Ритуали преди сън

Да помислим как да се отпуснем
12 фев 2017 21:50,
15
Ритуали преди сън
снимка: outnow.ch


Днес качественият сън се е превърнал в лукс за мнозина. Вината обикновено е на стреса в ежедневието или тревогите в личния ни живот. Така необходимите осем часа сън понякога се съкращават значително, а това не е в услуга на здравето.

Когато това се случи, трябва да направим промени в начина си на живот. Основното в случая е да си набавяме нужните между седем и девет часа сън, но как да улесним достигането на тази цел?

1. Отпускаща вана

Преди да си легнем може да си вземем вана, като във топлата вода добавим приятни и успокояващи етерични масла, като масло от лавандула или иланг-иланг. Така стресът се стопява и умът релаксира.

2. Чаршафите да са в по-светли цветове

Замисляли ли сте се, дали това би могло да бъде фактор, определящ спокойния сън? Оказва се, че може. Когато спалното бельо е оцветено в червено или оранжево например, това действа стимулиращо върху настроението ни.
От друга страна, тъмните на цвят чаршафи, като черно и тъмнокафяво, може да ни подействат депресиращо. Най-добре е да изберем спално бельо със синьо, розово, жълто или бяло, тъй като те действат най-успокояващо.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: сънритуали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
7
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
Моя ритуал преди лягане е 200 грама домашна от сини сливи...И мезенце....кашкавалче,нещо сухо,млечна и т.н...Пускам си поп филка да ми се покълчат разголените *** ,да ми се напълни сърцето и си лягам като бебе...
9
1
 
5
 
! Отговори
до куха лейка преди 7 години
Кой прави правилно, кой неправилно, но жрецИте и жрИците на "любовта" пи трябвало да го правят правилно. А ако тях ги отпуска, какъв оборот ще направят...??? Те бъкат от обич и все са при правилния човек.
8
12
 
5
 
! Отговори
Младеж преди 7 години
По принцип аз не обичам да правя близ,близ на жената до мен (защото ми е гнус и никога не съм правил), но много обичам тя да ми прави дух,дух, егоист ли съм?
7
7
 
7
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Ако си я оправил добре няма и да гъкне ще спи като заклано агънце. Или ще ти дудне за да постигне това което тя желае за да те изнуди че ти е дала.... което означава . Махай я. Намери човек за себе си.....
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една злобара преди лягане отпуска , за какво да будя жената ,че после да ми дудне до полунощ
5
6
 
10
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
До 3 ' сексът не ме отпуска' простете но явно не го правите по правилният начин и с правилният човек? Сексът е .... да дадеш Обич и да вземеш Обич. Ако е само в едната посока няма как. Съжалявам за Вас....... Намерете правилният човек или вие се научете. Желая Щастие на Вас.
4
1
 
21
 
! Отговори
Влезте в крачка преди 7 години
Какви са тези приказки в тази статия фе... кажете ми кой българин си взема вана преди лягане че нещо не се сещам.Поредната статия копирана от някое западно списание.Сега се хванете и напишете истинската реалност - игра с телефона преди лягане, телевизия и проверка на имейла на ипада. Ето това е реалноста братчед!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сексът не ме отпуска.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стресът се акумулира в гръбначния стълб. Особено в най-долната част, под кръста. Има положения на тялото, които преразпределят и хармонизират енергиите.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това на снимката е добро начало за отпускане.