За или против: Веганството. Полезно или вредно е то?

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното
2 юни 2017 21:38, Eкип на Teenproblem
84
За или против: Веганството. Полезно или вредно е то?
Снимка: Instagram

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното. То отхвърля консумирането на всякакви животински продукти.
 
Веганите изключват от менюто си не само месото, но и рибата, яйцата, млечните продукти, меда и всички храни, които са пряко или косвено свързани с животните. Те не използват и козметика, която е тествана върху живи същества.
 
Но какво е веганство?
 
Хранителен режим, болестно състояние или мода? Може да се каже, че е и трите взети заедно. То може да бъде полезно за организма, само тогава, когато сме добре запознати с него и знаем неговите подводни камъни.
 
И въпреки това веганството не отговаря на нормалното функциониране на човешкия организъм, който има нужда от месо и животински продукти, за да бъде здрав. Веганите смятат, че отношението на „месоядните” към животните е нехуманно, както и това да се конфискува производството им. Но този процес е нормалното състояние в природата. Кучетата убиват котки, котките убиват мишки и тн.

Още по темата можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: веган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е лъжа. - СЗО заяви, цитирам "няма неопровержими доказателство, че месото е канцерогенно"ИСТИНАТА: World Health Organization Says Processed Meat Causes CancerТова е от сайта: cancer org
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо готино в това да си мършояд. Странно е това драпане на някой от вас. И цигарите са били много модерни преди години, но вече всеки ги отбягва. След 10 години веганите ще са в пъти повече, колкото и да се пените с глупостите си, чакалчета.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Естествен" е, затова човечеството е тръгнало към гибел.
32
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 47. тревопасно си ти, щото си в стадото с овцете, където ви стрижат лекари и корпорации като данон, киефси и подобни. Световната Здравна организация сложи месото в групата на канцерогенните вещества при урана. Ама бай *** ми ръси акъл тук кво било полезно и необходимо.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На света са 5,9 млрд месо-мършояда, където са всичките ентелигентни и разбиращи от всичко като тебе и където си учат кучетата и котките да използват скара да си готвят месото.
30
3
 
3
 
! Отговори
princesse преди 6 години
За месото мога да кажа , че е хубаво да се пече или готви на ниска температура . Например във фурната на 80 градуса докато се изпече . Става много сочно и вкусно . Който желае може да му сложи и подправки . Най-доброто месо е пуешкото . И свинското може да се пече на ниска температура . В зависимост от грамажа на месото ще предвидите и времетраенето на печенето . Например аз съм пекла цяла пуйка от 5 кг за 10 часа . Печенето на скара е вредно .
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е аз ям ябълката директно, ти що не дъвчеш пържолата сурова и директно, хищнико. ХАХАХАХАХА
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи това било. Бай *** панелника бил и експерт по ветеринарна медицина. ХАХАХАХАХАХА И по зоология. Ако лъвовете имаха скари в саваната щяха да се пекат антилопски пържоли ХАХАХАХАХАХАХА От де се въдите такива ентелегенти в бг бееее ХАХАХАХАХА______________Всички вегани сте толкова "интелигентни".
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като спомена Джокович, преброи ли му ребрата откак стана веган? :) А спортната му форма как е? Прилича на зомби бе момче.
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си толкова отворен следващия път изяш сурово месо, а не разни префърцунени френски стекчета. Нали си големия хищник. А аз ще изям една гадна ябълка.
25
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новак Джокович, Арнолд Шварценегер, Джеймс Камерън и Майк Тайсън те са вегани, а генчо от панелката фена на шкембе чорбата не е. Яко, а.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стек тартар не е сурово месо :-) Това е бъкано с хиляда неща за да не се усеща вкуса на суровото месо.
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи това било. Бай *** панелника бил и експерт по ветеринарна медицина. ХАХАХАХАХАХА И по зоология. Ако лъвовете имаха скари в саваната щяха да се пекат антилопски пържоли ХАХАХАХАХАХАХА От де се въдите такива ентелегенти в бг бееее ХАХАХАХАХА
22
7
 
4
 
! Отговори
princesse преди 6 години
Те се хранят с няколко вида леща , боб , орис , тофу - сирене от соя , картофи , зеленчуци - салати , домати , краставици , тиквички, сини домати , тиква , грах , зелен фасул , нахут -той садържа много протеин , тиквени семки , слънчогледови , орехи , бадеми , лешници , кашу , плодове и т.н и т.н. Кма начин да не урат от глад , не се безпокоите .
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХА Изяш една сурова пържола като си толкова сигурен, че можеш да го храносмилаш. Ама все цър-пър и здраво ръсене с подправки. И *** да го поръсиш с подправки ще ти се стори вкусно като те гледам.
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията лишава мозъка от важни неща, а не веганството. В месото няма нищо специално. Протеини и мазнини има и в растенията. В броколито, боба, лещата и граха е пълно с протеини, а авокадото с мазнини, ама кво ли ти разбира един панелен фен на шкембе чорбата от хранене ХАХАХАХАХАХА
19
2
 
3
 
! Отговори
които преди 6 години
Е писал статията е пълен невежа!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 25, КО речи! Сготвеното месо разболява хищниците. Ако не вярваш питай някой ветеринар.
17
1
 
4
 
! Отговори
- преди 6 години
До Дон ХуанВселената не е "хищна и безжалостна", а хармонично и гениално творение.Точно поддържания животински страх за оцеляване сред хората, води до непрекъснати вражди и деградация, големите изяждат малките и т.н., то затова и малка България е докарана до това дередже, по-силните на деня се възползват безжалостно от ресурсите й.
16
0
 
5
 
! Отговори
Е и? преди 6 години
Що за критерий е нормално? Нормално ли е човек да лакоми за богатство, което не може да ползва? Не само се приема за нормално, но е пълно с души ***, угодни да му се подлагат или възхваляват.Нормално ли е музикантите да убиват музиката? Не само е нормално, а и е първа радост за тях, превръщайки се публична играчка.Нормално ли е родителите да не се грижат за децата си? Според 42% от участвалите в анкета на настоящия сайт родителите не възпитават децата си, т. е. не се грижат за тях.