Какво показват някои често заемани пози?

Езикът на тялото показва дали сте доминантна или пасивна персона
16
Какво показват някои често заемани пози?
снимка: pixabay

Дори да не го осъзнавате, другите хора непрекъснато възприемат жестовете ви, изобщо целия език на тялото ви. Чрез него вие несъзнателно заявявате характера, личността си, показвате дали сте доминантна или пасивна персона.

Разберете какво означават едни от най-често изразяваните жестове на тялото и как се възприемат от околните.

Зрителен контакт

Ако искате езикът на тялото ви да изразява, че слушате и вниквате в онова, което чувате, зрителният контакт подсказва именно това. Но ако се взирате прекалено агресивно в човека срещу вас това може да се възприеме като заплаха. Вторачването плаши някои хора и ги кара да се чувстват неудобно.

Кръстосани ръце

Кръстосвате си ръцете, когато говорите с някого? Другият човек може да възприеме това като дистанциране, нежелание за близко общуване, несигурност, тревожност, отбранителна позиция или неловкост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек, не си добре. Ама наистина. Някой, вероятно ти самия, ти е казал, че разбираш живота и хората по - добре от другите. Ами, излъгал те е(в твоя случай сам се лъжеш). Живеем в мултикултурен и мултиетничен свят, повлиян от световни медии, филми, музика и култура. А в различните култури еднакви наглед жестове и реакции означават различни неща и имат различна тежест. Обобщаваш като човек с предразсъдъци, а не като някой с реален поглед или опит. Продължавай да опитваш без да се налагаш.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За момента, така му е удобно защо трябва да означава нещо. Ако не влага нищо в това.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено ако събеседника лъже. Човек автоматично кръстосва ръце или крака. Това е инстинкт за самосъхранение. Ако усеща че отсрещната страна го заплашва по един или друг начин. Или възпитан отказ "не желая да слушам лъжите ти". "През цялото време ме гледаш в очите иизричаш лъжа след лъжа" Човек отсреща инстинктивно отказва комуникация разговора за него е безсмислен пълен с фалш и лъжа.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този плаче за иск. Страшна обида. Да те наричат октопод. Човека се заключва за душмане. Усетил те е че си опасен човек явно. И не си много читав.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия път когато говориш за някой си който не е там и не е в негово присъствие. Убаво обмисли думите си поведението си и приоритетите си. Някъде много си си повярвал. Ако някой нещо ти е казал че си те е излъгал. Или не може да се разбере с теб. Нищо чудно проблеми да му правиш или скандал. конфликтна личност.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принуда общуват с теб или ти ги принуждаваш.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И очевидно създаваш твърде много неприятности на околните.Няма как някой да иска да общува с теб. Ти ще му направиш или скандал или проблем!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Ти страшно глупав човек. За това хората не искат да общуват с теб. Освен това си нападателен. Имаш се за нещо много. Хората не обича само изтъква щи се глупави хора да важни чат ида се правят на много остроумен. Ако никой не ти го е казал е просто защото хората не могат да се разберат с теб. Изпадаш в тежки конфликти и имаш очевидно тежки междуличностни отношения с майка баща сестра, брат. Колеги и приятели ако въобще имаш такива. Ти си си самодостатъчен. С една торба претенции си.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Защо все те избива на политика? Тук не става дума за балкански протекторат, а за съвсем други неща!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли ще е активна персона, заела поза на колене и на лакти...
4
0
 
8
 
! Отговори
Генчо Лордо преди 5 години
Ееее,надупен означава винаги едно и също!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ай стига едни и същи глупости всеки път, кръстосани ръце, взиране и тн ... хората са различни типове, и скръстените ръце могат да значат нещо или нищо. най-важно е да прецениш правилно събеседника, след това да демонстрираш поведение според впечатлението, което искаш да направиштова е игра, която малко хора я владеята за тези, която не я разбират или не искат да влизат в такива подробности най-важно е удобната стойка, кояот предразполага към нормален разговор. Ако искат и със скръстени ръце
2
0
 
11
 
! Отговори
Илко преди 5 години
До Анонимен 1Ако си бъркаш в носа и седнеш под бор - значи ти си продукт на естествен подбор.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой хора си кръстосват ръцете защото няма какво да правят с тях в този момент.Октоподите как си обгръщат тялото с пипалата си понякога?