички успешни шефове притежават седем общи и много специфични черти, които им помагат по пътя към върха.

Пам Роджърсън, HR директор в ELAS Group, твърди пред вестник Daily Mail, че успешните лидери са честни, надеждни, уверени, вдъхновяващи, справедливи и имат силен морален компас.

Ето и точно какви личностни черти трябва да притежавате, за да сте способен да бъдете шеф:

1. Да притежавате въображение, упоритост и силни принципи

Лидерите трябва да са готови да виждат реализацията на даден проект от началото до края преди всички останали. Те трябва да имат много силна ценностна система, да са упорити, решителни и да са принципни личности, за да могат да се изправят срещу противниците си аргументирано.

2. Да знаете как да си изградите екип

Всеки един лидер трябва да може да си изгради жизнеспособен и работоспособен екип и да умее да го запази. Това означава, че шефът трябва да знае от какви типове личности се нуждае, за да направи силен отбор. Той трябва да умее да разпознава талантите на хората.

Вижте останалите качества в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: качествалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Сигурно бъркаш. Даваха се и значки на отличилите се с висок успех, активна комсомолска работа или нещо друго /например участия в разни състезания, наградите от които вдигаха престижа на училището/. Вероятно са били такива отличия. Златен медал се даваше много рядко, всяка година я имаше няколко, я не, за цяла България.
17
0
 
2
 
! Отговори
Продължението преди 7 години
Окачила медала на блузката на класната, с думите "Вие много се постарахте, за да получа сребърен медал!"Това момиче стана обикновен инженер, не направи кариера.Знам двама други "сребърни" медалисти, в семейството и на двамата имаше недолюбвани от онази власт членове.Единствената "златна"медалистка от гимназията ми, за 3-годишен период,беше една от онези, които в късната пролет,след абитур.бал почиваха в Евксиноград. нали знаеш,че ежегодно имаше такава група зрелостници от специалните семейства
16
0
 
2
 
! Отговори
пак до "До 1 и преди 7 години
Аз нямаше как да се кандидатирам за медал, защото завърших с общ успех (5.80).Но знам как класната направи всичко възможно, за да не стигне до златен медал едно много амбициозно момиче, което беше дете на шофьор. То се обиди и дори не дойде на раздаването на дипломите, където трябваше да й връчат сребърния медал. После разбрахме нещо смешно. Викнали я специално при директорката, за да си вземе дипломата и медала. Присъствала и класната. Съученичката взела медала и го окачила на блузката й
15
0
 
4
 
! Отговори
До До 1 и 2 преди 7 години
На самата конференция, вместо тази,която избрахме, е било съобщено името на наш съученик, за когото въобще не сме гласували. Той стана член на Учкома. Баща му беше професор, член на някаква комисия към Юнеско.После и синът стана професор в катедрата, която дълги години е оглавявал баща му.За онази конференция, класната даде пропуските не на всички,които бяхме избрали за Дружествено бюро на класа ни /както е по правилник/, а само на двама плюс други послушковци.Тази случка не беше урок за живота
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1 и 2Няма как да е вярно.Златен медал се даваше много рядко. Хора със сребърни медали имаше.Що се отнася до изборите за пионерските и комсомолските "ръководства", тези на паралелката наистина си ги избирахме сами, но винаги имаше указания кой да ги оглави, колкото и дребни да са тези "ръководства". Свидетел съм как избрахме за Учкома момиче, което беше спечелило нац.конкурс по литература. Класната даваше пропуските за изборната конференция, но на нея не даде. После разбрахме, че е бил
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Добре, че не ти се привиждат Покемони.
12
0
 
3
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 7 години
Едно от условията е да бъде от работническо-селски произход. Има и изключения.За отличниците въобще не сте прав. Не знам къде какво сте учил , но ми се струва, че Ви се е искало да Ви изберат, но не е станало. От нашия клас в гимназията поне 10 човека завършиха със златен медал.
11
0
 
