Бик гигант – тежи 1 400 кила, висок е почти 2 метра

Австралийските кланици не го искат, ще живее на воля
29 ное 2018 14:30,
26

Снимка: Instagram, Twitter

Фермер от Западна Австралия смая света със своето стадо крави и бикове. Сред млекопитаещите се откроява един "красавец" - бик гигант. Животното учиди посетителите на фермата със своите 1 400 килограма и ръст от 1,94 метра.

Още по темата

Бикът носи звучното име Никърс. Той живее близо до живописното езеро Престън във фермата на Джеф Пирсън. Джеф пожелал да продаде животното на аукцион, но никоя от кланиците в региона не пожелали да го купят.

Обяснението им било просто: "Няма как да се справим с толкова мощно животно", категорични са собствениците на цехове за месо.

Никърс е на 7 години. Едногодишен е пристигнал във фермата на Джеф Пирсън и още тогава е бил по-висок от другите телета в стадото, което наброява близо 20 000 животни.

"Въобще не очаквахме, че ще стане толкова грамаден", споделя фермерът.

Местните медии се поинтересували дали не е планирал да започне отглеждането на нов вид крави – гиганти, но това не можело да се осъществи, защото австралийският великан е бил кастриран и не можел да продължи рода си.

Фотографиите на бика привлякоха вниманието на ползвателите на социални медии. Сега съдбата на бика се следи от цяла Австралия. Кланицата вече не грози гиганта, категоричен е Джеф Пирсън. Никърс ще изживее дните си свободно във фермата с другите бикове и крави.

Междувременно се появиха и мемове с бика гигант. Никърс е сравняван с играчи от NBA, други го правят част от сагата "Междузвездни войни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
H преди 5 години
Да влиза у парламента и да ги почва !
21
1
 
1
 
! Отговори
Говедо преди 5 години
Новата силна фигура на Герена :))))
20
1
 
4
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Павеле, пише се килограма а не кила. Не сме ти първи приятели за да пишеш по този начин. Да си имаме уважението, обръщас се към читателска публика с не пишлемета от квартала.
19
0
 
7
 
! Отговори
От Надежда, Сливен преди 5 години
Ай бате, дай го на нас. Цялото махала ша ядем една месец.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До15. Вълка взима жертва , която може за носи на гръб. Вълк такъв бик няма как да го вземе или изяде.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГМО до там водиВеганите може и да са поддържани от фирми,които произвеждат безмесна(без месо) продукция - плодове,ядки,зеленчуци,житни и т.н.Тъй че не им се връзвайте на такива шарлатани,човешкия организъм има необходимост от месо или риба,поне 3 пъти в седмицата.
16
0
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Веднага нашия специален пратеник живеещ под моста Харбър Бридж да ни докладва какво е състоянието на животинчето
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е вол, а не бик. Преди десетина година видях два огромни вола в Българяи, много по-тежки от този. Бяха страховити огромни животни. После разбрах и колко тежат - 5 тона по-едрият и 3 тона по-дребният. Наистина бяха огромни. Бяха оставени сами да си пасат и ходят където искат иинтересното беще, че вълците не смееха да ги нападат, а там имаше вълци.
14
3
 
9
 
! Отговори
ГМО до там води преди 5 години
в момента юдо-масоните обмислят да въведат 160% данък върху месото !замърсявало околната среда .....за това бяха и тези "демонстрации" на "веганите" последно време
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехееее Едно време какви бикове имаше в наше село.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпкан с ана-боли,отрови химикали,и после РАК
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига бе, тва другите бичета - понита ли са. А, леко.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скопен бик на български се нарича вол, а не бик.Според уикипедията, домашните ***, към които е и този вол, достигат до височина 2 метра и тегло над 1500 кг.Виждал съм на живо два огромни вола в едно село Кюстендилско, които бяха значително по-тежки - около 3000 кг е бил единият, когато са го измерили в кланицата и около 2500 кг е бил другият. На височина не знам колко са били, но според мен бяха около 180 см.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е западна пропаганда. Да кажат хората е нямат ТКЗС- та / колхози/ и какви животни имаме.Да ама ние от соца. Знаеме какви ТКЗС- тата имахме много крани и расови бикове. Дойде демокрацията и съсипа ТКЗС- тата.
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фотошоп какво ли не прави.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера беше крава, днес вече е бик. Джендърска история.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак фейсбук простотии - това се нарича гигантизъм, хормонално заболяване срещано при много животински видове, в това число и човека, което обикновенно води да ранна смърт.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак някоя генетична манипулация може да са направили,затова фермерите не го искат,но поне е отървал кожата,за разлика от събратята си.
4
3
 
25
 
! Отговори
Мерито Николова преди 5 години
Ох! представяте ли си ако не беше кастриран само - този мощен бик какво можеше да прави.
3
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на мен ми прилича на пРезидента Радев-само мучи,яде и никаква работа не върши, а да - и скопен...