За или против: Веганството. Полезно или вредно е то?

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното
2 юни 2017 21:38, Eкип на Teenproblem
84
За или против: Веганството. Полезно или вредно е то?
Снимка: Instagram

Веганството – грижа за себе си отвъд границите на нормалното. То отхвърля консумирането на всякакви животински продукти.
 
Веганите изключват от менюто си не само месото, но и рибата, яйцата, млечните продукти, меда и всички храни, които са пряко или косвено свързани с животните. Те не използват и козметика, която е тествана върху живи същества.
 
Но какво е веганство?
 
Хранителен режим, болестно състояние или мода? Може да се каже, че е и трите взети заедно. То може да бъде полезно за организма, само тогава, когато сме добре запознати с него и знаем неговите подводни камъни.
 
И въпреки това веганството не отговаря на нормалното функциониране на човешкия организъм, който има нужда от месо и животински продукти, за да бъде здрав. Веганите смятат, че отношението на „месоядните” към животните е нехуманно, както и това да се конфискува производството им. Но този процес е нормалното състояние в природата. Кучетата убиват котки, котките убиват мишки и тн.

Още по темата можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: веган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
добрев преди 6 години
До само ГЕРБДа си от герб също е болест
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно, умнико. Никой веган не отрича майчиното мляко. Добре, че намериха някви откачалки в Италия да ги показват за пример млечните и месните мафии.
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме създадени да ядем месо, щяхме да го яден сурово и кърваво и нямаше да има нужда да го тъпчем с подправки. Никой не яде месото без подправки. Ако имате нещо в главата ще се сетите защо.
12
4
 
12
 
! Отговори
Уфолог преди 6 години
Веган, хомеопат, дъновист с хомосексуални наклонности - новата раса :)
11
3
 
6
 
! Отговори
Дон Хуан преди 6 години
"Вселената е хищна и безжалостна!Ти имаш нужда от всичката си енергия да оцелееш!Сушеното месо е най-мощния източник на жизнена енергия,ползвай го предпазливо и разумно!Избягвай грешките,защото света около теб няма да ти ги прости!И втори шанс няма да имаш!"
10
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 14, добре, че от милиони вегани намериха едни откачени, че да ги дават за пример. Алиша Силвърстоун и Натали Портмън също са вегани и майки. Гормите им деца, а. Добре, че е бай *** експерта по всичко да си дава мнението как се гледали деца.
9
3
 
6
 
! Отговори
- преди 6 години
До шматкапочти необработени - директно от био производители, от село, който се интерсеува намира.Между другото, едва ли месото по магазините не го киснат в химикали, отделно как се гледат и хранят животните и т.н. Факт е обаче, че все повече хора по света се отказват от месото, и виждат директно ползите за своето здраве.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10, Арнолд Шварценегер и Майк Тайсън са вегани. :-) Или те не са достатъчно здрави, а. ХАХАХАХАХАХА
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай *** - есперт по храненето, дето умира на 50 от инфарт и инсулт, веднага заклейми веганството.
6
1
 
9
 
! Отговори
правилно преди 6 години
До :)Като гарнитура-да,но като основно ястие е много малко!До сега не съм виждал миньор-веган,нито ТФР-работник такъв,работата им не го позволява!
5
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 5Не ги подценявам .Просто не ми дреме.Живо се интересувам обаче откъде намират необработени плодове и зеленчуци.
4
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 6 години
Не прочетох статията, но веднага отговарям с да! Ако се ползва умерено под формата на гарнитура обаче. В противен случай си е чиста психопатия.
3
8
 
3
 
! Отговори
- преди 6 години
До шматкане ги подценявай, ако ти се тъпчеш с отровени плодове и зеленчуци си е твой проблем.Поинтересувай се, всички вегетарианци и вегани споделят, че спирането на месото е решило повечето им здравословни проблеми.
2
3
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Да се тъпчеш с плодове които са боядисани и пръскани къпани и киснати в най малко 3 разтвора за консервация и да ядеш зеленчуци тъпкани с нитрати мислеики си че живееш здравпсловно.Е ърябва да си малко хахо
1
7
 
20
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
Веганството също като хомосексуализма е болест и трябва да се лекува.