2
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
1. Тая сърдито гледаща п**ка дето сте я сложили не е лидер 2. само половината от изброените качества са верни. 3 България е нация която има най-много хора с лидерски качества на глава от населението ( и мъже и жени) За това и нещата вървят по-мудно. Трудния живот по принцип калява човека и го принуждава да бъде по-хитър и смел. Също има голяма разлика между образован и умен. В решаването на по принцип "нерешими" проблеми никой не може да се сравнява с Българина.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е била допусната да прави кариера и като функционер, защото или баща й, или тя самата са правили някакви специални услуги на властите. Не забравяй какъв е етническият произход на нейния баща. Покръстил се е впоследствие.
9
1
 
2
 
! Отговори
До до 1 и 2 преди 7 години
Ще ти припомня, че през такова сито преминаваха и пълните отличници в гимназията. От горе до долу шестици в дипломата, но ще завърши със златен медал, само ако е бил член най-малко на Учкома (висшия комсомолски ръководен орган на съответното училище). До такова ниво се издигаха само специално одобрените, а останалите, макар и пълни отличници, завършват със сребърен медал. Но само златният отваряше големи врати - става член на ВУЗ-овското ръководство на ДКМС и завърши ли - член на БКП и издигане!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1 и 2Ти пишеш как трябва да бъде.1 и 2 казват как са били подбирани онези, на които да се даде възможност да се изградят - не според качествата им, а според това на кого са деца. Като го набележат за издигане, започват да му помагат, да го учат, да му дават възможности. А пионерският или комсомолският колектив си мисли, че избира водачите си - всъщност, може да избира само членове на низовите ръководства, но не и онези, които ще оглавят така наречените ръководства. ще ти припомня нещо.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички жени ще искат да са любовници. Ако е Жена ще и се натискат мъжете да и бъдат любовник.
6
0
 
3
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 7 години
Комсомолската организация нямаше лидери, а фукционери. Търсят се хора, подходящи за изпълнението на спуснати задачи. "Избраните" отговорници обират парсата и отдолу и отгоре. Това, което печелят, е опит от конфликти, които на тази възраст действат обучително. Защо и сега големите партии се опитват да правят младежки структури? - Кадри се изграждат ,не се откриват чрез кастинг.Основно изискване - диалогичност. И Меркел е била функционер, въпреки произхода си.
5
3
 
3
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Глупости! Лидерът трябва да бъде егоист, да не се съобразява с никого, да е гадняр по характер, успешно да лъже, без морал, да не е скромен, да се самоинсценира, да ***.
4
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 7 години
В нашата фирма няма никакво значение с какво образование си ,дали си амбициозен,дали имаш принципи и разни други подобни глупости...За да се издигнеш от бачкатор в началник ти трябва само и единствено ВРЪЗКИТрябва да си на някой ГОЛЯМ човек я братчет,шури,баджанак,ортак ,кум ,любовница и т.н..Всичко друго са приказки от 1001 нощ..
3
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Пропускате чувството за опасност - лидерът трябва винаги да подозира подчинените, че го саботират и му пречат и да вижда врагове.
2
0
 
8
 
! Отговори
............... преди 7 години
.......... После, по същия принцип се решава кой да прави успешна служебна кариера. Така е било през соца.Днес чедата на бившите партийни секретари стават лидери или решават кой да бъде партиен или професионален лидер и да ги слушка.Може пък някога да дочакаме и у нас нормалните социални процеси, които открояват лидера.Ха дано ...
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, в нормална държава човек с такива качества би станал успешен лидер.У нас предварително се решава кой да бъде лидерът и какви да са резултатите от дейността му.Така е било по времето, когато "другарката" /класната/ е получавала наставления от партийния секретар на училището кой да стане председател на пионерския Дружинен съвет или комсомолски секретар. Така е било и в университета - кой да стане комсомолски секретар на целия курс или член на факултетния комитет на ДКМС. ...................