Учени се произнесоха: Кога изчезва сексът във връзката?

Изследователите търсят още и още нова информация
Обновена: 24 юли 2018 06:53 | 23 юли 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
34
Учени се произнесоха: Кога изчезва сексът във връзката?
Снимка: Pexels

Едно от големите предизвикателства във всяка любовна връзка е да се запази страстта. Много се изписва и казва по темата, а накрая генерализацията е, че в крайна сметка тя изчезва и сексът в семейното ложе се превръща в мираж.

Хората масово смятат, че това е в резултат на дълготрайното съжителство и промяната в чувствата – от влюбване те преминават в навик, обич и партньорство в буквалния смисъл на думата.

Това обаче не спира учените да правят изследвания по темата и да излизат с нова интересна информация.

Изследването
Скорошно изследване, публикувано в медицинското сп. BMJ разкрива, че 43 % от жените и 15 % от мъжете, участвали в него, са загубили сексуален интерес към партньора си след 3-месечна връзка!
 
Същото изследване разкрива, че пониженото либидо зависи от пола. Според изследователите при дамите този процес се случва по-бързо и по-рано, отколкото при силния пол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: връзкасекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
29
 
! Отговори
Други учени... преди 5 години
от нормалните човечни държави с нормални интимни и човешки взаимоотношения установиха, че въпросното "медицинско" списание BMJ е толкова достоверен източник на информация, че полезността му може да бъде употребена най-добре ако се накъса на малки парчета, понамачка да омекне и бъде използвано по предназначение в тоалетната при голяма нужда.
4
10
 
51
 
! Отговори
Желанието за секс преди 5 години
най-често изчезва, когато:1. Мъжът забелязва, че съпругата му е поостаряла и е с променена фигура, а наоколо щъкат млади хубавици или запазени, но разведени или неомъжени колежки, които в момента нямат гаджета.2. Жената се е омъжила за човек,когото е преценила като изгодна брачна партия, но никога не го е обичала,нито го е желала физически. Успяла е да роди 1-2 деца и да го обвърже, преценила е,че е предан на семейството и затова вече не счита за нужно да се люби с него, освен от дъжд на вятър
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много им завиждам на тези от снимката, от няколко години все се ¥¥¥ и не се оставят.А иначе заключенията не са далеч от истината, сексът е който най-бързо се изпарява във връзката, и ако след година време продължават да се сексят е по навик, от учтивост, или пък защото правят планове за по-сериозна връзка, но вече не е заради самия секс.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпо.
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моногамни били жените а.