Психиката ви е слаба. Как да познаете?

7 признака, че само се правите на непукист пред другите
30 окт 2016 21:40, Теодора Драгоева
24
Психиката ви е слаба. Как да познаете?
Снимка: outnow.ch

Има хора, които твърдят: "Аз не се страхувам от нищо" или "Аз не исках повишението, така или иначе" и т.н. Хора, които се правят, че от нищо не им пука и че нищо не може да ги засегне или разклати.

Тези хора обаче не винаги са толкова силни като психика, на колкото се опитват да изглеждат.
Често те просто прикриват своята неувереност и страхове заради голямо его и защото искат да бъдат възприемани по определен начин от хората.

Ето и седем признака, че не сте чак толкова силни психически, колкото ви се иска да демонстрирате:

1. Хвалите се често

Хората, които обичат да се хвалят, фукат и изтъкват, често имат дълбоки съмнения в себе си и способностите си. Те предпочитат да прикриват своите слабости, но не и да инвестират време в това да подобрят себе си и да научат нещо ново.

2. Вярвате, че провалът не е опция

Хора, които се ужасяват от неуспеха са слаби психически. Тези, които наистина имат здрава психика гледат на провалите си като на полезен опит или като трамплин към успеха. Тези хора лесно се съвземат след неуспех и винаги са готови да се учат от грешките си.

3. Вашето самочувствие зависи от това как другите гледат на вас

Хората, които са твърде загрижени за външния си вид или за имиджа си, всъщност са роби на чуждото мнение за себе си и тяхното самочувствие зависи, именно от това мнение. Психически силните хора, не се стараят да се доказват пред другите и не се правят на такива каквито не са. Те дори са готови да помолят за помощ, за информация или за съвет, защото знаят, че не са перфектни и искат да се самоусъвършенстват.

Вижте останалите признаци в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Страхлив преди 7 години
Ами да, мен всъщност много ме е страх.Особено ме е страх например, че както бързам сутрин за работа, може изведнъж да ме тресне некой метеорит от Космоса по главата и нема и да разберем к'во ми се е случило!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече минава полунощ, Хелоуин е.Ако ви се привиждат караконджоли, може пък и да не сте добре с психиката.Идете на лекар!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато си подиграван и обиждан от хора които си смятал за приятели и правиш глупости една след друга аз това наричам човек със слаба психика но другото виж кои тее докарал от тях че не се знае те дали са се поставяли на мястото на тоя човек ако са се поставяли тои гарантирам няма да е така всеки човек е човек всеки бърка но трябва да се реализира а не да се тъпче
3
0
 
9
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Бурдзуме! Борбата е джестока, но ти ще оцелееш! Знам аз.
2
0
 
10
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Бурзуме, къде са тия 6 океана бе?!Да не си от друга планета?
1
2
 
13
 
! Отговори
Казано накратко преди 7 години
Тази статия ви внушава, че всичко, което са се опитвали да ви внушат посредством произведения на изкуството (литература, кино и т.н.) относно качествата на силната личност, просто не е истина.Да не би да има директива читателят да бъде тласнат към шизофренични представи?!