Сигурни стъпки, които ще ви направят лидер

Бъдете смирени, бъдете пример за подражание...
18 сеп 2017 21:58, Екип на Tialoto.bg
9
Сигурни стъпки, които ще ви направят лидер
Снимка: pexels.com

Мнозина смятат, че определени хора просто са родени за лидери. Според други всеки може да усвои тези качества. Независимо на какъв етап смятаме, че се намираме, винаги има как да подобрим лидерските си способности.
Този списък може да ви вдъхнови да преосмислите своите ръководни качества и да разгледате всички черти, които смятате, че имат нужда от подобрение.

Бъдете положителен модел за подражание

Като лидер, действията ви дават тон за подходящото поведение на работното място. Затова трябва да демонстрирате такова поведение, на което екипът да подражава. Можете да установите правила за поведение или да имате ясни очаквания как служителите да се държат по време на работа и да обявите кои са действията, които няма да бъдат толерирани.

Бъдете смирени

Споделете приноса за успеха си с вашия екип. Ако направите грешка, признайте я. Извинете се при необходимост и признайте, когато нямате решение на даден проблем. Демонстрирайте желанието да търсите отговори от други източници. Подобни действия помагат да спечелите уважението както на служителите, така и на клиентите си.
Когато признаете грешката си, служителите ви ще се чувстват спокойни да признаят своите.

Намерете си ментор

Увереният лидер осъзнава, че винаги има какво да научи. Той ще се обърне към доверен приятел или колега за неговото мнение по даден въпрос или за обратна информация за своята работа. Търсенето на съвет от някого с повече опит в никакъв случай не е признак на слабост.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: съветилидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
Нищо подобно.Лидер е човек,който плаща по 400 лв. на работниците си,купува си джип поне за 100 хил евро и го води като служебен автомобил и води за коледа любовницата си в Бора Бора.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам да стана лидер на Франция. Някоя по - възрастна дама да има наоколо и да ми е хвърлила око? Отворен съм за предложения. Предпочитам да имат поне по 30 - 40 млади и красиви внучки. Поне в 10 клас да са и нагоре. Да им помагам с уроците на децата.
5
0
 
6
 
! Отговори
ъхъ преди 6 години
Сам не разбрах лидеро с брада ли е задължително или може и без брада. /ударението на брада пада на първата сричка/
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1337Тоест, незнаещ и свръхгорделив човек е подходящият лидер ? Да, ако е за престъпна банда, може би.
3
0
 
1
 
! Отговори
не се превъзнасяш преди 6 години
гордостта предхожда падението внимавай с какво се хвалиш винаги способни да учим аз знам че нищо незнам смирение
2
1
 
3
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Кви пари кви бутилки бе джеки, Кой лидер на светот няма пари а? А те лидерите са много, ако е заради парите-толкова са и лидери!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдете лидер като се водите по гайдата на другите.Печелете пари като връщате изпразнени бирени бутилки.Образовайте се с ровене във фейса.