Знаете ли, че... Оптимистите имат по-добър любовен живот?

Как бихте определили себе си: Песимисти или оптимисти?
17 сеп 2018 08:40, Михаела Лазарова
11
Знаете ли, че... Оптимистите имат по-добър любовен живот?
Снимка: outnow.ch

Като какви бихте определили себе си? Песимисти или оптимисти? Във всеки от нас има черти на характера, които надделяват над останалите.

Докато има хора, които мислят позитивно, по-често са усмихнати и търсим тяхната компания, има и такива, които винаги се оплакват, виждат всичко в сиво и черно и избягваме компанията им.

Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?" споделяме няколко любопитни факта за оптимистите, които ще променят начина ви на мислене.

Оптимистите живеят по-дълго

Редица проучвания свързват оптимизма с цялостното здраве и дълголетието. Позитивните личности страдат по-рядко от хипертония и сърдечни заболявания. Обикновено оптимистите живеят с около 8 до 10 години по-дълго от песимистите.

Това се дължи на факта, че оптимистите се грижат повече за себе си, за разлика от песимистите, които могат да превърнат и леката настинка в страшна диагноза. Позитивният човек осъзнава сериозността на състоянието си и е по-склонен да предприеме необходимите стъпки, за да подобри здравето си.

Оптимистите се радват на по-добър любовен живот

Ако вие можете да кажете за себе си че сте оптимист, значи сте истински късметлия в любовта. Оказва се, че позитивните личности имат по-дълготрайни и по-качествени романтични връзки, твърдят изследователи от Станфордския университет. И това не е никак изненадващо, все пак повечето хора биха искали да имат оптимистичен партньор до себе си.

Психолозите вярват, че оптимизмът води до по-голямо чувство за възприемана подкрепа от партньор, което помага на двойките да разрешават конфликтите по-лесно и също така инвестират усилия в подобряване на техните взаимоотношения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се държа като в романтичен филм, но все ме зарязват жените.Мисля да си взема котка и да си почина.
7
1
 
1
 
! Отговори
llll преди 5 години
Разбира се... песимистът казва "Ох, трябва да вкарам и другата половина", а оптимистът казва "Еха, вкарах цяла половина" :)
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бг песимиста твърди, че от това по-лошо не може да бъде. Бг оптимиста му отговаря, че може.....
5
0
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До даХа-ха, прав си, наистина цъфти, ама поне малко да свалят цените бе
4
0
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Оптимиста вижда чашата наполовина пълна, песимиста - наполовина празна, а аз виждам, че има нужда от лед :)))
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега какво? Секс с усмивка ли промотирате? Най-важното е от коя страна на *** си и да не си в затвора. Другото най убаво е га едем и га съ празним.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е колегата, в Бг толкова са сексуални и възбудени , че Боцко ги ръга на сухо и пак им е кеф, и вече питат за 4-ти мандат.
1
3
 
20
 
! Отговори
да преди 5 години
Тъй като в България са останали да живеят само оптимисти, реалистите и песимистите отдавна са избягали, явно БГ сексът цъфти...