Рецептата Dnes: Шоколадов кейк със синьо сирене

Десерт от шеф Владимир Ангелов
12 авг 2018 11:00, Александър Попов
0
Рецептата Dnes: Шоколадов кейк със синьо сирене
Снимка: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники.

Шоколадов кейк със синьо сирене, сорбе от горски плодове и трохи от джинджърбред (10 порции)

Време за приготвяне – 25 минути

Необходими продукти

250 г шоколадов кувертюр
250 г масло
150 г захар
42 г брашно
70 г синьо сирене
10 яйца

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и шоколадовия кувертюр до 45 градуса. Отделяме жълтъците от белтъците, като в случая ни трябват 10 броя жълтъци и 5 броя белтъци. Жълтъците, заедно със захарта, брашното и синьото сирене се блендират фино. Към сместа се добавят и разбитите на сняг белтъци, след което и маслото с шоколада.

Сместа се бърка непрекъснато с шпатула. Поставете във формичка за печене за 8-10 минути на 180 градуса.

Още рецепти вижте в Tialoto.bg тук


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари